Cross/enduro na drogę i w teren
• Strona 1 z 1
Cross/enduro na drogę i w teren
Witam, na wiosnę skończę 18 lat i chciałbym kupić sobie jakiego crossa bądź enduro o pojemności max 250cc. Sam nie wiem co lepsze. W każdym razie chciałbym, żeby był to motor, który można zarejestrować i który będzie w miare dobry w terenie.
Zastanawiałem się nad kupnem Yamahy DT 125 albo Aprili RX 125, ale pomyślałem, że tutaj uzyskam lepszą informację i radę
.
Na motor mogę wydać max 4500 tys.. Wcześniej jeździłem na Aprili RS 50 przez jakieś 3 lata.
Zastanawiałem się nad kupnem Yamahy DT 125 albo Aprili RX 125, ale pomyślałem, że tutaj uzyskam lepszą informację i radę

Na motor mogę wydać max 4500 tys.. Wcześniej jeździłem na Aprili RS 50 przez jakieś 3 lata.
-
Łukasz_15* - Świeżak
i moim zdaniem dobrze wybrałes są to niezle sprzety. to są soft enduraki. czyli niewyzyłowane moto. nie są szczytem mozliwosci technicznej. po prostu jeżdżą
w terenie dają rade aczkolwiek nie mozna o nich mówic jako o crossówkach. z kolei na ulicy nie mozna powiedziec że sąto turystyki. oba w miare mało palą, na trasy nie bardzo sie nadają ale ni że sie nie da ;D ale jest to troche męczące. no i za tą kase to chyba jedyna opcja
ja na twoim miejscu tylko bym taki moto brał.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli chcesz rejestrować moto to nie możesz kupić crossówki, bo nie ma homologacji.
Myślę ,że w teren DT 125 czy apka wystarczą, ale jeżeli chciałbyś pośmigać asfaltem w dalsze trasy to raczej się nie sprawdzą.
W sumie jeżeli kupiłbyś opony od supermoto to mógłbyś do szkoły śmigać albo coś
Myślę ,że w teren DT 125 czy apka wystarczą, ale jeżeli chciałbyś pośmigać asfaltem w dalsze trasy to raczej się nie sprawdzą.
W sumie jeżeli kupiłbyś opony od supermoto to mógłbyś do szkoły śmigać albo coś

Forum Kawasaki Er 5 (otwórz link)
-
shadow493 - Świeżak
RX w porównaniu DT to bardziej HardEnduro niż Soft.
Zawieszenie i silnik w RX nieporównywalnie lepsze choć DT może trochę tańsza w utrzymaniu.
Zawieszenie i silnik w RX nieporównywalnie lepsze choć DT może trochę tańsza w utrzymaniu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Właśnie dużo znajomych ma DT
więc z tym utrzymanie to raczej prawda ;P.
Jeszcze dodam, że motorek właśnie ma służyć do przejechania jakiś 25 km w obie strony do szkoły i do zabawy w lesie w weekend.
Zastanawiałem się też na jakiej pojemności dam sobie radę. Myślicie, że na czymś mocniejszym niż 125cc mógłbym spróbować?

Jeszcze dodam, że motorek właśnie ma służyć do przejechania jakiś 25 km w obie strony do szkoły i do zabawy w lesie w weekend.
Zastanawiałem się też na jakiej pojemności dam sobie radę. Myślicie, że na czymś mocniejszym niż 125cc mógłbym spróbować?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Zależy dla kogo dana pojemność. Jeden kupi 125 i mu starczy na dłuższy czas, bo moc, osiągi mu odpowiadają. Z kolei inny kupi 125 i po kilku dniach stwierdzi że jest za słaba. To zależy dla kogo motocykl.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
Ja pare razy jeździłem na DT 125. Tzn. do kumpla wpadałem i jeździłem z nim po polach ;P i jakoś ten sprzęt ogarniałem więc jestem otwarty na propozycje co do troche mocniejszego sprzęta.
-
Łukasz_15* - Świeżak
kilka razy sie przejechac to ja Ci moge CR 500 ogarniac
ogarniac to znaczy że w kazdych terenowych warunkach moto cie nie zaskoczy tylko ty zaskoczysz moto
kilka razy jadac po prostej to ci moze i na duzo mocniejszym motocyklu byc słabo. zwłaszcza w crossówkach. co innego latac w terenie na otwartej przepustnicy ciagle
całkiem inna bajka. co do czegos mocniejszego jedyne co mi przychodzi na mysl to CRM 250 tyle ze kasy akurat Ci starczy a moze kilka stówek bedziesz musiał dołozyc., prawda jest taka ze za tą kase zadnej 250 ciekawej sie nie kupi.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No tak ;P
A co powiecie o takim modelu Hondy: http://moto.allegro.pl/honda-nx-250-dom ... 63853.html ? ;>
A co powiecie o takim modelu Hondy: http://moto.allegro.pl/honda-nx-250-dom ... 63853.html ? ;>
-
Łukasz_15* - Świeżak
Dzięki Jędruś
, jestem już bardziej przekonany do tego motorka ;D, ale może jeszcze ktoś podzieli są opinią na temat tego motorka? ;>

-
Łukasz_15* - Świeżak
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... 250_93.htm
Dla początkujących to moto jest dobrym wyborem, trochę ma zawieche twardą.
Dla początkujących to moto jest dobrym wyborem, trochę ma zawieche twardą.
-
grunder - Mieszkaniec forum
-
Łukasz_15* - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.