Quad dla początkującego wielkoluda za nie duże pieniądzę ...
• Strona 1 z 1
Quad dla początkującego wielkoluda za nie duże pieniądzę ...
Jestem tutaj nowy i z góry witam Was .
Chce zacząć jazdę na quadzie ,tylko nie wiem jakim ,doświadczenia mam zero tzn jeździłem innymi quadami i dobrze sobie radziłem ale to chyba się nie liczy ....
No więc tak ile pieniędzy trzeba na to mieć ,na samego quada .
Mam 185 cm wzrostu ,i ważę 80kg więc raczej żadne chiński czy tak niemieckie Bashany nie wchodzą w grę są małe .... interesowała by mnie przeprawówka poniewaz ludzie czasem wjechać w ostre błoto
Rozważałem tez jazdę na Enduro ale myślę że quad będzie fajniejszym sposobem zajęcia czasu.Ale jak to przerośnie moje koszta to niestety będę jeździć na enduro .
Tak więc prosiłbym o doradzenie jakieś mocniejszego quada w 4T najlepiej .
PS.Wolał bym coś markowego
Chce zacząć jazdę na quadzie ,tylko nie wiem jakim ,doświadczenia mam zero tzn jeździłem innymi quadami i dobrze sobie radziłem ale to chyba się nie liczy ....
No więc tak ile pieniędzy trzeba na to mieć ,na samego quada .
Mam 185 cm wzrostu ,i ważę 80kg więc raczej żadne chiński czy tak niemieckie Bashany nie wchodzą w grę są małe .... interesowała by mnie przeprawówka poniewaz ludzie czasem wjechać w ostre błoto
Rozważałem tez jazdę na Enduro ale myślę że quad będzie fajniejszym sposobem zajęcia czasu.Ale jak to przerośnie moje koszta to niestety będę jeździć na enduro .
Tak więc prosiłbym o doradzenie jakieś mocniejszego quada w 4T najlepiej .
PS.Wolał bym coś markowego
- GNYSU
- Świeżak
po 1 nie ma quadów w 2T. po 2 enduro wcale nie jest gorsze moim zdaniem to własciwie quady są nieco nudne i duze enduro zwinniejsze. wiec to zalezy co komu. kolejna sprawa wpisz sobie w allegro i poszukaj quadów. ustaw sobie cenowo od najtanszego i szukaj w góre aż znajdziesz cos w miare nowego i markowego. nie ma dobrych chinskich ani innych. a markowe no to honda yamaha suzuki wiadomo. my Ci nic innego nie doradzimy. z tego co sie mniej wiecej orientuje to honda TRX jest w miare tania. ale sam musiał bys sprawdzic. zreszta zadałeś takie pytanie jakbyś sam sprawdzic nie mógł. ale tak czy siak żeby kupic quada byle jakiego to tak z 5-6 tysięcy to minimum
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no to popatrz na allegro nie chinczyki. do 5 tysiecy nie znajdziesz quada markowego. no chyba ze starego 20 letniego trupa. ja mówie o wiekszych quadach w 2T takich nie robia :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No fakt większych pojemności w 2T nie robią to ile by to ssało paliwa ;p
Szkoda że to taki drogi sport ,jestem ciekaw jaki był by koszt zrobienia buggy albo coś ala quad z silnikiem malucha ;D...
Zaraz sobie wylicze ;P
Szkoda że to taki drogi sport ,jestem ciekaw jaki był by koszt zrobienia buggy albo coś ala quad z silnikiem malucha ;D...
Zaraz sobie wylicze ;P
- GNYSU
- Świeżak
GNYSU napisał(a):No fakt większych pojemności w 2T nie robią to ile by to ssało paliwa ;p
Zaraz sobie wylicze ;P
no jasne że robią, moj faworyt yamaha banshee 350 potwór, bestia w jednym
suzuki jakos taki ma przydomeg quadzilla 500cm3 w 2t ;d
wszystko jest, wystarczy troszke poszukac
ogolnie poletam ltz 400, honde TRX 400, Raptora 350
ltr od 10k mysle cos moze sie ciekawego znajdzie
dobry porzÄ…dny i w miare swierzy quad to od 10k mowa o sportowych
tu masz kilka przykladow to tylko przyklady, oczywiscie sÄ… i tansze ale to juz zalerzy od Ciebie, podaje tylko przyklady wizualne
http://moto.allegro.pl/suzuki-ltz-400-i1387584323.html
http://moto.allegro.pl/yamaha-yfz-350-b ... 40751.html
http://moto.allegro.pl/yamaha-raptor-35 ... 00800.html
i przerprawowe tak jak chciales
http://otomoto.pl/linhai-300-4x4-mocny- ... 58774.html
http://moto.allegro.pl/yamaha-kodiak-40 ... 76338.html
http://otomoto.pl/honda-trx-rancher-for ... 70801.html
http://otomoto.pl/honda-trx-foreman-sta ... 82194.html
http://moto.allegro.pl/honda-foreman-s4 ... 70756.html
http://moto.allegro.pl/yamaha-kodiak-gr ... 01631.html
-
Bostorn - Moderator
nie chodzi o paliwo moc była by za duza i za mała elastycznosc pozatym 4T lepiej sie sprawdza. no niestety to drogie zabawki ;/ żeby jakiegos dobrego to z 10 tysiecy trzeba szykowac. 5-10 tysi to po prostu dojazdówki do nauki że tak powiem
co do buggy z maluchów kumple robili i po 1000 zł sprzedawali z zakupionych planów robili na prawde fajna zabawa za małe pieniądze. tyle ze oni po technikum mechanicznym i całą zime składali równolegle 2 buggy wiec jakos im to szło :d ale ja tam wolałbym kupic gotowego i ew robic jakies przeróbki na lepsze ale buggy nie umywa sie do quada a quad do enduraka :d
co do buggy z maluchów kumple robili i po 1000 zł sprzedawali z zakupionych planów robili na prawde fajna zabawa za małe pieniądze. tyle ze oni po technikum mechanicznym i całą zime składali równolegle 2 buggy wiec jakos im to szło :d ale ja tam wolałbym kupic gotowego i ew robic jakies przeróbki na lepsze ale buggy nie umywa sie do quada a quad do enduraka :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a ja wiem o co chodzi xd miałem juz xD
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No więc tak odejdę od tematu troch i napisze na temat buggy :
Silnik 200-300zł
Powozie malucha Nie wiem bo nie widziałem nic na allegro musiałbym zadzwonić spytać .
Do tego własna praca dużo własnej pracy
Rurki na złomie 80-100 zł
Elektryka 50zł
W sumie licząc max koszty to koło 600-800 zł takie buggy ...zależy jak kto trafi i czy umie elektrykę jak umie to już ma mniejsze koszty
- GNYSU
- Świeżak
ee taki jest słaby. lepiej kupic plany za 10 zł z allegro albo załatwic owe. i wyspawac rame od podstaw. rurki kosztuja nieco wiecej. złomowe nie zawsze sie nadają. trzeba tez doliczyc niektóre robocizny typu gięcie rurek itp. no chyba że chcesz wynalazek na bazie maluszka. to inna sprawa. ale to nie forum buggy wiec szkoda wysiłku by tu o tym dyskutowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i silnik polecał bym jakis lekki i mocny, od malucha za mały i za słaby, moze jakis motocykl 500cm3 nadał by się
kwestia tez przeniesienia napędu, no i zawieszenie??
kwestia tez przeniesienia napędu, no i zawieszenie??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nom kolega ma i tak o ło za najmocniejszy nie jest. potem zespawal półośki to calkiem pogubił moc. mimo tak lekkiej konstrukcji. z kolei mniejsze mocniejsze silniki to juz ina historia. ciezko było by zaadaptowac silnik ze scigacza chociazby. maluch ma gotowe wyjscie ze skrzyni na półośki praktycznie cały tył to maluch.
co do zawieszenia w planach jest jak zrobic żeby zawieszenie miał na przyzwoitym poziomie, bez kupowania zestawu za kilka tysi
co do zawieszenia w planach jest jak zrobic żeby zawieszenie miał na przyzwoitym poziomie, bez kupowania zestawu za kilka tysi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam jestem nowy na forum i mam takie pytanie do was chce kupic quada tylko nie wiem jakiego mam na niedzielne wypady do lasu i drogi polne z dziewczyna chcemy pojezdzic jakiego quada proponujecie z gory dziekuje
- Criss
- Świeżak
powiedz cos więcej, ile masz kasy na taki sprzęt to głowna sprawa podczas wyboru. jak masz mało kasy i bedziesz rzadko i turystycznie śmigał mozna by poogladac jakies chinole - tak wiem że zaraz mnie zbanują za to ale czasem to jest niezłe wyjscie. co prawda hinol to hinol i sie sypie niemiłosiernie. ale rzadkie turystyczne wypady bedzie znosił całkiem dobrze. kolega ma quada ponad 500 ccm nie wiem ile dokładnie i ma go z 2 lata i użytkuje rzadko aczkolwiek dosyc sportowo - bagna przeprawy długie szybkie proste i ciagle wyciska ile sie da. przez ten czas nic nie robił ale padły mu amory wszystkie ;/ i troche katapulta sie zrobiła. ale mysle że i tak sie w miare trzyma. z kolei japońska konkurencja a raczej liderzy są duzo lepsi. jednak za tą lepszote się cenia....
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cris myśl piszesz tu post, a potem nowy temat. Jeszcze byś ogarnął to: viewtopic.php?t=49590 . I dopiero podszedł do pisania postów/tematów.
-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości