Tłumik do aprili sr50 r p/g
• Strona 1 z 1
Tłumik do aprili sr50 r p/g
Witam. Od jakiegoś czasu szukam tłumika do aprili sr50r p/g. Słyszałem wiele opini i już sam nie wiem co kupić. Jedni mówią,że coś pokroju laser x pro, stage6 sport pro, a inni,że Yasuni R, tecnigas RSII, s6 PRO. Jedni mówią,że te 'mocne' wydechy są złe pod 50cc, a inni,że są najlepsze, kogo tu słuchaci jaki tłumik wybrać,aby był najlepszy do 50cc(dawał najwieksze osiągi).
Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
NIe kupuje cylka. Ale, któy tłumik najlepszy do 50cc??? Od smugglera usłyszałem,że tłumiki pod 50cc są kijowe.. i żebym ię w to nie pchał, bo tłumiki typu RS II,albo S6pro są dużo lepsze pod 50cc. Co wy na to?
Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
Logika, oraz sporo użytkowników mówi, że pod 50ccm najlepsze są tłumiki do 50ccm. Nie wiem może mówi tak, żeby zarobić, tłumiki pod 70ccm są droższe, a może faktycznie są lepsze. Niech ktoś inny lepiej się wypowie
- Sniper075
- Świeżak
No tak,ale chciałem kupić Leo ZX w chromie wtedy, to mi powiedział,że w tej cenie są lepsze typu RS II
Czyli w tej cnie to raczej nie chciałzarobić... NIech się jeszcze ktoś wypowie. Jaki tłumkik da mi najwięcje do 50cc sr50r p/g. Miał go ktoś w sliniku p/g 50cc-mile widziane psoty takich userów szczególnie.

Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
wydech po 70 nie da ci wiecej mocy niz sportowy wydech po 50. to chyba jasne i logiczne. a czemu? z prostej zasady pracy silnika 2T.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
po to jest forum,żeby zadawać pytania. Może niektórzy powinni się nauczyć na nie odpowiadać
Nie każdy musi znać działanie 2T
Poza tym, kumpel miał w runnerze p/g yasuni r w serii i latał na nim 95 km/h wszystko seria. Na laserze Xpro latał około 88.. To chyba jakaś różnica jednak jest. Pewnie kupię Yasuni R tka jak on miał
Odpowiedź henio12323 sugeruje,że taki R nie da mi więcej niż ZX...? A mi sie wydaje,że da. Tak jak mowie jezdzilem i widzialem na własne oczy 

Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
wpisz sobie w wiki 2T i bedziesz miał odpowiedz
kazdy wydech jest dedykowany pod dany motor. głownie chodzi o dyfuzor lecz koncówka tez jest wazna. chodzi o to żeby spaliny miały jak najmniej oporów przy wylocie oraz tak żeby z kolanka nie uciekały spaliny z niespaloną mieszanką. to jest trudne dlatego wydechu sportowe renomowanych firm nie cenia sie tylko za wytworzenie i za znaczek tylko za opatentowanie konstrukcji. jak dasz przelotke to po prostu niespalona mieszanka idzie w atmosfere, i podczas napełniania komory wału korbowego mieszanka jest zasysana głownie z gaźnika ( wiecej ssie mieszanki) a jak masz dedykowany wydech jak sie napełnia komora to ssie mieszanke z gaźnika i niespaloną z kolanka
- wiec jest tej mieszanki więcej. i masz wiekszą moc przy mniejszym spalaniu. wiec jak wsadzisz za duzy wydech wywieje ci mieszanke - za mały za bardzo zdławisz. tzreba dobrac po prostu odpowiedni 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tego juz nie wiem
kazdy sportowy ci doda a który najwiecej - ten który jest najbardziej sportowy
a który to jest to nie wiem nie siedze w skuterkach aż tak

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ok, dzięki. Wybrałem ZX'a
A czy ten wariator spasuje mi do mojej? Bo nwm jakie mam rolki http://www.racing-planet.pl/Tuning%20sk ... 515b07ed83

Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
jak model i rocznik sie zgadza to bedzie pasował. bez róznicy jakie masz teraz rolki nowe moga byc całkiem inne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dobra pewnie biorę teog multiva na 100% a i jeszcze Leovince ZX czy S6sport pro. Słyszałem,że S6 jest wysokoobrotowy,a ZX nisko. Który lepszy uiktóry co daje? Bo chyba nisko to daje buta na starcie, a w ysoko podonsi więcej Vmaxa czy się myle. O co chodzi? jKAby ktoś to dokładnie opisał to bym juz się zdecydował. W ogóle dzięki chłopakky ;D
Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
nom dokładnie tak. niskoobrotowy daje ci lepsza elastyke silnika i lepsze przyspieszenie zwłaszcza z nizszych prartii obrotów. wysokoobrotowy podwyzszyc moze obroty przez co zwieksza moc i v max
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
omg jezu straszne. i co bedzie jak nie dostaniesz fajnych bajerzastych roleczek
? nie zachowuj sie jak dziecko ! kolejna sprawa to nie mozna określic ile km h da ci wydech nie pod to jest produkowany 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie możliwe
Myślałem,że są produkowane na poprawę osiągów. Z innymi wydechami raczej widziałem odpowiedzi,ze z 15 km/h dają więc chciałem mieć rozeznanie
NIe chodzi o to,że nie dają rolek ;D To który byście wybrali? S6 czy ZX?

Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
na poprawe osiągów a nie na v max konkretnie
wydech zwieksza elastycznosc silnika, pomaga uzyskac wyzsze obroty niz seria. co za tym idzie zwieksza sie v max.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości