Jaki moto dla 2-metrowego faceta :( ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki moto dla 2-metrowego faceta :( ?
Witajcie wszyscy uzytkownicy portalu! Od kilku dni serfuje po necie w poszukiwaniu odpowiedzi, ktorej niestety nie moge niestety znalezc. Sklonilo mnie do zalozenia tematu na forum. Od roku jestem uztkownikiem Suzuki Burgmana 650 K3, jednak znudzila mnie juz jazda na automacie i szukam teraz prawdziwego motocykla. Problem w tym ze nie mam czasu a tym bardziej ochoty na jezdzenie po calym kraju w celu przysiadania sie do kazdego moto z osobna. Chcialbym zawezic spis do max. 10 modeli ktore znajduja sie w obrebie mojego wojewodztwa. Konkretnie to potrzebuje turystyka lub enduro, ktorym bede mogl rozpoczac realizacje swoich marzen-zwiedzac po malu Europe. Moto musi byc wygodne, wysokosc siedziska wysoka ze wzgledu na moje dlugie przeszczepy, nie chce sie na nim garbic aby po kilku godzinach jazdy rezygnowac z podrozy ze wzgledu na bol w kregoslupie oraz musze na nim jakos pozytywnie wygladac ze wzrostem prawie 2m. Kwota jaka chce spozytkowac to 20tys. zl. Prosze pomozcie, poradzcie z wlasnego doswiadczenia. Bede niezmiernie wdzieczny.
Krzysiek z Gdyni
PS. Z gory przepraszam za slownictwo ale posiadam system operacyjny na platformie angielskiego windowsa bez polskiej gramatyki (znakow).
Krzysiek z Gdyni
PS. Z gory przepraszam za slownictwo ale posiadam system operacyjny na platformie angielskiego windowsa bez polskiej gramatyki (znakow).
-
kris86 - Świeżak
Do turystyki przy Twoich gabarytach polece :
Varadero http://www.scigacz.pl/Honda,XL1000,Vara ... ,9679.html
Africa Twin http://www.scigacz.pl/Honda,XRV,750,Afr ... 11069.html
Varadero http://www.scigacz.pl/Honda,XL1000,Vara ... ,9679.html
Africa Twin http://www.scigacz.pl/Honda,XRV,750,Afr ... 11069.html
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Jestem podobnego wzrostu i szukałem "turystycznego enduro". Z tych do których się przymierzałem to polecałbym:
Suzuki DL650, Kawasaki Versys, BMW F650 GS Dakar, Honda Africa Twin RD 07 (wcześniejsze mają tak wyprofilowany bak że kolana się nie mieszczą :/ - właśnie z tego powodu Transalp mi nie pasuje).
Poza tym to może BMW 1150GS? Większe i z wałem kardana.
Suzuki DL650, Kawasaki Versys, BMW F650 GS Dakar, Honda Africa Twin RD 07 (wcześniejsze mają tak wyprofilowany bak że kolana się nie mieszczą :/ - właśnie z tego powodu Transalp mi nie pasuje).
Poza tym to może BMW 1150GS? Większe i z wałem kardana.
- apsel
- Świeżak
Doprecyzuj jeszcze co masz na myśli pisząc o zwiedzaniu pomału Europy? Chcesz jeździć po asfalcie, czy czasem zjeżdżać na szutry i drogi polne? Chodzi o wschodnią i południową Europę, czy raczej zachodnią i północną? Bardziej zależy Ci na własnościach terenowych, czy komforcie poruszania się po asfalcie? Jakie przebiegi dziennie chcesz robić?
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
masz wprawę z burgmana, więc być może nawet nie mały vstrom (dl650) tylko duży dl100
moze być cb1000, moze być fjr-a
moze być cb1000, moze być fjr-a
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
peterwhite - Świeżak
Re: Jaki moto dla 2-metrowego faceta :( ?
Naprawde nie spodziewalem sie tak szybkich odpowiedzi z Waszej strony. Niektore wymienione modele pokrywaja sie z tymi ktore mialej juz wczesniej na swojej liscie, czyli brne w dobrym kierunku ! Bardzo dziekuje wszystkim za kazda wiadomosc w sprawie mojego postu!
-
kris86 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za odp. Te pierwsze dwa mam na uwadze. To prawda automat wyreczal mnie w kazdej sytuacji, musialem skupic sie tak naprawde tylko na jezdzie i na tym co dookola. Jednak chcialbym wrocic do manuala (kiedys jezdzilem ale krotko). A mozesz powiedziec mi ktore motocykle maja wyswietlacz elektroniczny pokazujacy aktualny bieg? Slyszalem ze sa takie modele..
-
kris86 - Świeżak
kris86 napisał(a):A mozesz powiedziec mi ktore motocykle maja wyswietlacz elektroniczny pokazujacy aktualny bieg?
Wyświetlacz biegów można za grosze kupić na allegro. Z padłączeniem jest różnie - w zależności od motocykla. W Thunderace zajęło mi to 10 minut ale czasem jest sporo zabawy i rzeźbienia.
- Aimar
- Świeżak
Jedna uwaga, pomimo tego że masz wprawę ze średnią pojemnością, to tam automat myślał za Ciebie. Tutaj przy błędnej redukcji możesz zrobić sobie kuku.[/quote]
Masz racje moge miec problemy ale chyba kazdy kiedy uczyl sie jezdzic. Gdybym myslal za kazdym razem ze moge zrobic sobie kuku wsiadajac na moto to w zyciu nie ruszalbym nawet na swoim burgmanie, ktorym nie raz mknalem ponad 170km/h. Poza tym rozwazam kupno elektronicznego wyswietlacza biegow W kazdym razie dzieki za odp.
Masz racje moge miec problemy ale chyba kazdy kiedy uczyl sie jezdzic. Gdybym myslal za kazdym razem ze moge zrobic sobie kuku wsiadajac na moto to w zyciu nie ruszalbym nawet na swoim burgmanie, ktorym nie raz mknalem ponad 170km/h. Poza tym rozwazam kupno elektronicznego wyswietlacza biegow W kazdym razie dzieki za odp.
-
kris86 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość