falco do oceny
• Strona 1 z 1
falco do oceny
czy ktoś z forum mógłby rzucić okiem na to ogłoszenie http://motoshow.otomoto.pl/index.php?se ... d=M1957729 ?
Motocykl już dosyć długo wisi, co prawda falco jest mało popularna ale jednak jest dobrym motocyklem wg. tego co czytałem na forach... Cena 8200 a na początku z tego co pamiętam było koło 9000pln. Co dla mnie ważne przebieg i historia serwicowa udokumentowana...
motocykl z terenów powodziowych, sprzedawca zapewnia że go "nie zalało"; zgodził się na wpisanie w umowie punktu:
"sprzedający potwierdza pełną sprawność techniczną i mechaniczną motocykla; jak i również potwierdza że motocykl nie ucierpiał w tegorocznych powodziach. W przeciwnym razie sprzedający zobowiązuje się na zwrot całości pieniędzy za motocykla a kupujący jego zwrot" (ble, ble,ble jakoś trzeba by to lepiej sformułować)
Motocykl już dosyć długo wisi, co prawda falco jest mało popularna ale jednak jest dobrym motocyklem wg. tego co czytałem na forach... Cena 8200 a na początku z tego co pamiętam było koło 9000pln. Co dla mnie ważne przebieg i historia serwicowa udokumentowana...
motocykl z terenów powodziowych, sprzedawca zapewnia że go "nie zalało"; zgodził się na wpisanie w umowie punktu:
"sprzedający potwierdza pełną sprawność techniczną i mechaniczną motocykla; jak i również potwierdza że motocykl nie ucierpiał w tegorocznych powodziach. W przeciwnym razie sprzedający zobowiązuje się na zwrot całości pieniędzy za motocykla a kupujący jego zwrot" (ble, ble,ble jakoś trzeba by to lepiej sformułować)
- hejter
- Świeżak
Na pierwszy rzut oka:
- nie widać poważnych uszkodzeń ramy, wydechów i wahacza
- stan wszystkich plastików musisz sprawdzić sam. Dwa kolory nie wiadomo czy są finezją właściciela.
- sprawdź czy zadupek jest prosty.
- te czarne boczki MUSISZ odkręcić i sam zobaczyć czy nie są krzywe chłodnice (dwie cieczy i jedna oleju) i cienkie ich mocowania.
- sprawdzić możesz jeszcze czy leci olej z pokrywy zaworów z przedniego cylindra
- na zdjęciu widać bardzo dobry amortyzator Ohlinsa prawdopodobnie od RSV (nowy około 4 tys zł). Oryginalny do Falco jest kiepski.
- Oryginalna stopka pewnie będzie do wymiany (na e-bay dostaniesz stabilniejszą od bubseywoo)
- gleby nie szkodzÄ… silnikowi z powodu suchej miski olejowej.
- spytaj ile i jakiego spala oleju. Mi około 0,5l na 6 tys km (od max do min).
- spytaj czy wymieniał tarcze sprzęgłowe
- Jeśli pojedziesz i odpalisz, zobaczysz że silnik Aprilii w V2 trochę szumi. Jest to normalne. Mi pomógł chyba uszlachetniacz MOTOR-LIFE.
- neutralny może ciężko wchodzić, ale jest na to rada
http://apriliaforum.org/viewtopic.php?f ... 437c0392a0
Serwisu do Aprilii w Polsce prawnie nie ma. Więc udokumentowaną historią serwisową pewnie się nie podeprzesz.
JEST JEDNO POZYTYWNE ALE: synchronizacja przepustnic i sprawdzenie zaworów to pryszcz. W żadnym innym motocyklu chyba nie robi się tak prosto. Jedynie do wymiany płytek zaworowych trzeba ściągać wałki rozrządu.
Tu znajdziesz resztÄ™ potrzebnych informacji:
about45436.html
Dwa lata temu kupiłem w tej cenie w jak się okazało w dużo gorszym stanie.
Falco to chyba najczęściej rozwijany motocykl na częściach młodszych braci i nie tylko.
Jeśli staniesz się nabywcą, na apriliaforum.com znajdziesz wszystko.
- nie widać poważnych uszkodzeń ramy, wydechów i wahacza
- stan wszystkich plastików musisz sprawdzić sam. Dwa kolory nie wiadomo czy są finezją właściciela.
- sprawdź czy zadupek jest prosty.
- te czarne boczki MUSISZ odkręcić i sam zobaczyć czy nie są krzywe chłodnice (dwie cieczy i jedna oleju) i cienkie ich mocowania.
- sprawdzić możesz jeszcze czy leci olej z pokrywy zaworów z przedniego cylindra
- na zdjęciu widać bardzo dobry amortyzator Ohlinsa prawdopodobnie od RSV (nowy około 4 tys zł). Oryginalny do Falco jest kiepski.
- Oryginalna stopka pewnie będzie do wymiany (na e-bay dostaniesz stabilniejszą od bubseywoo)
- gleby nie szkodzÄ… silnikowi z powodu suchej miski olejowej.
- spytaj ile i jakiego spala oleju. Mi około 0,5l na 6 tys km (od max do min).
- spytaj czy wymieniał tarcze sprzęgłowe
- Jeśli pojedziesz i odpalisz, zobaczysz że silnik Aprilii w V2 trochę szumi. Jest to normalne. Mi pomógł chyba uszlachetniacz MOTOR-LIFE.
- neutralny może ciężko wchodzić, ale jest na to rada
http://apriliaforum.org/viewtopic.php?f ... 437c0392a0
Serwisu do Aprilii w Polsce prawnie nie ma. Więc udokumentowaną historią serwisową pewnie się nie podeprzesz.
JEST JEDNO POZYTYWNE ALE: synchronizacja przepustnic i sprawdzenie zaworów to pryszcz. W żadnym innym motocyklu chyba nie robi się tak prosto. Jedynie do wymiany płytek zaworowych trzeba ściągać wałki rozrządu.
Tu znajdziesz resztÄ™ potrzebnych informacji:
about45436.html
Dwa lata temu kupiłem w tej cenie w jak się okazało w dużo gorszym stanie.
Falco to chyba najczęściej rozwijany motocykl na częściach młodszych braci i nie tylko.
Jeśli staniesz się nabywcą, na apriliaforum.com znajdziesz wszystko.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Kolektory ja mam identycznie brzydkie
. Więc nimi sobie nie zawracaj głowy.
A gdyby był po powodzi musiała by paść elektryka i z pewnością miałby ślady brudu w trudno dostępnych miejscach. Ten wygląda na czysty.

A gdyby był po powodzi musiała by paść elektryka i z pewnością miałby ślady brudu w trudno dostępnych miejscach. Ten wygląda na czysty.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme, jeszcze raz dzięki za pomoc, moto jak najbardziej ok. jedynie aku do wymiany z obowiązkowych wymian. Jak narazie sprzedawcę mogę polecać (motoshow z krosna), nie było żadnych niedomówień, otwarte karty...
pozdrawiam
pozdrawiam
Aprilia Sl 1000 falco
- hejter
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości