Czy w 2 cylindrowcu jeden cylinder może nie działać ??
• Strona 1 z 1
Czy w 2 cylindrowcu jeden cylinder może nie działać ??
Witam
Mam problem posiadam od lipca motobi wektor 150 dwu cylindrowy.
Byłem go ostatnio odpalić stał ze pół miesiąca nie odpalany.Odpalił za 3 razem na rozrusznik po dodani gazy zgasł odpaliłem go ponownie pochodził z 5min dodałem gazu i nie chętnie wchodził na obroty. Z głupoty dotknąłem wychodzącej z głowicy rury od tłumika jedna była gorąca jak cholera wiadomo ale druga zimna dopiero jak podciągnąłem go do 10tyś obr
to coś strzeliło i było już git nie gasną ładnie wchodził na obroty i druga rurka z tłumika była gorąca. Czy to możliwe że jeden cylinder nie chodził ??
ProszÄ™ o szybkÄ… odpowiedz.
Mam problem posiadam od lipca motobi wektor 150 dwu cylindrowy.
Byłem go ostatnio odpalić stał ze pół miesiąca nie odpalany.Odpalił za 3 razem na rozrusznik po dodani gazy zgasł odpaliłem go ponownie pochodził z 5min dodałem gazu i nie chętnie wchodził na obroty. Z głupoty dotknąłem wychodzącej z głowicy rury od tłumika jedna była gorąca jak cholera wiadomo ale druga zimna dopiero jak podciągnąłem go do 10tyś obr
to coś strzeliło i było już git nie gasną ładnie wchodził na obroty i druga rurka z tłumika była gorąca. Czy to możliwe że jeden cylinder nie chodził ??
ProszÄ™ o szybkÄ… odpowiedz.
- dax1994
- Świeżak
mozliwe. wystarczy że fajke sie zdejmie z jednej i moze działac. zalezy jaki silnik itp itd niektóre ci nie odpala ale np w fiacie 126p maluszku po odpaleniu mozna sciagnac jedna fajke i auto ci chodzi na 1 gar
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No skoro rura byla zimna to widac tak. Sprawdz swiece i fajke od swiecy. Przy przepalaniu w zimie swiece lubia wysiadac bo niespalone substancje z paliwa osadzaja sie na swiecy (oczyszcza sie ona dopiero po rozgrzaniu silnika).
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
dzięki za odpowiedź
A to jak nie działał przez chwilę to nic się nie powinno stać ? tak?
A jak jest inna opcja gdyby jednak świeca działał ale on nie zaskakiwał nadal dopiero po jakiejś chwili.
A jak jest inna opcja gdyby jednak świeca działał ale on nie zaskakiwał nadal dopiero po jakiejś chwili.
- dax1994
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości