jak zarejestrowac
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak zarejestrowac
czy istnieje sposob na zarejestrowanie skutera bez papierow ?
pozdrawiam
pozdrawiam
- Jasin
- Świeżak
ojojojoj
po pierwsze to nie pisze tutaj zeby wszczynac jakas awanture !
do tej pory nie mialem nigdy stycznosci z zadnego rodzaju motorami/skuterami/itp ale pomyslalem ze fajnie byloby zakupic skuter
rozejrzalem sie jak to wyglada np na allegro no i widze ze mozna kupic motocykl bez papierow duzo taniej, pytam dlatego bo nie wiem czy te motocykle moga byc przeznaczone tylko na czesci czy istnieje jakas droga
w kazdym razie znasz moje IP, jesli chcesz to moge ci podac nawet adres i telefon , zapraszam na herbatke bo nie mam nic do ukrycia
jesli sugerujesz ze jestem zlodziejem no to coz mylisz sie, przykro mi
pozdrawiam
aha to moze inne pytanie :
jaka jest procedura zeby zarejestrowac skuter sprowadzony np z niemiec ?
po pierwsze to nie pisze tutaj zeby wszczynac jakas awanture !
do tej pory nie mialem nigdy stycznosci z zadnego rodzaju motorami/skuterami/itp ale pomyslalem ze fajnie byloby zakupic skuter
rozejrzalem sie jak to wyglada np na allegro no i widze ze mozna kupic motocykl bez papierow duzo taniej, pytam dlatego bo nie wiem czy te motocykle moga byc przeznaczone tylko na czesci czy istnieje jakas droga
w kazdym razie znasz moje IP, jesli chcesz to moge ci podac nawet adres i telefon , zapraszam na herbatke bo nie mam nic do ukrycia
jesli sugerujesz ze jestem zlodziejem no to coz mylisz sie, przykro mi
pozdrawiam
aha to moze inne pytanie :
jaka jest procedura zeby zarejestrowac skuter sprowadzony np z niemiec ?
- Jasin
- Świeżak
hehehe można zarejestrować bez papirów ale trzeba było by ich przekonać że jest to maszyna niezwykle wyjątkowa unikalna i wartościowa albo zabytkowa hehe chyba mało realne a pozatym jest to dość kosztowna zabawa
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
KUR.. Mać. Gosciu, taniej kupujesz, bo kradzione. Jeśli policja się zorientuje, to Ci zabiorą sprzęta i możesz mieć sprawę o paserkę, jesli Ci udowodnią, że wiedziałeś o lewyn pochodzeniu. Odpuść sobie takie maszyny, bo to miny są.
Sorry, ale tak napisałeś tego posta, ze skojarzenie było jednoznaczne, a ja na przykład nie lubię złodzieji, bo mnie za dużo kosztuje zabezpieczanie przed nimi. Czaisz o co chodzi czy trzeba łopatologicznie?
Sorry, ale tak napisałeś tego posta, ze skojarzenie było jednoznaczne, a ja na przykład nie lubię złodzieji, bo mnie za dużo kosztuje zabezpieczanie przed nimi. Czaisz o co chodzi czy trzeba łopatologicznie?
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
oczywiscie ze czaje, tylko po co te nerwy, zaszkodza ci jeszcze na serce i bedzie
co do zlodziei to tez nie lubie a najchetniej to bym takim jaja poobcinal (moze bys sie nauczyli)
i ponawiam pytanie :
jak wyglada procedura rejestracji motou sprowadzonego ?
pozdr
co do zlodziei to tez nie lubie a najchetniej to bym takim jaja poobcinal (moze bys sie nauczyli)
i ponawiam pytanie :
jak wyglada procedura rejestracji motou sprowadzonego ?
pozdr
- Jasin
- Świeżak
idziesz do urzędu skarbowego stoisz w kolejce,
pani ci mówi co masz zapłacić i ile,
idziesz do wydziału komunikacji stoisz w 2 razy dłuższej
kolejce, pani ci daje papierek z którym idziesz do kasy,
płacisz, wracasz, odbierasz dowód czasowy,
za miesiąc wracasz stoisz w mniejszej kolejce i już
pani ci mówi co masz zapłacić i ile,
idziesz do wydziału komunikacji stoisz w 2 razy dłuższej
kolejce, pani ci daje papierek z którym idziesz do kasy,
płacisz, wracasz, odbierasz dowód czasowy,
za miesiąc wracasz stoisz w mniejszej kolejce i już
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
Człowieku czy ty jesteś normalny?Jak chcesz zerejstrować maszynke bez papieryw ?????.Nawet gdy posiadasz do niej papiery to sa czasem problemy,a ty chcesz tak od poprostu zarejstrować sobie bez.A procedura sprowadzanego moto z papierami jest normalna!!. Jak dlamnie to jest jakaś awaria!!!
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
otoz tak drogi Kwazi jestem normalny, a przynajmniej nie odbiegam za bardzo od sredniej
jesli chcesz sie wypowiedziec to najpierw przeczytaj cala rozmowe
pozatym nie denerwuj sie tak
a twoja odpowiedz ze procedura jest normalna jest mi wielce pomocna i na pewno zapamietam i skorzystam dziekuje
jesli chcesz sie wypowiedziec to najpierw przeczytaj cala rozmowe
pozatym nie denerwuj sie tak
a twoja odpowiedz ze procedura jest normalna jest mi wielce pomocna i na pewno zapamietam i skorzystam dziekuje
- Jasin
- Świeżak
rejestracja motocykla sprowadzonego z zagranicy w szybkim skrucie bo sam to niedawno robiłem:
robisz przeglÄ…d techniczny.
idziesz do skarbowwego i płacisz podatek to sie nazywa opłata za wydanie zaświadczenia vat25 a swoją drogą składasz formularz vat 24 jeśli na osobe fizyczną kupujesz.
musisz miec dowód rejestracyjny i brief oraz tłumaczenia porobione.
po tygodniu przynajmniej tak jest u mnie w wawie dostaniesz to zaświadczenie vat25 że dokonałes cudownej opłaty i z tym śmigamy do wydziału komuinikacji. i tam już składasz papiery do rejestracji.
BTW wazna tez jest umowa kupna bo zapomniłem o niej tez powinna byc przetłumaczona jeśli jest po niemiecku bo zazwyczaj nawet jak kupujesz motor na allegro z niemiec to umowe dostajesz zawartą między tobą a niemcem. jak coś jeszcze to pisz mi wiadomość na skrzynke wyjaśnie ci wszystko.
robisz przeglÄ…d techniczny.
idziesz do skarbowwego i płacisz podatek to sie nazywa opłata za wydanie zaświadczenia vat25 a swoją drogą składasz formularz vat 24 jeśli na osobe fizyczną kupujesz.
musisz miec dowód rejestracyjny i brief oraz tłumaczenia porobione.
po tygodniu przynajmniej tak jest u mnie w wawie dostaniesz to zaświadczenie vat25 że dokonałes cudownej opłaty i z tym śmigamy do wydziału komuinikacji. i tam już składasz papiery do rejestracji.
BTW wazna tez jest umowa kupna bo zapomniłem o niej tez powinna byc przetłumaczona jeśli jest po niemiecku bo zazwyczaj nawet jak kupujesz motor na allegro z niemiec to umowe dostajesz zawartą między tobą a niemcem. jak coś jeszcze to pisz mi wiadomość na skrzynke wyjaśnie ci wszystko.
- Marcin_wawa
- VIP Åšcigacz.pl
i jeszcze mówisz ze również nie lubisz złodzieji !! A nie przyszło Ci do głowy ze kupując od nich moto bez papierów wspierasz ich działalność??? i co z tego że jest taniej ,ale ktoś ten motor stracił bo wontpie zeby dokumenty pogryzł pies! żal
- Ghost
- Świeżak
Ok dzieki
dowiedzialem sie co chcialem
nie odpieram juz atakow bo taka rozmowa jest bezsensu
mozecie juz sobie na mnie bluzgac
ja zdobylem niezbedne informacje, choc bylo trudno
obiecuje ze nie pojawie sie juz wiecej na forum
no chyba ze bym kupil motorek
no i naprwde proponuje wam luzniejsze podejscie do zycia nie ma co sie denerwowac, bo zdrowie rzecz swieta
pozdrawiam wszytkich i strzaleczka
dowiedzialem sie co chcialem
nie odpieram juz atakow bo taka rozmowa jest bezsensu
mozecie juz sobie na mnie bluzgac
ja zdobylem niezbedne informacje, choc bylo trudno

obiecuje ze nie pojawie sie juz wiecej na forum

no i naprwde proponuje wam luzniejsze podejscie do zycia nie ma co sie denerwowac, bo zdrowie rzecz swieta
pozdrawiam wszytkich i strzaleczka
- Jasin
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości