Pierwsze moto - coÅ› rozsÄ…dnego ;)
• Strona 1 z 1
Pierwsze moto - coÅ› rozsÄ…dnego ;)
Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum, niemniej ścigacza czytam od wakacji
W wakację pracuję i chciałbym kupić jakiś motor, moje możliwości to około 6000 zł dostępne we wrześniu. Jestem duży - 188 wzrostu i 100 kg wagi, więc motor musi być dla mnie wygodny
Nie miałem możliwości jeździć dużą ilością motocykli, jeździłem na Yamasze XT (1992), TW (1999), Na Hondzie Custom, na Suzuki GN250, na KTM 250 (tej egzaminacyjnej
) i na Yamasze YBR 125 (2006). Sam nie posiadam na ten moment motoru. Najwygodniejszym modelem był dla mnie xt, choć na innych nie jeździło się tragicznie. Marzy mi się Kawa 250r
Nie chcę jakiegoś dużego motoru z prostej przyczyny: nie jestem świetnym kierowcą i o ile XJ600 mi się bardzo podoba, to już obawiam się że pokusa odkręcenia go mocno wzięła by górę.
Co doradzicie?
Pozdrawiam brać motocyklową!
Jestem nowy na forum, niemniej ścigacza czytam od wakacji

W wakację pracuję i chciałbym kupić jakiś motor, moje możliwości to około 6000 zł dostępne we wrześniu. Jestem duży - 188 wzrostu i 100 kg wagi, więc motor musi być dla mnie wygodny

Co doradzicie?
Pozdrawiam brać motocyklową!

- s1cobra
- Świeżak
Yamaha Xt, XJ i Suzuki Gn. To motocykle zdecydowanie różniące się od siebie . Musisz powiedzieć jaki motocykle cię najbardziej interesują . Zdecydowanie polecam Kawasaki GPZ 500 s. sam takim jeżdżę i jestem zadowolony . Moc porównywalna do XJ . Nie są to sprzęty które by cię sponiewierały jak się jeździ z głową . Lecz wybór zawsze podejmiesz ty . i ty tym będziesz latał . ja tylko mogę podpowiedzieć .
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- smarzyciel
- Świeżak
suzuki gs 500. honda cb 500, kawasaki gpz 500, yamaha xj 600, bandit 400, kawasaki zxr 400. Myślę, że wszystkie wymienione maszyny są do opanowania przez początkującego motocyklistę. Wiadomo, że wyobraźnię trzeba mieć.
-
mognilwo - Świeżak
Sam miałem GPZ 500 na początek (nie licząc jawy 350). Kupiłem go zdławionego do 27 KM o ile dobrze pamietam i można było spokojnie sie nauczyc jeździć oczywiście z głową. Jego Vmax wynosiła jakies 140 km/h. Wiec jak sie boisz wsiadac na cos mocniejszego to kup sobie zdławione moto a po sezonie możesz go podkręcić i cieszyć sie całą mocą.
-
marynarz1 - Świeżak
Polecam Kawasaki gpz500s, jeździłem nim półtora roku zanim nie przesiadłem się na cebre 600 f4. ( kawę mam ją do tej pory i z sentymentu nie mogę się zdecydować na sprzedaż:P ) Gpz-ta daje dużo wygody jeżeli chodzi o jazdę po trasie, w mieście również można się wygodnie przemieszczać. Co do mocy 60KM w tej najmocniejszej wersji wystarcza w zupełności żeby na światełkach być zawsze pierwszym;) Na trasie również nie odczuwa się jej braku. Jeździłem często ze znajomym który miał cbr f3 600 po trasie i nigdy na kawie za bardzo mi nie odstawał. Tak więc z własnych doświadczeń polecam GPZ-tke z czystym sumieniem. Trzeba tylko pamiętać o różnych wersjach mocy. Ja komentuje tą 60 konna. Wystarcza w zupełności na 1-wsze prawdziwe moto.
- Ke_rim1234
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości