Zobacz wątek - Czy Kawasaki ZX 6 RR powinien stawać dęba na 1 biegu z gazu?
NAS Analytics TAG

Czy Kawasaki ZX 6 RR powinien stawać dęba na 1 biegu z gazu?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 14:19

TroyaN1984 napisał(a):Niektórzy poprostu nie mają predyspozycji do podrywania moto na koło. Nie jest to kwestia wady motocykla, złej pozycji, słabego silnika i innych faktów tylko kwestia psychiki która sama w sobie nie pozwala podnieść motoru na koło. Wtedy żeby to jakoś załagodzić zwalamy na motor itp. Nic w tym zlego ja też np boję się stawiać na koło. Jak wsiadam na stunta to można poszaleć bo jest rama więc jak się wy.....ie to się trochę pozdzieram ale podniose motor, odpalę i pojadę dalej. Jakbym się wyj....ał na kawie to by mi chyba żal dupe ścisnął.

Kwestia psychologicznego podejścia.

karamysz skończ ku....wa filozofować z tymi swoimi mądrościami bo chyba prubujesz pokazać jaki to ty jesteś super kierowiec i wogóle. Trochę pokory. Tak pie.....isz że już nie idzie tego czytać. Super że ci dryga moto jak chce ale jak widzisz nie każdy to potrafi i w sumie chwała za to bo moto nie służy tylko do popisów przed plastikami w kieckach długości marlboro. Szkoda że potem większość takich moto trafia po "fachowym" spawaniu na allegro.

Pokory chłopaczku bo ja ci np powiem że kawe moge postawić z dowolnego biegu i to jeszcze z tobą na lince.

Żeby nie było że jadę cie osobiście jak to już kiedyś powiedziałeś to konkretnie pokaże o które wypowiedzi mi chodzi

Masakra, nie mozesz postawic sporta 600 na kolo? Odpusc sobie taka jazde. Moja idzie z gazu nawet na dwojce jak jej troszke pomoge.

woow idzie z gazu z 2 :) wielki szacun dla ciebie naprawdę jesteś moim idolem, podpiszesz mi się na kombiaku? Bo kask mam już zajęty przez cała rzeszę takich pajacy co szydzą z innych

btw zazwyczaj na kolo stawia sie z gazu, ale nie jednym odkreceniem, ale w odpowiednim momencie ponownym szarpnieciem za manete...

Serio? Stary a ja to myślałem, że zależne jest to od wagi, mocy, motocykla bo jeszcze wiesz można strzelić ze sprzęgła lub np wybić się z amora ale nie będę mącił ci w głowie.

Skoro tacy specjalisci jezdza na sportowych 600'tkach to ja juz sie nie dziwie czemu wsziedzie wszystkim sie odradza 600 na pierwsze moto...

A to już mnie rozjebało na łopatki. Stary dla ciebie wyznacznikiem techniki motocyklisty jest stawianie na koło? A zakręty to pewnie napie....asz na kwadratowo? Taki z ciebie specjalista jak z koziej **** trąba.

Stary ja widzę że wyżej srasz niż dupę masz. A ostatnim zdaniem utwierdziłeś mnie w przekonaniu że zwykły obwieś z ciebie. Wielki mi specjalista od stawiania na koło. Przytoczę ci pewną historię z jednego z moich wypadów na moto. Poleciałem zatankować, na cpnie patrze 3 motorki, podeszli, pogadaliśmy, zaprosili na wspólny wypad więc czemu nie. Ja na fzr 1000, dodatkowo fzr 750, bodajże fazer jeden i coś czego nigdy wcześniej nie widziałem. Jakaś 450 napędzana pasem. Na tym najmniejszym motorku siedział gość który wg mnie miał ze 140 kg żywej masy. O ile na prostych gościu zostawał moooocno z tyłu o tyle na zakrętach wyp....ał nas wszystkich składając się dosłownie do kolana. Dla mnie to jest wyznacznikiem techniki "specjalisto" a nie to że ktoś na chwilke podniesie motor bo to jedyne co mu staje.

Nie chce mi sie czytac Twoich smiesznych wywodow. Po pierwsze nikt normalny nie zadaje takich pytan. Dowodzi to wlasnie temu ze nie potrafi jezdzic, a chce juz sie brac za kolo. G*wno wiesz jaki ze mnie drajwer wiec skoncz pitolic, nie rzucam madrosciami tylko pisze rzeczy oczywiste, ktorych tacy jak Ty lub autor tematu nie potrafia zrozumiec. To zadna filozofia, nie wiem o co Ci chodzi czleniu ale masz jakies problemy z nerwami, chyba ze abc to Twoje drugie konto, a to bardzo prawdopodobne by bylo... I wszystko wyjasnia.
CBR 600F4i + Torowy Viper bez homologacji + mp3 :D
karamysz
Świeżak

Postprzez TroyaN1984 » 6/1/2011, 14:41

Dzieciaczku to moje 1 i jedyne konto :) Słoneczko ty moje wsiądż na tą swoją padaczkę i podszkol się troszkę.

Nikt normalny? Prosty człeniu a co widzisz dziwnego w takich pytaniach? Może gościu odkupił od kogoś i ma mocno małą zębatkę i dlatego nie może podnieść z gazu.

Nie będę zniżał się do twojego poziomu. Idż ćwiczyć "specjalisto od sportowych 600 :)"
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez enek » 6/1/2011, 14:54

TroyaN1984 Nie denerwuj sie :D Ten karamysz pojawil sie na forum a odrazu ma cos do powiedzenia na kazdy temat i jest specjalista od wszystkiego.

Ps. Nie znam Cie karamysz ale patrzac na to co piszesz w niektorych tematach. To albo masz 15 lat albo nie wiem co. Oczywiscie z Calym szacunkiem do Ciebie ;)

Ps.2 Panowie ZLUZUJCIE troche ;)
enek
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 6/1/2011, 15:46

Karamysz to herbatkowy i buraczy na tym forum od dawna. Za to dostawal bany i wsio.

Poznalem po CBR ktora ten g... wstawia do hydeparku do fot motocykli. Co prawda patrze ze komin chyba zmienil (albo cos niedowidze :)) i jedna owiewkę, ale reszta i poziom wypowiedzi pozostał.
To taki lokalny wqrwator co wyzej s..a niz d... ma :).
Co tam gościu miętki z Ostrołęki ... Very Happy.

Dodam tylko ze zamiast zakladac coraz to nowsze konta po miesiacu mozna wystąpić o odwieszenie. Z tego co pamiętam to tak mówił któryś z mod..
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoftw » 6/1/2011, 16:28

faktycznie herbatkowy miał taka f4i, a wcześniej miał rs125 i jakimś temacie się tam chwalił, że śmigał nią bez prawka :D To musi być on :D
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
motoftw
Stały bywalec

Postprzez PrimoGhost » 6/1/2011, 16:40

karamysz.. powiem tak. Ja swoja 600 mam przynajmniej na paliwo.. Nie na prąd. jak ty. to czyni mnie większym "specjalistą" od ciebie. Gdyż szczerze wątpię, iż prawdziwy znawca tematu wypowiadałby się w tak chamskim i infantylnym stylu.
Zobacz, iż temat znajduje się w dziale Motocykle, nie ewolucje i wzbudził zainteresowanie i wątpliwości. Podobne do moich. Osobiście rozważałem zapchany filtr, złe zestrojenie. Pytałem, czy to normalne. Opinii takich jak ty. Nie potrzebuję. Nikt nie potrzebuje.
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez bryk77 » 6/1/2011, 18:30

Bananowe dziecko, które zap***la w hurtowni ojca od rana do wieczora! :P Tyle pamiętam sprzed kilku m-cy..
bryk77
Stały bywalec

Postprzez zadzior » 6/1/2011, 18:49

Moja kawa również odmawiała gumy z gazu. Po regulacji i synchro gaźników dostała nitro turbo i zaczęła samoczynnie podnosić przednie koło przy przyśpieszaniu ; )
zadzior
Stały bywalec

Postprzez mrówa » 6/1/2011, 19:26

No to jak na bananowca to dziwne że litrem nie jeździ chyba słabo zarabia w tej hurtowni :lol:
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 20:35 przez mrówa, łącznie edytowano 1 raz
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez PrimoGhost » 6/1/2011, 20:12

Z tego co wiem elektrycznych litrówek jeszcze nie robią :-)
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 21:57

Nie bede sie znizal do Waszego poziomu. Moge sie jedynie cieszyc ze jestem tak znany na forum.

Seba_ER5 napisał(a):Co tam gościu miętki z Ostrołęki ... Very Happy.

Chcesz to przyjedz i sie przekonasz jaki jestem "mietki". Skoros Ty taki twardy przez internet.

PrimoGhost napisał(a):Z tego co wiem elektrycznych litrówek jeszcze nie robią :-)

Nie wiem o co Ci chodzi z ta elektrycznoscia, jak chcesz to na wiosne zapraszam pojezdzimy i zobaczymy komu du*sko peknie. Chyba ze po drodze rozsypie Ci sie ta Twoja niesprawna kawa z zaczarowanym kolem ktore nie wstaje. Haha na kolo nie moze postawic, a to Ci dopiero kierowca.

bryk77 napisał(a):Bananowe dziecko, które zap***la w hurtowni ojca od rana do wieczora! :P Tyle pamiętam sprzed kilku m-cy..

Kolejny kozak z internetu na sklejanej cebrze ktorej nikt nie widzial.

PS: Widze ze dalej forum stoji w tym samym syfie co dawniej. Wszystkim puchna dupska, jezeli ktos nie pracowal w kamieniolomie zeby kupic obdrapany 20 letni motocykl. Co z tego ze przeczytalem 2 ksiazki o motocyklach, jestem w grupie motocyklowej z ludzmi po ok. 30-50 lat. Tutaj srednia wieku jest 20, zrezsta widac roznice w dyskusji. Banda gowniarzy, ktorzy sie uwazaja za motocyklistow, i wiekszosc tematow to seria "czemu moja zajechana 636 nie staje na kolo z gazu". Rece opadaja... najwieksze forum dla motocyklistow...
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 22:28 przez karamysz, łącznie edytowano 1 raz
karamysz
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 6/1/2011, 22:11

Chcesz to przyjedz i sie przekonasz jaki jestem "mietki". Skoros Ty taki twardy przez internet.

No problemu możemy sie spiknąć w Ostrołęce. Pokażesz jak to gumujesz a potem polecimy na jakieś winkle.
Jak będzie pogoda będę zabierał moto z Białego. Zazwyczaj zajeżdżę do brata. On mieszka Ostrołęce.

Pozdrowienia od Primo.

P.S. Jak Ci się nie podoba to nie przychodź na fora w coraz to nowszych odslonach.
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 22:24 przez Seba_ER5, łącznie edytowano 1 raz
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 22:15

Spoko zazwyczaj jezdze z adamem, grabosiem, albo brodÄ…, albo starszakami na czopkach.

PS: Nigdzie nie powiedzialem ze jezdze na gumie, a nawet napisalem ze tego nie robie bo szkoda mi moto, wiec czytaj dokladniej. Napisalem tylko ze poderwac to i na drugim biegu idzie nie mowa na jedynce, z czym kolega na kawie ma problem, a teraz sam lawiruje. Na poczatek niby nie szla "z gazu" na kolo. Jak juz sie dowiedzial jak sie podrzuca moto z gazu, to wywinal kota ogonem ze niby po jednorazowym odkreceniu manetki moto nie idzie do gory. No niestety tak to ida tylko moto 130+ konne i to podejrzewam nie wszystkie. Generalnie do takiego podrzucania szkoda lagow, wiec wiekszego sensu w tym nie widze, ale to ja jestem tutaj "bananowiec" bo mam 20 lat i motocykl. Cholera, nigdy Was nie zrozumiem... Dobrze ze porzadni ludzie na moto wiedza kim jestem i rece podnosza z daleka. Tutaj na forum wiecznie trwa wojna. Motocykle zamiast laczyc- dziela.
karamysz
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 6/1/2011, 22:32

Bo polska mentalność to krytyka. 600 z gazu nie pójdzie na kolo nie ma szans. Zawsze trzeba jej pomoc. Albo odpuścić gaz albo mieć pasażera z tylu albo mało paliwa i usiąść bardzie do tylu i wtedy z 1 pójdzie przy zwyklym odkreceni (u mnie przykladowo).
Dla twojej wiadomości w grę wchodzą bardziej Nm bo moja 636 na tylnym kole ma więcej koni niż TLR.

Dodam tylko ze kilka razy podrzucałem motocykl na kolo ale instynkt samozachowawczy nie pozwala mi go katować. Jako ze włożyłem w niego dużo czasu i kasy.

P.S. z brodą nie jeżdżę bo drapie. Staram sie wiec golić reguralnie. Nie powiem zdaza sie zapuścić.

Bez spinki panowie :D dluzej pożyjemy.

Przy odpuszczaniu i dodawaniu gazu oraz strzale ze sprzegla bardzo ladnie po du... dostaje skrzynia lagi to tam cale nic. Uszczelniacze sa gumy ktora po paru latach i tak straci swoje wlasnosci i bedzie trzeba wymieniac. Olej w lagach zas tak na prawde powinno sie zmieniac co 2 lata. Nowy olej nowe uszczelniacze.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 22:35

Seba_ER5 napisał(a):Bo polska mentalność to krytyka. 600 z gazu nie pójdzie na kolo nie ma szans. Zawsze trzeba jej pomoc. Albo odpuścić gaz albo mieć pasażera z tylu albo mało paliwa i usiąść bardzie do tylu i wtedy z 1 pójdzie przy zwyklym odkreceni (u mnie przykladowo).
Dla twojej wiadomości w grę wchodzą bardziej Nm bo moja 636 na tylnym kole ma więcej koni niż TLR.

Dodam tylko ze kilka razy podrzucałem motocykl na kolo ale instynkt samozachowawczy nie pozwala mi go katować. Jako ze włożyłem w niego dużo czasu i kasy.

P.S. z brodą nie jeżdżę bo drapie. Staram sie wiec golić reguralnie. Nie powiem zdaza sie zapuścić.

Bez spinki panowie :D dluzej pożyjemy.

Zgadzam sie, ale niestety ja tu zostalem pierwszy zaatakowany. A napisalem to samo co 10 innych userow (zeby dal sobie spokoj z gumowaniem jezeli nie zna teorii). Ja sam jestem gowniarz, bo przejechalem na moto moze lacznie 70.000km, ale wiedze teoretyczna jakas posiadam, dzieki czemu latwiej i bezpieczniej lapie ta praktyczna.

PS: Broda jezdzi na czerwonej RR, GraboÅ› na niebieskiej R1 a Adam na bordowej, aa no i Marek na nowej czarnej hayabusie. Czesto jezdza na tor na Wielbark.

PS2: Wiem od czego i co to jest moment obrotowy :) Zapodalbym pare filmikow z naszej ekipy ale to filmiki prywatne i chlopaki moga sie pogniewac. Dla przykladu seat toledo 1.9 tdi 190 konny, łyka leona 1.8t 250 konnego, i to dlatego ze ma wiecej momentu.
karamysz
Świeżak

Postprzez PrimoGhost » 6/1/2011, 22:41

Podnoszą ręce, czy środkowy palec? Wybacz, ale POZIOMEM nazywasz zupełnie odmienną płaszczyznę poglądową. Poziom, to jest właśnie to, czego nie masz. Jestem chętny na spotkanie. Z tego co widzę mam do Ciebie kilkanaście kilometrów. Podaj na PW miejsce. z przyjemnością poznam wielkiego kozaka. Zejdzie śnieg to podskoczę. Pogadamy wtedy o technice jazdy w praktyce.

________

hah.. wybacz, ale raczej nie oskarżaj mnie o brak teorii.. na moto jeżdżę od ponad 12 lat. Przyznam. Głównie lżejszy sprzęt enduro, potem kilka Aprilii RS, ale nie czuję się słaby z teorii. z praktyki tym bardziej. Odwal się już, bo stajesz się nudny....
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 22:47 przez PrimoGhost, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 22:46

Nie zadaje sie z takimi spinaczami, wiec ogarnij sobie moto i jezdzij ze swoimi ziomkami. Tylko uwazaj zebys sie kawÄ… nie nakryl przy podrzucaniu.

Buahahah bananowcu? A co Ty o mnie wiesz? Sam masz 34 posty i udajesz weterana? Kazdy tak moze. Uwaznie czytaj moje posty, nie bede po 4 razy pisal tego samego.

Stary dawno temu wyroslem z takich dogryzek na forum, dla mnie to oznaka ze ktos nie ma jajek i musi sie wyzyc w internecie. Okej jestem Twoim bananowcem, a Ty jezdzisz na moto od 12 lat, tylko nie wiesz jak podrzucic przednie kolo. Dla mnie temat zamkniety, mozesz nic nie odpisywac bo juz tutaj nie zajrze. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 6/1/2011, 22:50 przez karamysz, łącznie edytowano 1 raz
karamysz
Świeżak

Postprzez PrimoGhost » 6/1/2011, 22:49

Dobra. napiszę zaraz do tych ziomów na których tak się podajesz. Wpadnę prędzej czy później. Nie zrezygnuję z rad tak wielkiego mistrza. Nie bój się... Nie nakryłem się nigdy w życiu. I bynajmniej nie dlatego że się nigdy nie uczyłem.
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez karamysz » 6/1/2011, 23:02

Nie jestem wielkim mistrzem, powiedz mi co innego niz reszta napisalem w tym temacie?
karamysz
Świeżak

Postprzez TroyaN1984 » 6/1/2011, 23:10

karamysz napisał(a):Nie bede sie znizal do Waszego poziomu. Moge sie jedynie cieszyc ze jestem tak znany na forum.

No raczej powodu do dumy niema

karamysz napisał(a):PS: Widze ze dalej forum stoji w tym samym syfie co dawniej.

No musi byś straszny syf że 2 twoje konta mają bana

karamysz napisał(a):Wszystkim puchna dupska, jezeli ktos nie pracowal w kamieniolomie zeby kupic obdrapany 20 letni motocykl.

Synciu laska na to czy ci kupił tatuś czy wyżebrałeś pod kościołem. Boli cię coś strasznie?

karamysz napisał(a):Co z tego ze przeczytalem 2 ksiazki o motocyklach, jestem w grupie motocyklowej z ludzmi po ok. 30-50 lat. Tutaj srednia wieku jest 20, zrezsta widac roznice w dyskusji.

Chwalisz się czy żalisz? Zapewne z nimi ciskasz po winklach na kolanie co? Uczyli cię na choperze składać się w zakręt? :)

karamysz napisał(a):Banda gowniarzy, ktorzy sie uwazaja za motocyklistow, i wiekszosc tematow to seria "czemu moja zajechana 636 nie staje na kolo z gazu". Rece opadaja... najwieksze forum dla motocyklistow...

Misiaczku po zdjęciu w twoim dawnym profilu to ja widzę, że ty szczeniak jesteś więc usiądż spokojnie w kącie i zjedz to co ci mama z Lidla czy innej Biedronki przyniesie. Wielki dorosły :)

Ogólnie z wypowiedzi to jesteś taki burak że ręki bym ci nie podał. Wyzywasz od kozaków z internetu a zapraszasz do siebie na sprawdzenie swojej miękkości? Mam nadzieje, że nie zobaczymy się na żadnym zlocie bo takich smętnych chłopaczków lepiej omijać a ja ze słabymi nerwami mógłbym jeszcze cię skrzywdzić.

Leć szlifuj km na kole :)

Pozdro chłopczyku :)
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
TroyaN1984
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê