Skracanie Tłumika!?!?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Skracanie Tłumika!?!?
Witam mam pytanie czy skracał ktoś tłumik i w ogóle jak to się ma do silnika i ogólnie do pracy moto?
-
xluqas - Świeżak
zalezy w czym... i zalezy jakie skracanie,...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
bedzie tak głośno jakbyś nie miał tłumika a nawet lekko głośniej i nie bedzie to ładne brzmienie jak sportowego przelotu a pusty i brzeczący RYK. Kup używkę całą niepogiętą lub od biedy jakiś przelot np Km Malon (byle nie firma Dominator). za 300zł
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Wielokrotnie już chłopakom skracałem kominy, nikt nie zgłaszał niepokojących zjawisk.Jeśli mówimy o przelotowym to teoretycznie powinien być głośniejszy bo zminiejsza sie jego kubatura i przez to ilość materiałów tłumiących ale nigdy nie porównywałem dźwięku w takim samym moto i przy dwóch opcjach długości kominów.A jak masz seryjny to można przy okazii wywalić środek i założyć taki jak w sportowych akcesoryjnych by go podgłosić i dodać basu.Jeśli komin masz z nierdzewki można w nim wymienić poszycie na nowe.Opcji jest sporo.Dłubię od ponad 2 lat w kominach i jak będzie potrzebował jakiejś podpowiedzi ,wal jak w dym -tel.506436737.
EdHaust-"Nie liczy się ilość a jakość decybeli" 506436737
-
edzio - Świeżak
edzio napisał(a):Wielokrotnie już chłopakom skracałem kominy, nikt nie zgłaszał niepokojących zjawisk.Jeśli mówimy o przelotowym to teoretycznie powinien być głośniejszy bo zminiejsza sie jego kubatura i przez to ilość materiałów tłumiących ale nigdy nie porównywałem dźwięku w takim samym moto i przy dwóch opcjach długości kominów.A jak masz seryjny to można przy okazii wywalić środek i założyć taki jak w sportowych akcesoryjnych by go podgłosić i dodać basu.Jeśli komin masz z nierdzewki można w nim wymienić poszycie na nowe.Opcji jest sporo.Dłubię od ponad 2 lat w kominach i jak będzie potrzebował jakiejś podpowiedzi ,wal jak w dym -tel.506436737.
jak juz bede w trakcie ciecia i zobacze bebechy to w razie Wu bede dryń dryń
-
xluqas - Świeżak
a ja mówie...ja bedziesz miała PUSTĄ puchę bez wytłumień alebo po prostu skrócony seryjny z wywalonymi wnetrznościami to bedzie to chodziło źle. Ale rób co chcesz... Edzio napisał, że jak już chcesz krótki to robisz z niego w miedzyczasie przelotowy ale nie pusty. Przelot bedzie nadawał brzmienia poprzez swoje wytłumienie a pusta pucha to pusta pucha...lepiej zdemontowac całość i założyć pomalowaną puszcze na srebrno od piwa na kolektor i bedzie taki sam efekt - serio.
-
ja miałem kiedyś w b6 pustego devila przelot aluminiowy zero wytłumień do tego stożkowe filtry 4. ZADKO kiedy motor tak pięknie gra jak grał ten bandit wtedy
się rozmarzyłem wspomnieniami

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
też miałem takie coś w zygzaku przez pare miesięcy...chodziło jak wyrzyg a nie tłumik. Było tylko GŁOŚNE
-
a mój wył tez niezłe ale miał w sobie to coś, był to jakiś zbieg okoliczności czy coś nie wiem ale chodził pięknie. były to czasy gdy jak mijałeś motor na drodze to był cud
i to pomagało wtedy, teraz czasy są inne

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
dodaj, że skracany miałeś ale z przelotem tak?
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa