Problem z rękawiczkami
• Strona 1 z 1
Problem z rękawiczkami
Właśnie mi się przypomniało że mam troche problem z jedną parą rękawiczek. Sezon przejeździłem w rękawiczkach Roleff RO 72 i na początku troche mnie wkurzały szwy wbijające się pod paznokcie, ale w końcu chyba jakoś się to rozciągneło i przestało doskwierać. Problem jest jednak z tym, że na nadgarstku i okolicach po godzinnej jeździe pojawiają się uciski od szwów :/ myślałem że się rozciągną troche, ale jednak nie. Fakt faktem kupywałem przez allegro i nie wiedziałem że rozmiarówka jest tak mocno zawyżona , przez co teraz po jeździe troche ręce bolą od rękawiczek :/ (wcześniej troche przy duża była dla mnie L-ka, Roleff w rozmiarze L okazał się za ciasny, wymieniłem na XL i już było lepiej, jednak błąd że nie wziełem XXL, teraz na wymiane za późno :/)
Pytanie czy znacie jakieś specyfiki do skóry które pozwolą ją troche rozciągnąć czy coś takiego ? Jak się ubierze rękawice to nie czuć że za mała, jednak po jeździe na ręce się odbijają wszystkie szwy :/
Pytanie czy znacie jakieś specyfiki do skóry które pozwolą ją troche rozciągnąć czy coś takiego ? Jak się ubierze rękawice to nie czuć że za mała, jednak po jeździe na ręce się odbijają wszystkie szwy :/
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
a mi się właśnie przypomniało że żelazka nie wyłączyłem
a tak na poważnie, w sklepach obuwniczych są środki w sprayu do za ścisłych butów (psikasz i skóra się trochę rozchodzi), może coś takiego zdało by egzamin...

a tak na poważnie, w sklepach obuwniczych są środki w sprayu do za ścisłych butów (psikasz i skóra się trochę rozchodzi), może coś takiego zdało by egzamin...
Ostatnio edytowano 1/2/2011, 16:01 przez sebasbox, łącznie edytowano 1 raz
- sebasbox
- Świeżak
A mi się przypomniało że słownika zapomniałem
W sklepach obUwniczych są nawet preparaty mające zapobiec przeciekaniu skóry, też właśnie w sprayu, ale szczerze rewelacji nie zauważyłem. Ktoś testował takie rozciąganie na czymkolwiek ?

W sklepach obUwniczych są nawet preparaty mające zapobiec przeciekaniu skóry, też właśnie w sprayu, ale szczerze rewelacji nie zauważyłem. Ktoś testował takie rozciąganie na czymkolwiek ?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Miałem to samo z rękawicami, kupiłem przez allegro, założyłem i odrazu czułem jak szwy mnie gniotą ale myślę, co tam ide zobacze jak do manetki pasuje, poszedłem, zacisnałem ręce na manetkach i stwierdziłem, że aż tak to się nie rozciągnie i rękawice odesłalem, nie chce Cię martwić ale podejrzewam, że pomoże tylko kupno nowych rękawic w odpowiednim rozmiarze... Pozdro
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
najlepsze jest to, że te rękawiczki wydają się super dopasowane, nie czuć żeby uwierały czy coś. Jednak dopiero w czasie dłuższej jazdy wychodzi zmęczenie rąk i odbite wszystkie możliwe szwy xD Wydaje się że trzeba je rozciągnąć tylko troche, ale pytanie czym? Chyba spróbuje tego sprayu do butów 

było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości