Xenon?
• Strona 1 z 1
Xenon?
Witam,
czy ktoś próbował uniwersalnych zestawów z allegro? Ja bym spróbował bo xenon daje więcej oświetlenia co zwiększa moje bezpieczeństwo a dużo jeżdżę po ciemku
Montowaliście samodzielnie czy szpecowi oddawaliście? Jakie są bolączki z montażem?
czy ktoś próbował uniwersalnych zestawów z allegro? Ja bym spróbował bo xenon daje więcej oświetlenia co zwiększa moje bezpieczeństwo a dużo jeżdżę po ciemku

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
a czy przypadkiem lampa wytrzymje xenona ? słyszałem o przypadkach że wsadzali np inne zarówki i lampy sie topiły lub pękały
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ogólnie dużo tych opowieści krąży, ponoć od światła xenonu ciemnieją odbłyśniki.
Jedno jest pewne - te lampy nie mają samopoziomowania i jak je do dupy ustawisz to będziesz innych oślepiał. Poza tym możesz dostać mandat za niehomologowane oświetlenie.
Jedno jest pewne - te lampy nie mają samopoziomowania i jak je do dupy ustawisz to będziesz innych oślepiał. Poza tym możesz dostać mandat za niehomologowane oświetlenie.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Miałem xenona u siebie i szczerze powiem, że efekt był, widoczność była, ale bezpieczeństwa nie było bo oślepiałem wszystkich. Lampe ustawiłem na sam dół ale i to nie pomogło bo zwykły odbłyśnik nie dawał rady. Jeżeli masz soczewke to sytuacja się polepsza o tyle, że nie oślepiasz innych, efekt jest, i widoczność lepsza, ale co z mundurowymi? Wolałem nie ryzykować i wywaliłem te xenony po jednym dniu. Jeśli dojdzie do wypadku i nawet gdy nie bedzie to twoja wina to sprawca może powiedzieć, że go oślepiło twoje ''niebieskie'' światło.
Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
henio12323 napisał(a):a czy przypadkiem lampa wytrzymje xenona ? słyszałem o przypadkach że wsadzali np inne zarówki i lampy sie topiły lub pękały
Xenon swieci duzo mocniej to fakt ale pradu bierze tylo 35W i nie odaje tyle ciepla co zwykła zarowka wiec niby od czego ma odblysnik sciemnic sie skoro wytrzymuje cieplo zarowki??
Co do oslepiania ludzi to na zwyklych zarowkach tez oslepiasz wystarczy troszke gazu dodac lub jechac z plecakiem .... bo nie ustawiasz chyba za kazdym razem swiateł...
kumpel wstawil do fazera i jest bajka nie oslepia a droga lepiej doswietlona zebym nie mial 2x H4 i bym musial wstawiac jak co auta bixenon tez bym wmontowal ale gotowki brak

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości