Yamaha yz250f czy Honda crf 250 2005
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha yz250f czy Honda crf 250 2005
Witam, mam do wyboru te dwa modele jeden yamaszka jest 2006 rok model 2007 a crf'ka 2005 ale w lepszym stanie i więcej dodatków tuningowych.. chciałem kupić tą yamaszke bo gdzieś się naczytałem że jest wyższa, bo mam 198 wzrostu i generalnie szukałem czegoś w miare wysokiego. Ten sprzedawca namawia mnie na tą Honde i mówi że jest nawet wyższa od yamaszki jak mam się do tego zabrać a może one są równe i w sumie to nie jest istotne że o kilka mm yamaszka jest wyższa ?
-
piceer - Świeżak
tak wiem wiem, tylko chodziło mi też o aspekt że i tak pójdzie nawet honde do mnie dopasować, no ale po co dopasowywać na maxa jak można yamahe tylko troche podnieść i też bedzie si bo jak bym honde podnosil na lagach to pewnie na maxa by trzeba bylo ?
-
piceer - Świeżak
zawsze mozna ustawic. ale podane techniczne wysokosci sÄ… to wysokosci maxymalne
czyli hondy wyzej niz te 965 mm nie podsniesiesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie koniecznie. nie zawsze wyższy znaczy lepszy. fajnie jakbys sie przysiadł do jakiejs hondy i sam ocenił czy to Ci odpowiada czy nie. wiadomo że jak jestes wysoki to moto wyższe jest lepsze. ale raptem 3 cm to nie jest aż tak duzo 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To jest istotne dla zawodnika profesjonalisty, a dla Ciebie trudno stwierdzić. Henio już stwierdził że najlepiej będzie ci dosiąść tych siodeł, sprawdzić, przejechać się i stwierdzić na czym będziesz się czuł lepiej. Charakterystyka silnika tych motorów jest taka sama.
-
grunder - Mieszkaniec forum
no ale nie kazdy ciagle ma podwyzszyny moto na maxa... ja tam np mam z tyłu na połowe wysokosci podkręcone. i co siądzesz na mój i powiesz że masz kolana pod broda
porównaj sobie na maxa ustawieniach
no i 3 cm niby w rzeczywiscosci to nie duzo ale róznica jest odczuwalna. ale mysle że te 3 cm nie powinny byc powodem żeby wybrac konkretnie yamaszke. bo zawsze honda moze miec np nową gabke a yamaha starszą i to honda moze byc wyzsza 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No więc właśnie, no to w sumie napisałeś 2 rzeczy i w tym momencie dalej jednoznacznie nie wiem który, ja się boję po prostu że na hondzie będę po prostu komicznie wyglądał
chcę zakupić ten moto tak żebym nie miał żadnych wątpliwości że dobrze wybrałem i nie chce sobie pluć potem w brode że zrobiłem coś nie tak
wykorzystać spektrum możliwości 

-
piceer - Świeżak
3 cm to nie roznica
na obydwu bedziesz wygladal tak samo ale przeciez to nie jest najwazniejsze tylko przyjemniesc z jazdy i tak jak sie czujesz na tym moto
wybierz to ktore ci sie bardziej podoba ale stan techniczny jest najwazniejszy
na obydwu bedziesz wygladal tak samo ale przeciez to nie jest najwazniejsze tylko przyjemniesc z jazdy i tak jak sie czujesz na tym moto
wybierz to ktore ci sie bardziej podoba ale stan techniczny jest najwazniejszy
- barek253
- Mieszkaniec forum
nie nie
jezeli masz komicznie wygladac to bedziesz wygladał i na tym i na tym. ale powiem ci tak kumpel ma prawie 2 metry zwrostu
i miał honde CR 125. ja jak siedziałem to praktycznie była jak na mnie
a on nie wygladał na niej aż tak tragicznie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dokładnie
ważne zeby Tobie sie dobrze jeździło a będzie bez wzgledu na te 3 cm róznicy.... pozatym jak juz napisałem czym byś nie jeździł to bys wygladał tak samo ;D im jestes wyzszy tym na poczatku łatwiej ci bedzie opanowac moto ;P kumpel ten co ma prawie 2 metry nie miał nic wczesniej jakies mztki i tak dalej kupił CRke i od razu nawet nieźle smigał bo zawsze mógł sie podeprzeć dobrze
a jak ktos jest niski i na styk dotyka do ziemi to tez mu łatwo nie jest. ale później jak juz moto sie ogarnie to nie ma wzgledu czy jestes wysoki czy nie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie no jasne że kupuje moto do lasu a nie na pokaz, tylko że jak jezdzilem crf'ka to kumpel mi powiedzial ze wygladalem jak taki slon na tym moto
ja juz mialem jeden moto ktm 625 lc4 w supermoto no i tak jakos chce miec i wykorzystac max, podniose sobie kiere do góry na lagach podniose i bede sie dobrze czul a jak wezme honde to bede ciagle myslal a ze moglem jeszcze miec te 3 centy wyzej 

ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
ale tych 3 cm nawet nie odczujesz szczerze Ci powiem
wystarczy ze dasz podwyzke kiery w hondzie i bedzie zapewne wyzsza niz honda. pozatym wymiary to tylko wymiary siedziska - kto wie moze honda jest og olnie wyzsza jedynie ma siedzisko nieco nizej

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no i właśnie po to pisze na tym forum żebyście mi to powiedzieli he he
bo ten gość też mówił że podwyżka jest założona no i że Honda jest nawet wyższa ale to musze jechać i sam ocenić, no ale mam dylemat no i tyle bo wiem że mam troche nie typowy wzrost ;D

ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości