Knox Contour żółw
• Strona 1 z 1
Knox Contour żółw
Witam
Chciałbym zapytać Was czy ktoś posiada Knox Contour Tour lub Knox Contour Race ? Różnią się one długością... I oto moje pytanie jak się jeździ w krótszym a jak w dłuższym ? Czytałem że w dłuższym się niewygodnie jeździ na moto gdy pozycja nie jest sportowa... wiadomo uwiera w tyłek... Mam na oku kupno cbr f2 więc chyba do ceberki chyba będzie pasować dłuższy ? I czy tak naprawdę knox jest wart swej ceny ?
Chciałbym zapytać Was czy ktoś posiada Knox Contour Tour lub Knox Contour Race ? Różnią się one długością... I oto moje pytanie jak się jeździ w krótszym a jak w dłuższym ? Czytałem że w dłuższym się niewygodnie jeździ na moto gdy pozycja nie jest sportowa... wiadomo uwiera w tyłek... Mam na oku kupno cbr f2 więc chyba do ceberki chyba będzie pasować dłuższy ? I czy tak naprawdę knox jest wart swej ceny ?
-
k9aro3l - Stały bywalec
Büse Belluno 110 EURO
Held Salvo 100 EURO 4,9kn
FORCEFIELD PRO L2 5.6 kn 400 zł max
Forcefield Pro Sub 4 3.4kn najlepszy 500 zł max najlepszy !
Halvarssons Track 5.7 kn
FORCEFIELD ARMOUR ochraniacz klatki piersiowej
wszystkie z tych sa bardzo dobre
knox to slaby wybór
"Żółw Forcefield Pro L2 zdobył 1 miejsce w porównaniu brytyjskiego magazynu "Ride", wygrywając m.in. z Heldem, Knoxem, Alpinestars, BMW i wieloma innymi. Testy były robione "naukowo", tzn. testowali siłę uderzenia, która przechodzi poprzez żółwia i na plecy. Normy europejskie to 18kN (poziom I) i 9kN (poziom II czyli lepszy). Ten żółw przepuścił tylko 5,6kN czyli jest prawie 2x lepszy od tej normy"
http://www.motorcyclenews.com/Ride/Product-Tests/
June 2008
Back protectors
Held Salvo 100 EURO 4,9kn
FORCEFIELD PRO L2 5.6 kn 400 zł max
Forcefield Pro Sub 4 3.4kn najlepszy 500 zł max najlepszy !
Halvarssons Track 5.7 kn
FORCEFIELD ARMOUR ochraniacz klatki piersiowej
wszystkie z tych sa bardzo dobre

knox to slaby wybór
"Żółw Forcefield Pro L2 zdobył 1 miejsce w porównaniu brytyjskiego magazynu "Ride", wygrywając m.in. z Heldem, Knoxem, Alpinestars, BMW i wieloma innymi. Testy były robione "naukowo", tzn. testowali siłę uderzenia, która przechodzi poprzez żółwia i na plecy. Normy europejskie to 18kN (poziom I) i 9kN (poziom II czyli lepszy). Ten żółw przepuścił tylko 5,6kN czyli jest prawie 2x lepszy od tej normy"
http://www.motorcyclenews.com/Ride/Product-Tests/
June 2008
Back protectors
- dolarss
- Świeżak
oo dzięki wielkie za odpowiedź i za wyprowadzenie z błędu bo bym wtopił gotówkę w coś co jest ich nie wart...
a co do Forcefield Pro L2 jeździsz w nim ?
Jak jest z żółwiami ? mają rozmiary uniwersalne ? tzn np dla każdych osób w przedziale 180-190 będzie żółw takiego samego rozmiaru ? Mam zamiar zakupić żółwia przez internet więc wolę wiedzieć jak najwięcej więc prosze o wyrozumiałość
a co do Forcefield Pro L2 jeździsz w nim ?
Jak jest z żółwiami ? mają rozmiary uniwersalne ? tzn np dla każdych osób w przedziale 180-190 będzie żółw takiego samego rozmiaru ? Mam zamiar zakupić żółwia przez internet więc wolę wiedzieć jak najwięcej więc prosze o wyrozumiałość

-
k9aro3l - Stały bywalec
Szukałem dla siebie czytając zagraniczne fora.
I jest wiele testów w Niemczech i Uk
Jestem nadgorliwy....
Büse Belluno /Held Salvo wygrywa w ger 400 zł oba sa świetne czołówka testów
FORCEFIELD PRO L2 wygrywa w Uk 300 zł kupisz
Forcefield Pro Sub 4 3.4kn najlepszy 500 zł ( za drogi opierdzielono mnie okej
uznajmy ze nie ma tej propozycj

I jest wiele testów w Niemczech i Uk
Jestem nadgorliwy....
Büse Belluno /Held Salvo wygrywa w ger 400 zł oba sa świetne czołówka testów
FORCEFIELD PRO L2 wygrywa w Uk 300 zł kupisz
Forcefield Pro Sub 4 3.4kn najlepszy 500 zł ( za drogi opierdzielono mnie okej

- dolarss
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości