Keeway X-ray
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- swirus2007
- Stały bywalec
to tez zalezy od rodzaju blokady. kumpel miał np zablokowany w taki sposób że na kazdym biegu kręcił wysoko do konca obrotomierza a z kolei na 5 -6 biegu wyciskał te 65 km h i nie jechał wiecej po sciagnieciu blokady wyciskał nie wiem tam koło 90 km h. wiec tu obrotów nie blokowało tylko v max. no wiadomo że poprzez odcinanie zapłonu przy pewnych obrotach 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dokładnie moduł obcina obroty a na ostatnich przełozeniach np ja w nsr na 4 (4 biegowa skrzynka) na 10k rpm mam jakies 65-70 a na 11k rpm juz ponad 80
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Hmn... Ja obrotomierza nie mam i to mój ból. A z wsadzeniem jakiegokolwiek mogą być kłopoty.
Ale silnik kręci cały czas mocno, tylko na 5 biegu po wrzuceniu 6 jakby go nie było, ktoś mi mówił że w skrzyni biegów może być jakaś redukcja czy coś.
Moduł tak czy siak do odblokowania, tylko nie wiem czy ryzykować bez mocniejszego wału, no i oczywiście wybebeszyć końcówkę do końca albo chociaż troszkę;)
Ale silnik kręci cały czas mocno, tylko na 5 biegu po wrzuceniu 6 jakby go nie było, ktoś mi mówił że w skrzyni biegów może być jakaś redukcja czy coś.
Moduł tak czy siak do odblokowania, tylko nie wiem czy ryzykować bez mocniejszego wału, no i oczywiście wybebeszyć końcówkę do końca albo chociaż troszkę;)
- Marshal
- Świeżak
wybebeszanie koncówki to najwieksz głupota jaka mozna zrobic,
wez sciagaj blokade nic nie powinno sie stać
skoro obroty silnika na pierwszych biegach sa duze a na ostatnich mniejsze to obroty silnika to to samo a zmienia sie tylko przełozenie przeklądni
co do redukcji w ksrzyni to pierwszy raz o czyms takim słyszę
wez sciagaj blokade nic nie powinno sie stać
skoro obroty silnika na pierwszych biegach sa duze a na ostatnich mniejsze to obroty silnika to to samo a zmienia sie tylko przełozenie przeklądni
co do redukcji w ksrzyni to pierwszy raz o czyms takim słyszę
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
6 Wchodzi na 100% procent.
No nic zima jest to będę walczył:) i informował na bieżąco bo wątpie żeby ktoś podjął się takich przeróbek X-Ray'a.
A słyszeliście coś o "EXPLORER"ze? Snow Cross tak zwany?
No nic zima jest to będę walczył:) i informował na bieżąco bo wątpie żeby ktoś podjął się takich przeróbek X-Ray'a.
A słyszeliście coś o "EXPLORER"ze? Snow Cross tak zwany?
- Marshal
- Świeżak
tzw kit Exploer od KTM niezłe cacko, poluje na niego od dłuższego czasu. Używany jest ciężko dostać, głownie tylko nowy na sprowadzenie. W PL nie wiem jak wygląda sytuacja i ciekawe czy sklep KTM by ściągnął to.
-
grunder - Mieszkaniec forum
to kup KTM, na lato koła SM, Off road, a na zime kit Exploer: http://cmgonline.com/images/stories/fea ... er/ktm.jpg
-
grunder - Mieszkaniec forum
tylko że taki kit to cena drugiego motocykla :d a w sumie naped nie jest taki tragiczny do zrobienia samemu. ale troche trzeba tak czy siak kasy wsadzic ;/ no i nie wiadomo czy wyjdzie bezpieczne :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości