Kominiarka
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kominiarka
Witam.
Chciałbym kupić kominiarkę na najbliższy sezon. W oko wpadły mi narazie dwie
- http://sklep.scigacz.pl/kominiarka-termoatkywna-oddychajaca-dzianina-polandex-oczy-usta-p-22871.html (otwórz link)
- http://sklep.scigacz.pl/kominiarka-membrana-windstop-polandex-p-22868.html (otwórz link)
Jak sprawa wygląda podczas ciepłych dni. Obie są znośne?
Muszę coś zakupić tylko nie wiem czy jest sens kupować coś droższego.
Będę wdzięczny za wszelakie opinie
P.S Ile kosztuje wysylka ze scigacza?
pozdrawiam, Michał
Chciałbym kupić kominiarkę na najbliższy sezon. W oko wpadły mi narazie dwie
- http://sklep.scigacz.pl/kominiarka-termoatkywna-oddychajaca-dzianina-polandex-oczy-usta-p-22871.html (otwórz link)
- http://sklep.scigacz.pl/kominiarka-membrana-windstop-polandex-p-22868.html (otwórz link)
Jak sprawa wygląda podczas ciepłych dni. Obie są znośne?
Muszę coś zakupić tylko nie wiem czy jest sens kupować coś droższego.
Będę wdzięczny za wszelakie opinie

P.S Ile kosztuje wysylka ze scigacza?
pozdrawiam, Michał

-
luzaczyna - Świeżak
Nie wiem czy każda zwykła kominiarka daje radę ale ja mam od firmy GlanDaw taką ze szkieletorem na przodzie i powiem, że udręka.
Miała być z jonami srebra absorbująca wilgoć, a po 5min chodzenia w niej całą gębę z policzkami mam mokrą.
Więc teraz też szykuje mi się wymiana. Ale niestety też nie wiem co brać.
Miała być z jonami srebra absorbująca wilgoć, a po 5min chodzenia w niej całą gębę z policzkami mam mokrą.
Więc teraz też szykuje mi się wymiana. Ale niestety też nie wiem co brać.
-
gruby33 - Świeżak
ja posiadam oxforda chillouta i jestem b.zadowolony jezdze w lato na moto i sie w nia poce nawet w najwieksze upaly potem szybka miska i chwila moment znow mozna jezdzic a zima snowboard
pomaga w utrzymaniu higieny w kasku, nie trzeba tak czesto wysciulki prac itd.

- xede
- Świeżak
amahay napisał(a):a po co w lecie kominiarka ?
żeby odprowadzała wilgoć...i jak dla mnie zwiększa poczucie komfortu.
mam brubecka i generalnie jestem zadowolony ale pamiętajmy że jest to tylko kawałek materiału a nie zestaw klimatyzacyjny.
- sebasbox
- Świeżak
mam najzwyklejsza już z 10 lat i nawet zgubić jej nie mogę już dziury ze starości się porobili i nic kumpel kupił za 50zl i zgubił po miesiącu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
no i co z tego wynika? ze nie dba o swoje rzeczy, ja tez bym raz zgubil ale udalo mi sie ja odnazlezc, nic nie wnosisz do tematu
- xede
- Świeżak
No to panowie jaką kominiarkę w końcu polecacie bo też muszę kupić? Jak mówiłem z jakimś otworem na usta bo moja jest bez i po 5min jet cała mokra od oddychania.... Chcę jakaś aby mi w cieplejsze dni nie gotowała się głowa.
-
gruby33 - Świeżak
Nie chcę taniego dziadostwa bo jak mówiłem po 5 min chodzenia cała mokra. Więc nie chcę wiedzieć co będzie się z nią działo pod kaskiem....
Na kominiarkę mam 50-60zł. Co w tej cenie polecicie?
Na kominiarkę mam 50-60zł. Co w tej cenie polecicie?
-
gruby33 - Świeżak
Mam pytanie odnośnie kominiarki BRUBECK Aquarius. Czy ta siatka na ustach i uszach jest malowana czy to prawdziwa siatka?
edit.
Jednak to jest siatka na twarzy i uszach.
Ale poczytałem testy na motogenie i wybieram kominiarkę Spark.
edit.
Jednak to jest siatka na twarzy i uszach.
Ale poczytałem testy na motogenie i wybieram kominiarkę Spark.
-
gruby33 - Świeżak
gruby33 napisał(a):No to panowie jaką kominiarkę w końcu polecacie bo też muszę kupić? Jak mówiłem z jakimś otworem na usta bo moja jest bez i po 5min jet cała mokra od oddychania.... Chcę jakaś aby mi w cieplejsze dni nie gotowała się głowa.
nie wiem co żeś się tak uparł na ten otwór na usta

kup brubecka, polandex albo sparka (wszystko jedno i to samo)
- sebasbox
- Świeżak
Najlepiej mieć kilka kominiarek i zmieniać jak skarpetki. Oczywiście inna na lato a inna na chłodniejsze dni. Na chłodne te z polandex'u są wystarczające. Ja latem używam Vanucci i też jest spoko.
Jaka powinna być kominiarka? Na pewno nie najtańsza jak radza niektórzy... W skarpetach/majtkach też chodzicie takich za 3 zł?
Kominiarka powinna być bawełniana lub z jakiegoś innego materiału który wchłania pot i musi być bezszwowa dla wygody użytkowania.
Jaka powinna być kominiarka? Na pewno nie najtańsza jak radza niektórzy... W skarpetach/majtkach też chodzicie takich za 3 zł?
Kominiarka powinna być bawełniana lub z jakiegoś innego materiału który wchłania pot i musi być bezszwowa dla wygody użytkowania.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
CzesterTX napisał(a):navi napisał(a):W skarpetach/majtkach też chodzicie takich za 3 zł?
Tak, a co w tym dziwnego?
Odżałuj raz 10 zł i kup sobie lepsze skarpetki. Poczujesz różnicę i nie będziesz zadawał więcej takich pytań.
Rozumiem, że piwo też pijesz z biedronki za 1,50.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości