MZ 150
• Strona 1 z 1
MZ 150
Witam
Od jakiegoÅ› czasu przymierzam siÄ™ do kupna MZ 150.
Dziś natrafiłem na dość ciekawe ogłoszenie w sprawie sprzedaży MZ.
Postanowiłem jednak zapytać co o niej sądzicie gdyż znawcą nie jestem a nie chce kupić nieodpowiedniego sprzętu który za jakiś czas się posypie...
Chodzi o to ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/mz-etz-150-napra ... 43494.html
Myślę, że cena jest dość atrakcyjna.
Proszę o wszystkie uwagi co do tego sprzętu oraz rady w sprawie kupna.
Pozdrawiam
Od jakiegoÅ› czasu przymierzam siÄ™ do kupna MZ 150.
Dziś natrafiłem na dość ciekawe ogłoszenie w sprawie sprzedaży MZ.
Postanowiłem jednak zapytać co o niej sądzicie gdyż znawcą nie jestem a nie chce kupić nieodpowiedniego sprzętu który za jakiś czas się posypie...
Chodzi o to ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/mz-etz-150-napra ... 43494.html
Myślę, że cena jest dość atrakcyjna.
Proszę o wszystkie uwagi co do tego sprzętu oraz rady w sprawie kupna.
Pozdrawiam
- pit_bull94
- Świeżak
Hmm co do MZ to ci powiem, że już bez kluczy ani rusz w trasę
Marka MZ nie jest zła ale lata i może nie odpowiednie dbanie przez innych o te motory chyba zrobiły swoje.
Sam miałem 251 kumpel miał 150 i coś co chwilę zawsze trzeba było podregulować
Oczywiście jak masz jakieś pojęcie na temat mechaniki to zrobisz wszystko samemu. Bo poważniejsze problemy nie są na porządku dziennym.

Marka MZ nie jest zła ale lata i może nie odpowiednie dbanie przez innych o te motory chyba zrobiły swoje.
Sam miałem 251 kumpel miał 150 i coś co chwilę zawsze trzeba było podregulować

Oczywiście jak masz jakieś pojęcie na temat mechaniki to zrobisz wszystko samemu. Bo poważniejsze problemy nie są na porządku dziennym.
-
gruby33 - Świeżak
Cena normalna. MZ-tki trzymają ceny na niezmienionym od x lat poziomie. Musisz się przejechać i tyle. Dokładnie wszystko posprawdzaj (zawieszenie, hamulce, silnik - czy w nim coś nie grzechocze, czy odrazu odpala, czy kopci itd.). Nie są to wadliwe motocykle jeśli się o nie dba.
http://www.scigacz.pl/Wspomnien,czar,82 ... ,1722.html
http://www.scigacz.pl/Wspomnien,czar,82 ... ,1722.html
-
bryk77 - Stały bywalec
bryk77 napisał(a):Cena normalna. MZ-tki trzymają ceny na niezmienionym od x lat poziomie. Musisz się przejechać i tyle. Dokładnie wszystko posprawdzaj (zawieszenie, hamulce, silnik - czy w nim coś nie grzechocze, czy odrazu odpala, czy kopci itd.).
Kolego, kopcić to to zawsze bedzie ponieważ to 2sów, jak chociaż troche nie kopci to znaczy ze nie wlałeś oleju do mieszanki i za pare km stanie dęba.
MZ jak MZ, nie jest piękna ale nie jest brzydka,
Teraz awaryjność tych motocykli znacznie wzrosla poniewaz cześci do nich juz nie te co kiedyś, nie ma to jak oryginal!
Jak zrobisz remont na wmiare oryginalnych czesciach to i pojezdzisz, a jak bedziesz szczędził grosza to co chwile bedziesz naprawiął
- bochen_team
- Świeżak
a jak nawet bedzie cos do roboty wydasz 500 zł i masz pół motocykla nowego
bo częsci są tanie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Eeee tam ;p Jak gość ma rachunki na te wszystkie części i nie mają one ogromnego przebiegu to śmiało mozesz brać, jeżeli nic niepokojącego nie wychwycisz
Prawda jest taka ze teraz duzo buraków kupuje takie moto i katuje po lasach, więc naciąć też się można... Ale oni zazwyczaj już nie remontują tylko wrzucą do szopy i tak stoi to moto
Dlatego jak za tą cenę i prezencję wizualną to śmiało mozna powiedzieć że warto chociaż obejrzeć

Prawda jest taka ze teraz duzo buraków kupuje takie moto i katuje po lasach, więc naciąć też się można... Ale oni zazwyczaj już nie remontują tylko wrzucą do szopy i tak stoi to moto

Dlatego jak za tą cenę i prezencję wizualną to śmiało mozna powiedzieć że warto chociaż obejrzeć

-
Arturo925 - Stały bywalec
Tak jak mówicie najpierw zadzwonię i zapytam jak było z tymi częściami i czy stare są do wglądu. Jeśli wszystko będzie ok to wybiorę się na oględziny.
Obecnie jeżdżę Simsonem S51 z którego jestem zadowolony gdyż nie maiłem z nim nigdy większych problemów (czyszczenie gaźnika itp to norma.) Czy MZ będzie bardziej awaryjna? Nie chce więcej przy niej robić niż nią jeździć.
Na MZ jeździłem zaledwie kilka razy więc muszę przyznać, że nie znam się zbytnio na tych motorach.
Na co proponujecie zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach?
Obecnie jeżdżę Simsonem S51 z którego jestem zadowolony gdyż nie maiłem z nim nigdy większych problemów (czyszczenie gaźnika itp to norma.) Czy MZ będzie bardziej awaryjna? Nie chce więcej przy niej robić niż nią jeździć.
Na MZ jeździłem zaledwie kilka razy więc muszę przyznać, że nie znam się zbytnio na tych motorach.
Na co proponujecie zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach?
- pit_bull94
- Świeżak
dokładnie. MZ to w koncu podobny sprzęt do simsonka
jak zadbany to bezawaryjny. jednak mimo wszystko sprzęt swoje lata ma i ze starosci niektóre rzeczy mogą się sypac - ew coś rdzewiec mocowania jakies czy cos. na to trzeba byc przygotowanym. jednak jak zadbana to śmiga długo bez zadnego wiekszego wkładu. a jak nawet cos sie zdarzy to koszty nie są drogie
na co trzeba zwracac uwage - na wszystko
to juz było nie raz omawiane poczytaj istniejace tematy

jak zadbany to bezawaryjny. jednak mimo wszystko sprzęt swoje lata ma i ze starosci niektóre rzeczy mogą się sypac - ew coś rdzewiec mocowania jakies czy cos. na to trzeba byc przygotowanym. jednak jak zadbana to śmiga długo bez zadnego wiekszego wkładu. a jak nawet cos sie zdarzy to koszty nie są drogie

na co trzeba zwracac uwage - na wszystko
to juz było nie raz omawiane poczytaj istniejace tematy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości