Zobacz wÄ…tek - Turystyczne enduro, pomoc przy wyborze
NAS Analytics TAG

Turystyczne enduro, pomoc przy wyborze

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Turystyczne enduro, pomoc przy wyborze

Postprzez BanaÅ› » 10/2/2011, 22:18

Witam. Od pewnego czasu jestem posiadaczem Gs 500 i postanowiłem się przerzucić na coś turystycznego, a ponieważ mam 194 cm wzrostu, cieżko na Gsce pojechać gdzies dalej. Zastanawiam się nad BMW Gs f650, Transalpem i oczywiscie afryką, która najbardziej przypadła mi do gustu. Budżet mam dosyć ograniczony, łacznie jakies 7 klocków, mam nadzieję że moze się to jednak zmieni na lepsze w najbliższym czasie. Prosze o wasze opinie na temat tych motorków, najlepiej od osób które miały z nimi do czynienia. Pozdrawiam
Gleba nie wybacza...
BanaÅ›
Świeżak

Postprzez henio12323 » 10/2/2011, 23:01

hmm ja na twoim miejscu nie zastanawiał bym sie konkretnie nad marką tylko raczej nad twoim gustem. wybierz to co ci sie podoba. to są niewyżyłowane duże motocykle. kręcą niesamowite przebiegi. i o ile jest zadbany to bez róznicy czy to bedzie trampek czy afryka. weź to co w twoich oczach wyglada niexle. potem szukaj zadbanego egzemplarza w niezłej cenie :D bo założę sie że żaden z motocykli ( o ile dobrze kupisz) cię nie zawiedzie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Rave_89 » 11/2/2011, 08:30

może coś z rodziny Yamahy Tenere przypadnie ci do gustu?? w końcu to chyba ta sama liga co reszta motocykli które wymieniłeś ;)
Rave_89
Świeżak

Postprzez BanaÅ› » 11/2/2011, 14:40

myslałem o niej ale zauważyłem ze ciezko dorwać jakiś młodszy rocznik w dobrym stanie. Chodzi mi o to żeby sie ukonkretyzowac do jednego modelu. Wyglad nie jest dla mnie najwazniejszy, byle by silnik był zdrowy i całosc zeby była wygodna. Moje 194cm wzrostu i około 100 kg wagi robi swoje przy dłuższych odcinkach drog wiec musi ten motocykl być wygodny.
Gleba nie wybacza...
BanaÅ›
Świeżak

Postprzez henio12323 » 11/2/2011, 16:40

masz racje tyle ze przy kupnie motocykla dla mnie jak mam 180 patrze moto pod siebie :) wiec bez sensu sie pytac który moto wygodny jak kazdy subiektywnie powie że np tampek wygodny a co sie okaże, ty bedziesz na niego za duzy. sam powinienes sie przysiasc do tych motocykli i ocenic który ci najlepiej leży. nie chodzi tu tylko o wysokosc siedziska. motocykle maja czesto niższe siedzenia a są wygodne dla ludzi róznego wzrostu :) co do silnika żeby był zdrowy to po prostu co juz znajdziesz. czasem mozna na prade zdrowa maszynke wyrwac za niezła kase wystarczy dobrze sie naszukac.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez testerek » 11/2/2011, 18:40

Zerknij jeszcze może w kierunki Kawasaki Versysa ?
testerek
Świeżak

Postprzez Kamusial » 11/2/2011, 23:52

Musisz się zastanowić jaką turystykę chcesz uprawiać- jeżeli asfaltową, to nie ma co się pchać w afrykę, trampka można rozważyć jak się do niego przysiądziesz, tak samo GSa. Możesz pomyśleć nad TDMą 850, ale może warto też rozważyć bandita S, albo XJ900.
Jeżeli natomiast chcesz pojeździć w terenie, to będzie to raczej przygoda/męczarnia niżeli przyjemność. Tutaj niestety kluczową rolę gra doświadczenie w jeździe "błotnej".
Polecam też żebyś zajrzał na stronkę advrider (com albo pl), tam jest masa rozkminek tego typu.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
Kamusial
Bywalec

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê