Kask NAXA i Yohe
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Basic ma skorupę w jednym rozmiarze a nie Basic w dwóch.
I chyba wyściółką, która jest wyjmowana lub w pełni wyjmowana
http://www.agv.com.pl/index.php?kat=21& ... 1&prod=128
http://www.agv.com.pl/index.php?kat=22& ... 1&prod=136
Ja kupiłem to zobaczę jak przyjdzie. Najwyżej się opchnie na allegro bez problemów
I chyba wyściółką, która jest wyjmowana lub w pełni wyjmowana

http://www.agv.com.pl/index.php?kat=21& ... 1&prod=128
http://www.agv.com.pl/index.php?kat=22& ... 1&prod=136
Ja kupiłem to zobaczę jak przyjdzie. Najwyżej się opchnie na allegro bez problemów

WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
Z tej strony co podałeś to wynika, że:
Skorupa w jednym rozmiarze. Tylko co daje skorupa w 2 rozmiarach?
Basic posiada wymienną wyściółkę, a normalny w pełni wymienną...
No i Basic nie posiada anty-fog.
Skorupa w jednym rozmiarze. Tylko co daje skorupa w 2 rozmiarach?
Basic posiada wymienną wyściółkę, a normalny w pełni wymienną...
No i Basic nie posiada anty-fog.
-
gruby33 - Świeżak
Słuchaj - ja zrobiłem jak napisąłem wyżej
Kupiłem a jak będzie nie za dobry to się go opchnie na allegro:) Na pewno nie stracisz na tym więcej niż 5 zł

Kupiłem a jak będzie nie za dobry to się go opchnie na allegro:) Na pewno nie stracisz na tym więcej niż 5 zł

WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
No mnie tez korci
Kiedy go zamówiłeś? I jaki rozmiar?
Daj znać jak będziesz miał.
I jeden znajomy mi mówił, że AGV ma chyba zaniżone rozmiarówki. Nie wiem czy to prawda.
Ale dalej z ciekawości chcę się dowiedzieć co daje skorupa w 2 rozmiarach, a Google milczy

I jeden znajomy mi mówił, że AGV ma chyba zaniżone rozmiarówki. Nie wiem czy to prawda.
Ale dalej z ciekawości chcę się dowiedzieć co daje skorupa w 2 rozmiarach, a Google milczy

-
gruby33 - Świeżak
Jak masz maly leb to lepiej by bylo jak by byla w 2-3 rozmiarach oznacza to tyle ze XXL ma traka sama skorupe co XS.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
No głowę mam na rozmiar M (57,2cm). Wcześniej źle mierzyłem i wyszło mi S (55cm). Ale obejrzałem jak mierzyć głowę do kasku 

-
gruby33 - Świeżak
gruby33 napisał(a):No mnie tez korciKiedy go zamówiłeś? I jaki rozmiar?
skorupa np w 2 rozmiarach daje to ze te same kaski w rozmiarze np s i xl bede sie roznily tez zewnetrznym rozmiarem, jak masz mala glowe to nie musisz nosic na niej wielkiej bani tak jak ktos z konkretnym czerepem

r1 01 

- miszcz215
- Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):a sharkow nie polecasz jak dla mnie to one mega lezą na głowie i są super wygodne - to będzie mój następny kask jakiś shark
ja mam s800, naprawde wygodny, jak cholera D, w porownaniu do mojego drugiego kasku Box bx-2, niebo a ziemia
r1 01 

- miszcz215
- Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):kur nic nie rozumiecie, kask jest bardzo potrzebny, bez jeżdżą tylko debile ale te testy na nic się zdadzą jak źle uderzysz, kask będzie cały a z mózgu papka. dlatego wybór kasku na podstawie ile ma gwiazdek to jak wróżenie z fusów. zresztą zobaczcie ile maja gwiazdek kaski od 2000tys w gorenie wszystkie oczywiście
ty chyba nie wiesz co oni tam badaja, nie okladaja kaskow palami zeby sprawdzic czy peknie czy nie, testuja bezpieczenstwo glowy ktora sie w nim znajduje, wkladaja do srodka sztuczna "glowe" z czujnikami i badaja potencjalne urazy, kazdy kask poddany jest minimum 32 uderzeniom, rozne predkosci, podloza, strony kasku, nadal twierdzisz ze nic nie rozumiemy a ten test jest do du*y ?
przeciwnicy tego testu czepiaja sie ciagle tego lazera lz6, moze i ten kask nie zapewnia komfortu, ma kiepska szybe i zaden prawdziwy motocyklista go nie chce ale tak czy inaczej zapewnia bezpieczenstwo na poziomie 5 gwiazdek, dla niektorych to moze byc argument...
r1 01 

- miszcz215
- Świeżak
bo te testy sa beeeee i kazdy to wie... ja nie jestem przeciwny temu bo moje fg-15 ma 4 gwiazdki (poprzednie kaski mialy po 5...) i patrzac na wykonanie i masywnosc kasku wiem ze to pic. Amen
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
pic nie pic dla mnie gówno, mam przykład kumpla - kask cały a mózg obity i problem ma
a jak w szarku tym s800 z głośnością i czy ci w nim wieje ?
a jak w szarku tym s800 z głośnością i czy ci w nim wieje ?
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
kaski maja pękać od uderzenia pochalniajac jego sile.
Testy pewnie robione przy danej V.
Chyba mało rozumiesz co do testów bezpieczenstwa.
Samochod podobnie gwiazdki sa przyznawane za odpowiednie skladanie sie auta przy uderzeniu i rozpraszanie sily uderzenia.
Testy pewnie robione przy danej V.
Chyba mało rozumiesz co do testów bezpieczenstwa.
Samochod podobnie gwiazdki sa przyznawane za odpowiednie skladanie sie auta przy uderzeniu i rozpraszanie sily uderzenia.
-
RUTRA.RD - stary robisz się męczący trochę już.
Przecież każdy wypadek jest inny. Jeden będzie sunął z prędkości 100km/h przez 300m i nic się mu nie stanie a drugi będzie sunął 10 m przy 30km/h i zatrzyma się na murze i co?
Wg mnie rodzaj uderzenia ma znaczenie - ale widzę, że Ty tylko z tym Twoim kolegą i tym jego mózgiem wypływającym i nic więcej.
Ja nie wiem dlaczego się niektórzy uparli na te testy, że są do bani.
Przecież mają jakieś procedury i wg nich testują kaski.
Każdy wypadek samochodowy jest inny, ale są gwiazdki Euro NCAP i co? I jakoś nikt nie narzeka, na sposób testowania.
Czy każdy modelowo się rozwala samochodem? Nie sądzę.
Wg mnie te testy dają jakiś obraz tego co się może stać z mózgiem - czy sobie go obijemy czy zabijemy.
Przecież każdy wypadek jest inny. Jeden będzie sunął z prędkości 100km/h przez 300m i nic się mu nie stanie a drugi będzie sunął 10 m przy 30km/h i zatrzyma się na murze i co?
Wg mnie rodzaj uderzenia ma znaczenie - ale widzę, że Ty tylko z tym Twoim kolegą i tym jego mózgiem wypływającym i nic więcej.
Ja nie wiem dlaczego się niektórzy uparli na te testy, że są do bani.
Przecież mają jakieś procedury i wg nich testują kaski.
Każdy wypadek samochodowy jest inny, ale są gwiazdki Euro NCAP i co? I jakoś nikt nie narzeka, na sposób testowania.
Czy każdy modelowo się rozwala samochodem? Nie sądzę.
Wg mnie te testy dają jakiś obraz tego co się może stać z mózgiem - czy sobie go obijemy czy zabijemy.

WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
ale patrząc na te testy to nieraz kask za 400zl jest lepszy od tego za 2 tys i o to mi chodzi, ze cena kasku czasem do bezpieczeństwa ma się z dupy jeśli te testy są coś warte
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
RUTRA.RD napisał(a):ale patrząc na te testy to nieraz kask za 400zl jest lepszy od tego za 2 tys i o to mi chodzi, ze cena kasku czasem do bezpieczeństwa ma się z **** jeśli te testy są coś warte
O to mi właśnie cały czas chodzi!
WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
teraz odszukaj statystyki ilu motocyklistów zginęło a kaski mieli cale i w jakich jechali.
Wszystko pieknie ladnie

Kumpel byl swiadkiem wypadku w Wawie Motocyklista zdzerzyl sie z rowerzysto. Rowerzysta przezyl motocykliscie spadl kask i przywali glowa w kraweznik reszte se dopiszcze. Dodam ze jeden wjehcal na pomaranczowym na skrzyzowanie a drugi na czerwony pomaranczowy.
Kask tez nie pomoze jak glowe odetnie barierka lub rozproje Cie na pol.
Przy strzale glowa predzej kregoslup pojdzie niz bania.
-
RUTRA.RD napisał(a):ale patrząc na te testy to nieraz kask za 400zl jest lepszy od tego za 2 tys i o to mi chodzi, ze cena kasku czasem do bezpieczeństwa ma się z **** jeśli te testy są coś warte
Dam ci przykład gwiazdkowy NCAP z samochodami może wtedy zrozumiesz.
Seat Ibiza 2008, 5 gwiazdek NCAP. Koszt ok. 30tyś. zł
BMW 5 2005, 4 gwiazdki NCAP. Koszt ok. 46tyś. zł.
I co też napiszesz, że te testy g...no warte. Bo przecież BMW droższe i większy samochód i w ogóle marka lepsza?
To samo jest z kaskami. Drogi kask może być akurat tak skonstruowany, że przy uderzeniu jego elementy nie pękają tak jak powinny co za tym idzie nie dają dobrego bezpieczeństwa głowie.
-
gruby33 - Świeżak
I dlatego właśnie uważam, że wywalanie siana na szołeje i inne tego pokroju przereklamowane garnki jest bez sensu skoro można kupić sensowny kask kilkakrotnie taniej. Nie ma co popadać w skrajności z tym "bezpieczeństwem". Ja również jestem tego zdania co niektórzy, że kask ochroni przy szlifie czy względnie małym uderzeniu. Kiedy przydzwoni się konkretnie to prędzej pójdzie kręgosłup albo z mózgu zrobi się kisiel i nic nie pomoże, choćby skorupa kasku wykonana była ze stopów kosmicznych.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości