Problem z przednim zawieszeniem dziwny stukot.
• Strona 1 z 1
Problem z przednim zawieszeniem dziwny stukot.
Witam po wymianie uszczelniaczy i oleju w lagach w moim Kawasaki GPX 600R pojawił się problem dziwnego i dosyć głośnego stukotu pojawia się on przy szybkim zejściu lag w dół,jeśli np. na przednim heblu trzymam moto i szybko przycisnę przód to wyraźnie to słychać tak samo jest na dołkach i przy hamowaniu. Przedtem tego nie było czy to może być wina oleju? miałem mało więc zmieszałem motula z castrolem,motul 10w a castrol syntetyczny 5w.Przy okazji zapytam jak utwardzić zawieszenie? Bo mam trochę za miękkie. Proszę o pomoc bo ten stukot jest dosyć głośny i naprawdę denerwujący.
- jarekjpl
- Świeżak
A ten stuk to przypadkiem nie dlatego, że Ci zawias dobija? Oleju wlałeś tyle co w serwisówce, czy na oko dobierałeś? Tylko odpowiednia ilość oleju i jego gęstość zapewnią odpowiednią pracę zawieszenia.
Żeby utwardzić zawieszenie musisz wymienić olej na gęstszy, poza tym przydałoby się wymienić też sprężyny na twardsze.
Żeby utwardzić zawieszenie musisz wymienić olej na gęstszy, poza tym przydałoby się wymienić też sprężyny na twardsze.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
heh wymieniłeś olej na rzadszy to sie nie dziw że masz teraz za miekko
zobacz czy masz wszystko poskręcane. rozkręcałeś półke ? czasem jak jest duzy luz na półce to słychac takie pukniecie na dołkach i przy hamowaniu. to samo moze byc np z zaciskiem hamulcowym. jak ma duze luzy na tych otworkach i nie ma gumek to tez stuka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ilość oleju wlana według serwisówki i stukot nie jest przy dobiciu tylko wtedy gdy lagi są na samej górze jak trzymam motocykl i docisnę przód to słychać to wyraźnie ale od razu jak wciskam a nie jak już ileś tam je docisnę tylko na samym początku. Co do stukania na pewno nie na pułkach wsłuchiwałem sie i słychać to w prawym goleniu,czy w lewym to trudno mi powiedzieć ale jeśli tak to mniej niż w prawym.
- jarekjpl
- Świeżak
hmm a skręciłes dobrze ten mechanizm dolny ? moze masz cos nie dokręcone. ciezko powiedziec co tam moze stukac w ogóle...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości