stukanie w tylnym kole
• Strona 1 z 1
stukanie w tylnym kole
Stuka mi w tylnym kole cos...Sprzet najprawdopodobniej jezdzi normalnie, ale niepokoi mnie ten stuk - oczywiscie slysze go tylko gdy stawiam sprzet na podnozce...Podczas jazdy nie, bo nie mam takiej mozliwosci
, ale wnioskuje ze tak samo stuka...Bo na podnozce niezaleznie od predkosci jest niestety stuk caly czas...
Co to moze byc ?
dzieki...
honda anf 125i
Przyłóż się do gramatyki i stylistyki pisania aby tekst był bardziej zrozumiały.
senekkorzenna

Co to moze byc ?
dzieki...
honda anf 125i
Przyłóż się do gramatyki i stylistyki pisania aby tekst był bardziej zrozumiały.
senekkorzenna
- ronin28
- Świeżak
Podnieś moto tak aby tylne koło było w powietrzu, złap za koło na 12 i 6 i pociągnij do siebie raz górę raz dół potem a porem to samo 3 i 9 jeżeli jakieś luzy to znaczy że łożyska masz.
Sprawdź jak naciągnięty jest łańcuch.
Sprawdź jak naciągnięty jest łańcuch.
- piotr__21
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):czy to jest ten motocykl?
http://www.bikers.pl/aktualnosci,7,60,7 ... ja%29.html
Jeżeli tak to masz parę rzeczy do sprawdzenia, poczynając od osłony łańcucha, jego naciąg ,amortyzatory,podpora środkowa jak i gumę na dźwigni stabilizatora hamulca.
tak, ten...Byles jego uzytkownikiem, ze wiesz co sie tam pieprzy ?

piotr_21 : rowniez wielkie dzieki

- ronin28
- Świeżak
Ogar 900 (Racing) ma z tyłu tarczowy hamulec, tutaj zdaje się, że jest bęben, więc może coś z nim?
U mnie w podobnym Kymco potrafiła hałasować tylna zębatka, gdyż śruby się wyrobiły i miała luz. Podczas jazdy przy dodawaniu gazy było to trochę słychać. Jak pisze senek sprawdź to co masz z tyłu w okolicy koła, pewnie coś ma luz i hałasuje
.
U mnie w podobnym Kymco potrafiła hałasować tylna zębatka, gdyż śruby się wyrobiły i miała luz. Podczas jazdy przy dodawaniu gazy było to trochę słychać. Jak pisze senek sprawdź to co masz z tyłu w okolicy koła, pewnie coś ma luz i hałasuje

Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości