Zobacz wątek - <i>[Sprzedaż motocykli - raporty]</i> Sprzedaż jednośladów w
NAS Analytics TAG

[Sprzedaż motocykli - raporty] Sprzedaż jednośladów w

Komentarze użytkowników
_________

[Sprzedaż motocykli - raporty] Sprzedaż jednośladów w

Postprzez Åšcigacz » 4/2/2011, 19:38

Dyskusja na temat: Sprzedaż jednośladów w Polsce w roku 2010 - zapaść trwa
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Sprzedaż jednośladów w Polsce w roku 2010 - zapaść trwa
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 19:38

Fotka salonu Free&Fun doskonale obrazuję zapaść.
Biorąc pod uwagę jakość usług serwisowych (boże miej w opiece motocyklistów, którzy odważą się oddać w ich ręce swój sprzęt) we Free&Fun i ogromne prowizje od sprzedaży nowych motocykli (ceny sprzętów i akcesoriów jedne z najwyższych w Wawie).

<br><hr>Aldona
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 20:17

Komentatorzy napisał(a):Fotka salonu Free&Fun doskonale obrazuję zapaść.
Biorąc pod uwagę jakość usług serwisowych (boże miej w opiece motocyklistów, którzy odważą się oddać w ich ręce swój sprzęt) we Free&Fun i ogromne prowizje od sprzedaży nowych motocykli (ceny sprzętów i akcesoriów jedne z najwyższych w Wawie).

<br><hr>Aldona<br>
katastrofą dla free&fun jest bardzo kiepska obsługa klienta podczas zakupu nowego pojazdu. Wypadało by trochę pomyśleć no i może zainwestować większe pieniążki w profesjonalnych handlowców. Z serwisu nawet nie korzystałem wiec nie wiem jakie mają stawki.<br><hr>Marti
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 20:19

Spory błąd na końcu artykułu. 12.2 % udziału w rynku motorowerów ma nie woj. świętkorzyskie a ślaskie. Nazwa podobna a potencjał całkiem inny.<br><hr>Ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 20:52

dzięki za wstawienie takich tabel. Miło wiedzieć "co w trawie piszczy". Na pewno trochę roboty trzeba było wsadzić w przygotowanie tekstu dlatego tym większe podziękowanie dla autora. pozdro!<br><hr>Thoms
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 21:47

<br><hr>Aldona<br>
Komentatorzy napisał(a):katastrofą dla free&fun jest bardzo kiepska obsługa klienta podczas zakupu nowego pojazdu. Wypadało by trochę pomyśleć no i może zainwestować większe pieniążki w profesjonalnych handlowców. Z serwisu nawet nie korzystałem wiec nie wiem jakie mają stawki.<br><hr>Marti<br>
Po tym jak panowie chcieli mnie skasowac na ponad 400 zl za papierek z wycena czesci do mojego motocykla, dzieki ktoremu moglbym w sadzie walczyc o odszkodowanie od zlodziei, stwierdzilem, ze moja noga NIGDY nie postanie w tym salonie. Jeszcze na odchodne uslyszalem, ze kazdy by chcial najlepiej wszystko za darmo. Tego dnia stracili nie tylko jednego klienta ale wszystkich jego znajomych. Tak trzymac !<br><hr>Rajat
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 21:59

Sam miałem nie dawno zrobić prawko kat. A i kupić jakieś 125/250. Nie kupiłem z prostej przyczyny: Niebezpieczeństwo jazdy ze względu na kierowców dwuśladów i stan polskich dróg.
Prawda jest taka że używany dobry motocykl kosztuje tyle co uż. samochód a nie zawsze jest nawet specjalnie bardziej ekonomiczny.
Wolę kupić samochód za 6tys. niż motocykl i bać się każdej dziury w jezdni, wymuszeń i pijanych kierowców dwuśladów.
Może za jakiś czas kupię sobie do jazdy po mieście skuter 50cm3 i tyle,
bo nie mam czasu na wydawanie kolejnego ponad 1000zł na kurs i egzamin.
Kiedyś prawko na samochód umożliwiało jazdę motocyklem. Na nowelizację prawa umożliwiającą posiadaczom kat. B jazdę motocyklami do 125cm3, by nie musieli robić A1 chociaż nie wierzę,
zatem... zatem wyremontuję samochód i nie będę musiał dalej się przejmować czy pada śnieg czy deszcz, kiedy wyremontują dziury po zimie itd. Tyle<br><hr>Iwo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 22:41

Komentatorzy napisał(a):dzięki za wstawienie takich tabel. Miło wiedzieć "co w trawie piszczy". Na pewno trochę roboty trzeba było wsadzić w przygotowanie tekstu dlatego tym większe podziękowanie dla autora. pozdro!<br><hr>Thoms<br>
Niemało roboty ;) Dzięki za uznanie! Pozdrawiam!<br><hr>PiotrJ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2011, 22:42

Komentatorzy napisał(a):Spory błąd na końcu artykułu. 12.2 % udziału w rynku motorowerów ma nie woj. świętkorzyskie a ślaskie. Nazwa podobna a potencjał całkiem inny.<br><hr>Ja<br>
Racja, dzięki za wyłapanie pomyłki ;)<br><hr>PiotrJ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 01:38

Ciekawostka:
<a href="http://www.scigacz.pl/Kingway,zadowolony,z,wynikow,w,2008,8109.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Kingway,zadowolony,z,wynikow,w,2008,8109.html</a>
Co się stało z tym potentatem? W 2008 roku należało do tej firmy 50% (50 tys sprzedanych pojazdów) rynku, a w 2009 i 2010 zniknęła?<br><hr>Tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 03:27

Rządy objęło PO.. i wszystko jasne..<br><hr>ziom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 11:05

W podpunkcie "MOTOCYKLE" jest błąd. powinno być po kolei: Romet Motors i Zipp (a nie tak jak napisaliście Romet) :D<br><hr>Jacek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 11:36

Romet ma tak dobre wyniki ponieważ trafił logiem w sentymentalność polaków którzy tak naprawdę zapomnieli o rzeczywistej wartości skuterów i motocykli z pod znaku pegaza.
Romet to chińczyk w całej gamie jego wad ale sprzyjał mu dość rozwinięty serwis w niektórych miastach.
Jak improwizuje się w serwisach ja wiem z autopsji z racji bycia w środku tego przedsięwzięcia.
Dla biednego społeczeństwa chiński nie stabilny sprzęt stał się alternatywą dla bardzo dobrej japońskiej czy europejskiej produkcji ale niestety bardzo drogiej jak na przeciętną kieszeń polaka.
Następnym aspektem spadku sprzedaży jest nasycenie się rynku jak i wszech obecnie panujący obecnie kryzys gospodarczy.<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 12:20

Komentatorzy napisał(a):W podpunkcie "MOTOCYKLE" jest błąd. powinno być po kolei: Romet Motors i Zipp (a nie tak jak napisaliście Romet) :D<br><hr>Jacek<br>
Ja tam widze że jest dobrze. wczytaj sie ze zrozumieniem<br><hr>uważny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 13:10

Komentatorzy napisał(a):Rządy objęło PO.. i wszystko jasne..<br><hr>ziom<br>
ludzie nabrali kredytów i teraz nie mają za co kupić motorów ...a na hasło kryzys wiekszości poucinali pensje i nikt tego nie chce spowrotem oddać... na PO bym nie zwalał. Trzeba pamiętać że zmiany dokonane przez rząd widać dopiero w następnej kadęcji...<br><hr>switek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 14:59

Pozostaje czekać? Na co..!? Póki co jest tylko gorzej. Salony motocyklowe zatrudniają idiotów a nie speckalistów. Nic dziwnego, skoro płacą po 1500 zł.. . Klienci są byle jak obsługiwani, rotacja pracowników ogromna i w taki sposób budujemy swój nędzny rynek motocyklowy. W najbliższym czasie będzie tylko gorzej i póki firmy z branży nie zmienią polityki wcale nie będzie lepiej. <br><hr>Marco Polo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 17:56

Komentatorzy napisał(a):Ciekawostka:
<a href="http://www.scigacz.pl/Kingway,zadowolony,z,wynikow,w,2008,8109.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Kingway,zadowolony,z,wynikow,w,2008,8109.html</a>
Co się stało z tym potentatem? W 2008 roku należało do tej firmy 50% (50 tys sprzedanych pojazdów) rynku, a w 2009 i 2010 zniknęła?<br><hr>Tomek<br>
hehe zapowiadali że wykończą wszystkich a sami się wykończyli.<br><hr>diler
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/2/2011, 22:23

<br><hr>Aldona<br>
Komentatorzy napisał(a):katastrofą dla free&fun jest bardzo kiepska obsługa klienta podczas zakupu nowego pojazdu. Wypadało by trochę pomyśleć no i może zainwestować większe pieniążki w profesjonalnych handlowców. Z serwisu nawet nie korzystałem wiec nie wiem jakie mają stawki.<br><hr>Marti<br>
Komentatorzy napisał(a):Po tym jak panowie chcieli mnie skasowac na ponad 400 zl za papierek z wycena czesci do mojego motocykla, dzieki ktoremu moglbym w sadzie walczyc o odszkodowanie od zlodziei, stwierdzilem, ze moja noga NIGDY nie postanie w tym salonie. Jeszcze na odchodne uslyszalem, ze kazdy by chcial najlepiej wszystko za darmo. Tego dnia stracili nie tylko jednego klienta ale wszystkich jego znajomych. Tak trzymac !<br><hr>Rajat<br>
Podajcie mi w takim razie miejsce gdzie mozna spokojnie pojsc i spotkac profesjonalnych handlowcow i tani serwis autoryzowany...<br><hr>Motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2011, 06:37

Proponuje tak jeszcze z paliwem do 7zł za litr i więcej wyższych opłat za jazdę po dziurach. O VAcie już nie wspomnę. Polska tonie.<br><hr>osiem
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2011, 09:02

<br><hr>Aldona<br>
Komentatorzy napisał(a):Po tym jak panowie chcieli mnie skasowac na ponad 400 zl za papierek z wycena czesci do mojego motocykla, dzieki ktoremu moglbym w sadzie walczyc o odszkodowanie od zlodziei, stwierdzilem, ze moja noga NIGDY nie postanie w tym salonie. Jeszcze na odchodne uslyszalem, ze kazdy by chcial najlepiej wszystko za darmo. Tego dnia stracili nie tylko jednego klienta ale wszystkich jego znajomych. Tak trzymac !<br><hr>Rajat<br>
Komentatorzy napisał(a):Podajcie mi w takim razie miejsce gdzie mozna spokojnie pojsc i spotkac profesjonalnych handlowcow i tani serwis autoryzowany...<br><hr>Motocyklista<br>
Proszę bardzo: Naprawa Motocykli Różnych - serwis Yamahy i KTM - ja jestem bardzo zadowolony i z ceny części, miłej obsługi i serwisu, zresztą znajomi też<br><hr>alukow
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

na górê