Keeway X-ray
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Keeway X-ray
Witam. Jestem tu nowy ale motorek mam już parę miesięcy.
Kupiłem X-ray'a Enduro a jako że wakacje się skończyły postanowiłem dokupić drugi komplet kół Supermoto. Czy orientuje się ktoś od jakiego motoru będą pasowały koła?
Chodzi mi o kompletny zestaw felga+"wszystko co potrzebne do jazdy".
Oraz moje drugie pytanko czy motorek ma jeszcze jakieś inne blokady poza zwężką w tłumiku i odwirowywaczem spalin?
Kupiłem X-ray'a Enduro a jako że wakacje się skończyły postanowiłem dokupić drugi komplet kół Supermoto. Czy orientuje się ktoś od jakiego motoru będą pasowały koła?
Chodzi mi o kompletny zestaw felga+"wszystko co potrzebne do jazdy".
Oraz moje drugie pytanko czy motorek ma jeszcze jakieś inne blokady poza zwężką w tłumiku i odwirowywaczem spalin?
- Orenish
- Świeżak
72km/h jak się położe co by wiater nie przeszkadzał to całe 75km/h;D tak rozmiary są inne na enduro przód ma 3.0/21" a tył 4.1/18" za to Supermoto ma obie 17"...
No wiem że z moto na części ale z jakiego bd pasowały bo to nie tylko felga, opona tylko też Tulejka i wgl cała reszta co robi że się koło kręci...;D
No wiem że z moto na części ale z jakiego bd pasowały bo to nie tylko felga, opona tylko też Tulejka i wgl cała reszta co robi że się koło kręci...;D
- Orenish
- Świeżak
Przez wakacje mieszkałem nad morzem dlatego wziąłem Enduro naprawdę fajna zabawa po lesie ale SM lepszy bo bardzie Uniwersalny;D
Mocowanko? ale od oryginalnych kół SM od Keeway'a na pewno jest takie samo...Ale nie dostanę nigdzie takich kół
Mocowanko? ale od oryginalnych kół SM od Keeway'a na pewno jest takie samo...Ale nie dostanę nigdzie takich kół
- Orenish
- Świeżak
A na co Ci koła SM? Chyba tylko dla wyglądu bo nic więcej nie zyskasz... Na zwykłe koła zakładasz szosowe opony i moto też się bardzo dobrze prowadzi po asfalcie.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
A w którym modelu nie? Zawsze jest tak że Sm to koła 17' a enduro 21' z przodu i 18' z tyłu.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Odgrzewam kotlecika, (to ja Orenish tylko nie ma już tego konta;()
Przez ten rok udało mi się w końcu zmienić cylinder na 80ccm (RacingParts), moto zyskał ogromne przyspieszenie jak na tą klasę, v-max podniósł się do 85km/h, a nie było nic więcej w nim zmieniane.
Szukam do niego ciągle czujnika temperatury (to co siedzi w głowicy i załącza wentylator) oraz włącznika tylniego światła przy hamowaniu (takie małe cuś z cypkiem który naciska kulka).
Pozdrawiam!
Przez ten rok udało mi się w końcu zmienić cylinder na 80ccm (RacingParts), moto zyskał ogromne przyspieszenie jak na tą klasę, v-max podniósł się do 85km/h, a nie było nic więcej w nim zmieniane.
Szukam do niego ciągle czujnika temperatury (to co siedzi w głowicy i załącza wentylator) oraz włącznika tylniego światła przy hamowaniu (takie małe cuś z cypkiem który naciska kulka).
Pozdrawiam!
- Marshal
- Świeżak
No cóż muszę znów podpytać:)
pytanie kierowane głównie do grunder'a;)
1. Wiesz jaka klamka hamulca może przypasować u mnie?
2. Zanoszę się z zamiarem odblokowania modułu, ale wiem że wał nie wyrobi, co możesz polecić?
3. Jakie przełożenie wybrać i jakiej firmy? I skąd, a raczej od czego wytrzasnąć tylnią zębatkę?
pytanie kierowane głównie do grunder'a;)
1. Wiesz jaka klamka hamulca może przypasować u mnie?
2. Zanoszę się z zamiarem odblokowania modułu, ale wiem że wał nie wyrobi, co możesz polecić?
3. Jakie przełożenie wybrać i jakiej firmy? I skąd, a raczej od czego wytrzasnąć tylnią zębatkę?
- Marshal
- Świeżak
pFFF, Haa, dziwnym zbiegiem okoliczności dziś postanowiłem sobie przejrzeć wszystki tematy na forum, a tu do mnie bezp pytanie , miło :*
1. Co do dźwigni hamulca to moze być różnie. Podam ci przykład z mojego straego MTX-a któremu się zniszczyła ta klamka. Oryginału nie chciało mi sie kupywać i pojecham do skuterowni aby mi coś podpasowali. I tak też się stało. Od tamtego momentu moje Enduro było Chińsko-Japońskie. Najważniejsze było wejście na linke oraz tamto wycięcie od środka.
2. Co do modułu, to odblokowanie życzą sobie ponad 100zł, nie wiem jak wygląda sytuacja z x-ray. Wał może wytrzymać albo i też nie. Odblokowanie modułu da mocy, ale silnik może nie wytrzymać.
3. Hmmm, DID, RH. Nie wiem jaki motocykl ma podobną zębatkę, bo najważniejsze jest otwór na śruby. Ja to dodatkowo wierciłem otwory. 62 zęby?
1. Co do dźwigni hamulca to moze być różnie. Podam ci przykład z mojego straego MTX-a któremu się zniszczyła ta klamka. Oryginału nie chciało mi sie kupywać i pojecham do skuterowni aby mi coś podpasowali. I tak też się stało. Od tamtego momentu moje Enduro było Chińsko-Japońskie. Najważniejsze było wejście na linke oraz tamto wycięcie od środka.
2. Co do modułu, to odblokowanie życzą sobie ponad 100zł, nie wiem jak wygląda sytuacja z x-ray. Wał może wytrzymać albo i też nie. Odblokowanie modułu da mocy, ale silnik może nie wytrzymać.
3. Hmmm, DID, RH. Nie wiem jaki motocykl ma podobną zębatkę, bo najważniejsze jest otwór na śruby. Ja to dodatkowo wierciłem otwory. 62 zęby?
-
grunder - Mieszkaniec forum
xD przód 11 lub 12 tył 55;)
Chciałem o jeden w stronę prędkości, ale nosze się z zamiarem dopasowania felgi na tył (przejściówka zamiennie z kostką).
Z klamką to mam takie kłopoty że ojoj... od sprzęgła- 50zł a od hamulca ni maa...
;( tak to jest z chinio-węgramixD
Chciałem o jeden w stronę prędkości, ale nosze się z zamiarem dopasowania felgi na tył (przejściówka zamiennie z kostką).
Z klamką to mam takie kłopoty że ojoj... od sprzęgła- 50zł a od hamulca ni maa...
;( tak to jest z chinio-węgramixD
- Marshal
- Świeżak
Z przodu zwiększając, z tyłu zmiejszając, tu będzie prędkość. 1 ząbęk z przodu średnio o 5 km/h. Oblicz sobie. Tylko nie ujmuj zbyt dużo zębów z tyłu bo stracisz na mocy. Opone w teren nie za szeroką, tylko węższą bo ci nie pojedzie.
Dlatego z tą klamką radzę ci jakąś dopasować. Wyżej ci przedstawiłem sytuacje.
Dlatego z tą klamką radzę ci jakąś dopasować. Wyżej ci przedstawiłem sytuacje.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Spoko;)
No właśnie upatrzyłem komplet do Sendy:
21' przód (też tak mam więc raczej wsio powinno pasować);
18' na tył z jakąś zębatką'
Opony mam oryginalne kostkowe, wąziutkie więc tylko felungen... ale bez klamek nie pojeżdżexD
Do ilu RPM optymalnie powinno dochodzić? Żeby nie przedobrzyć:)
No właśnie upatrzyłem komplet do Sendy:
21' przód (też tak mam więc raczej wsio powinno pasować);
18' na tył z jakąś zębatką'
Opony mam oryginalne kostkowe, wąziutkie więc tylko felungen... ale bez klamek nie pojeżdżexD
Do ilu RPM optymalnie powinno dochodzić? Żeby nie przedobrzyć:)
- Marshal
- Świeżak
kumpel ma DT 80 z gaźnikiem od 125 bo seryjny padł. to mu kręci powyzej 12. licznik zamyka potem sie opiera na tym pręciku ale jeszcze troche wyzej ciagnie oczywiscie na luzie ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
grunder napisał(a):będziesz słyszał kiedy silnik zacznie się kruszyć
Wolał bym tego nie słyszećxD
No nic metodą prób i błędów, dobry wał i łożyska powinny ubezpieczyć co nie co, prawda?;>
A czy jest sens odblokowania modułu bez zmiany gaźnika i króćca na bardziej elastyczny?
- Marshal
- Świeżak
moduł blokuje ci tylko v max
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości