Aprilia ETX 125
• Strona 1 z 1
Aprilia ETX 125
Witam,
Mam pytanie odnośnie wyżej podanej Aprili, z tego co wiem jest mało znany model, ale mam nadzieję, że ktoś go posiada, posiadał lub czyjś kolega go ma, a więc czy normalne,że po uruchomieniu silnika motocykl jest trochę mułowaty, można odczuć brak mocy, dusi go i jeżeli dodam za dużo gazu gaśnie. Czy to norma, a może wszystkich crossach dwusuwach tak jest, zę trzeba poczekać jakiś czas, aby silnik się rozgrzał i wtedy dopiero jest ok.

Mam pytanie odnośnie wyżej podanej Aprili, z tego co wiem jest mało znany model, ale mam nadzieję, że ktoś go posiada, posiadał lub czyjś kolega go ma, a więc czy normalne,że po uruchomieniu silnika motocykl jest trochę mułowaty, można odczuć brak mocy, dusi go i jeżeli dodam za dużo gazu gaśnie. Czy to norma, a może wszystkich crossach dwusuwach tak jest, zę trzeba poczekać jakiś czas, aby silnik się rozgrzał i wtedy dopiero jest ok.

-
Screamer - Świeżak
dokładnie tak jest nie wolno od razu mu dawać z pełnej manety po odpaleniu trzeba poczekać około 2 minut , a nie bo ja tez tak mam jak odpalę i jest zimny i chcę ruszyć od razu to ma mula a jak walnę sprzęgło i mu dodam gazu to też gaśnie nie mam takiego moto mam yz 125 2 t
yz 125 , yz 250 2T , ... przyszły sezon yz 450 f 

-
Piobar1745 - Świeżak
Bardziej lajtowa wersja RX. Trochę mniej mocy, cięższa i słabsze zawieszenie. Można powiedzieć że ETX została stworzona bardziej z myślą o codziennym użytkowaniu w mieście i lekkim terenie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
jest wiele czynnikow
cross nie lubi szybkiego gwaltownego przekrecenia manety bo go dusi
jeżeli masz zabrudzony filtr powietrza to tez będzie mułowaty i bd go zalewało
jezeli jest zimny też nie będzie miał mocy, nie mozna od razu pałowac
cross nie lubi szybkiego gwaltownego przekrecenia manety bo go dusi
jeżeli masz zabrudzony filtr powietrza to tez będzie mułowaty i bd go zalewało
jezeli jest zimny też nie będzie miał mocy, nie mozna od razu pałowac
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
A nie wiesz czy pasowałby tłok z cylindrem
Tak pasuje, sam mam Aprilie Pegaso 125, też jest tam wsadzony rotax 123.
Z tego co wiem to praktycznie w każdej Apce o poj. 125, jest silnik Rotax 123 albo 122. Także dużo części pasuje z innych modeli

- Inigram
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości