Marsz (NIE) Milczenia - stop przemocy wobec zwierząt
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Invinciblee napisał(a):Daga napisał(a):A kto stwierdził,że człowiekowi ma służyć cokolwiek?Jesteśmy jakimś nadgatunkiem,czy co...?
Hmm... jesteśmy gatunkiem absolutnie dominującym na tej planecie. Więc tak, można powiedzieć że jesteśmy jakimś nad gatunkiem.
Dominującym w jaki sposób?Jeśli w niszczeniu i ewentualnemu naprawianiu tego,co spieprzyliśmy,to się zgodzę.Żaden inny gatunek sam z siebie nie dąży tak prostą drogą do samounicestwienia

DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
-
Daga - Świeżak
Skoro uważasz ze niszczymy planete to odejdz od komputera . I zyj jak w jakis austraklopitek czy neandertalczyk. My ewolujemy. A co do tego samounicestwienia to sie dosyć duzo myslisz. Jesteśmy jedynym gatunkiem który ma ten naszczyt żyć jako jedyny na ziemi. Wiec my nie unicestwiamy my rozwijamy formy . Pomys ze kiedyś z jednego łana zborza dostwawno trzy zioarna obecenie dostaje sie 16 wiec bez tego twojego unicestwienia nie miała byś co jesć , na czym jezdzić , mieszkałą byś w szałasie. Wiec twój wybór twoja decyzja , ja wole jesc swinki i rybki pic wode z kranu i korzystać z dobrodziejswt ewolucji 

motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
a unicestwianie siebie i czegokolwiek w okół to zwykła darwinowska teoria ewolucji
choć to nie powinno nas zaślepiac na okrucieństwa 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
TO jest marsz przeciw znęcaniu się nad zwierzętami , więc bez filozofii
Jeżeli ktoś chce być wegetarianinem niech będzie jego problem. Zwierzęta się zabija i się je je ;D I cały świat jest na tym zbudowany, pewne rzecz są nieuniknione. No chyba ,że wilki itp. też powinny zacząć trawe wpieprzać.
A i co po śmierci też mamy robakom powiedzieć żeby nas nie jadły????
Edit : Oporu żeby zabić zwierzę w celu zjedzenia nie mam , choć oczywiście tego nie lubię , ale zabić zwierzę bezsensownie lub znęcać się nad nim nigdy.

Jeżeli ktoś chce być wegetarianinem niech będzie jego problem. Zwierzęta się zabija i się je je ;D I cały świat jest na tym zbudowany, pewne rzecz są nieuniknione. No chyba ,że wilki itp. też powinny zacząć trawe wpieprzać.
A i co po śmierci też mamy robakom powiedzieć żeby nas nie jadły????
Edit : Oporu żeby zabić zwierzę w celu zjedzenia nie mam , choć oczywiście tego nie lubię , ale zabić zwierzę bezsensownie lub znęcać się nad nim nigdy.
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
Nie będę się wdawać w dyskusję z kimś,kto problemu nie widzi,bo moje zdanie w tym wypadku nic nie zmieni.Ja osobiście dążę do tego,by swoją przyszłą pracą choć część rzeczy wokół siebie poprawiać.A jeśli ktoś sobie żyje z dnia na dzień bez refleksji i tylko zabiera głos przed kompem,to jest jego problem.
Dziś niestety jakakolwiek forma altruizmu i patrzenia na coś inaczej niż większość jest odbierane jako słabość.Najważniejsze to być twardzielem i mieć wyje**ne.Mam nadzieję,że nie dożyję tych czasów, w których będziemy jedynym naturalnie żyjącym gatunkiem.Ba,mam nadzieję,że do tego nigdy nie dojdzie.Tyle ode mnie.
Dziś niestety jakakolwiek forma altruizmu i patrzenia na coś inaczej niż większość jest odbierane jako słabość.Najważniejsze to być twardzielem i mieć wyje**ne.Mam nadzieję,że nie dożyję tych czasów, w których będziemy jedynym naturalnie żyjącym gatunkiem.Ba,mam nadzieję,że do tego nigdy nie dojdzie.Tyle ode mnie.
-
Daga - Świeżak
Daga napisał(a):A myślisz,że zabijaniu świń nie towarzyszy"znęcanie się"?Ktoś głaszcze świnkę, zanim spuści jej krew na żywca do wyrobu kaszanki?Dla mnie walenie kotkiem o ścianę i podcinanie na żywca tętnic jest równie okrutne.
http://www.youtube.com/watch?v=-2mB35Lb ... ure=relted
http://www.youtube.com/watch?v=Gleb-CI-2to
No popatrz, dziewczyny i chlopcy nie bawią się nawet w spuszczanie lichy, tylko od razu ucztują na ciepłej wołowince. To też jest niehumanitarne? Tak więc powinniśmy wybić wszystkie lwy, rekiny, tygrysy itp jako gatunek humanitarny i przejść na zieleninę? Poza tym twoi i moi przodkowie żeby zdobyć pożywienie polowali. To raczej było mniej humanitarne zabijanie od prostego podcięcia szyi i wbicia szpikulca w serce. Kolejną rzeczą jest to, że mięsa nie zastąpią warzywa i owoce, tak jak owocy i warzyw nie zastąpi mięso. Kluczem do zdrowia jest zróżnicowana i zbalansowana dieta. Ostatnia kwestia - gdyby nie mięcho nie miałabyś wystarczająco złożonego i rozbudowanego mózgu, by wypisywać takie skrajne głupoty. Jaka różnica jest między biciem psa dla jaj, a jaka między zabiciem świni dla żarcia? Moim zdaniem znaczna. Jeśli takowej nie dostrzegasz, to współczuję.
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
Daga chciałbym ci tylko powiedzieć ,że daleko mi do tego aby mieć "wyje**** w tej sprawie". Sama napisałaś ,że nie jesteś wegetarianką więc wszystko o czym piszesz ma się nijak do tego co robisz. I chciałbym zauważyć ,że bez drapieżników paradoksalnie wyginą roślinożercy z powodu że będzie im tak przyjemnie i wesoło ,że aż będzie ich za dużo ;]
I widzę ogromny problem w ZNĘCANIU się nad zwierzętami.
I widzę ogromny problem w ZNĘCANIU się nad zwierzętami.
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
A czy ja Wam do cholery mowie,zebyscie nie jedli miesa?Wiec zejdzcie ze mnie.To,ze kazdy z was NAPISZE,ze nie jest za znecaniem sie nad zwierzetami niewiele zmieni.W sumie nic nie zmieni.
-
Daga - Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
pan_wiewiorka napisał(a):(...)Ale pier***cie.(...)
prokreacja jest jednym z celów ludzkości, celem przedłużenia bytności tego nadgatunku jakim jest człowiek (pomijając ten rozkoszny aspekt)
innym celem jest jedzenie mięska, by mieć siły do min. do ww. prokreacji
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
cel jest szczytny, ale nie można uderzać w ludzi jedzących mięso, taka jest natura, taki jest świat i tyle, było tak od zawsze i zawsze tak będzie a że niektórym zwyrodnialcom się nudzi....dobrze że kodeks karny przewiduje kary za znęcanie się
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
-
witoldjusz - Świeżak
dokladnie, a nie jakies tam kanapeczki
jest mieso, jest sila!
jest mieso, jest sila!
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
-