Motocykl 125.
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-
JędrekZDW - Bywalec
Cbr jest slabsza od viadra,niby na papierze to samo,ale niestety cbr do viadra odpada.A co do tdr-jest mocniejsza od viadra,w koncu to 2T,ale w porownaniu do innych 2T tego segmentu (np pegaso 125) to tdr nie jedzie.Zreszta lzejsza dt 125 z tym samym silnikiem tez demonem mocy nie jest.tdr do 130 jako tako idzie,ale potem to juz raczej cza kulac.
Bieraj viadro
PS:Nie ma co porownywac viadra do 2T-większosć odblokowanych setek ma prawie 2x wieksza moc od viadra i mniejsza mase,wiec sila rzeczy musza lepiej isc.Druga sprawa to koszty utrzymania.
Bieraj viadro

PS:Nie ma co porownywac viadra do 2T-większosć odblokowanych setek ma prawie 2x wieksza moc od viadra i mniejsza mase,wiec sila rzeczy musza lepiej isc.Druga sprawa to koszty utrzymania.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
dokładnie,
bierz viadro i sie nie zastanawiaj
bierz viadro i sie nie zastanawiaj
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
zejdziesz do 4 -5 litrów
Nie zejdziesz. Pamiętaj o oleju.
Ale dałeś przykład... Otwór zaworu wydechowego ahah
Daj przykład nsr 125 na 6 k rpm albo rs 125...
Też mogę dać przykład Jawy ts, która ciągnie jak diesel...
Dla tego piszę niektórych i podkreślam.
Nie ma co porownywac viadra do 2T
Dokładnie
- melonick
- Świeżak
aras19922 napisał(a):4 suwy nie jeżdzą tylko sie wloką !!! kolega ma cbr 125 to pozal sie boże zanim sie bujnie to masakra ... 2t może i pierdzi ale ze swiateł zawsze pierwszaa 4t ? 130 max
A Ty jeździsz chociaż rowerem? Bo jak tak to strach wyjechać na drogę... Czym Ty myślisz? Dvpą?
Jędrek wyżej dobrze napisał, ze jazda na moto nie polega tylko na ruszeniu z pod świateł...
Ale skoro Ty tak uważasz to Pozdro Ci...
Komarkami Cię na winklach objeżdżają...
-
Arturo925 - Stały bywalec
Dzieki. Jeszcze się zastanowie nad tymi motorkami, ale coraz bardziej zaczyna mi się podobać varadero i chyba jednak wybór padnie na ten motocykl.
A co do tego przyśpieszenia, to mi tak bardzo na tym nie zależy, wole żeby ładnie basowo chodził.
Na większe prędkości jeszcze przyjdzie czas.
Pozdro.
A co do tego przyśpieszenia, to mi tak bardzo na tym nie zależy, wole żeby ładnie basowo chodził.
Pozdro.
- Dymek8
- Świeżak
Dymek8 napisał(a):Dzieki. Jeszcze się zastanowie nad tymi motorkami, ale coraz bardziej zaczyna mi się podobać varadero i chyba jednak wybór padnie na ten motocykl.
Pozdro.
Prawidłowe podejście

Mimo iz 4T w 125, to wcale tak słabo nie ciągnie jakby się niektórym mogło zdawać... Wiadomo... Demon to to jakiś nie jest, ale stwierdzenie ze to "nie jedzie" jest troche nie sii w tym przypadku....
-
Arturo925 - Stały bywalec
Czy TO nie jedzie:
http://www.youtube.com/watch?v=GKnDi4k5DhU ?
Do stówki jest ok, później już gorzej, ale to tylko setka...
http://www.youtube.com/watch?v=GKnDi4k5DhU ?
Do stówki jest ok, później już gorzej, ale to tylko setka...
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Koleś nie jedzie na pelnej pizdzie w tym filmiku,ja moja jak jade na pełnym gazie,to do setki idzie szybko,pierwsze 3 biegi to jest moment jak osiagasz czerwone pole,na 4 troche dluzej to trwa.Na 5 viadomo,juz gorzej,ale jak jest ladna pogoda to do czerwonego pola tez dociagniesz.Generalnie do 90 kmh jest bardzo zwawa,jak umisz dynamicznie ruszyc to miescisz sie na lajcie ponizej 10s(0-90kmh,do setki juz wolniej idzie),powyzej setki to juz takie lajtowe rozpedzanie.
-
Do tych 125 4T dorzucam od siebie Kymco Stryker'a. Sprzęt pokroju Viadra, ale bardziej nastawiony na teren. Równie masywny, posiada singla, daje radę w terenie[nie mówię tu o przeprawach przez rzeki(nie próbowałem, ale jakby zmienić kapcie...), bo to nie cross], można go wykorzystywać jako sprzęt do turystyki. Ogólnie fajny sprzęcik. Przyspiesza w takim tempie, jak powyżej opisane przez Kowala135 Viadro. Sprzęt jest tańszy od Hondy i bardziej spartański(nie ma schowków, silnik jest prostszy), więc rodzi to pewne zalety i wady. Po obudowaniu kuframi można z powodzeniem ruszyć w jakąś trasę 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Dymek8 napisał(a):Rs 125 jest fajna ale pierdzi, a ja lubie sobie posłuchać jak motocykl ładnie gada.
Jak macie jeszcze jakieś propozycje 125 4t to pisać.
Pozdrawiam.
nie wiesz co mówisz
rs 125 szczególnie z odlokowanym zaworem po przekroczeniu 8 tys obrotów to jest cudo dźwięk przynjamniej dla mnie
chyba że słyszałeś rs 50 czy tzr 50 no to taka 50tka moze i pierdzi ale juz rs nsr 125 czy cagiva to juz nie pierdzenie lecz taki fajny dzwiek ;d
Co do osiagów odblokowana rs 6 s do 100 sprawdzone v maxy wachaja sie w granicach 170 180
Na trasie mozna ciąć sobie ze 140 i się nie zagrzeje i nic .
Co do prowadzenia to po prostu aż się prosi do pałowania na zakrętach
A jeśli mówimy o cenach to wyrwiesz spokojnie za 5500 z hmmm 2004 +
Niektórzy piszą że rs 125 jest włoskim motorem to i awaryjnym co jest nie prawdą sam taką śmigam i znam kumpli którzy takimi jeżdżą i poza częściami typu tłok wymiana olejów klocki hamulcowe itd nic się nie walii nie psuje.
Tylko gdybyś takie oglądał to zwracaj uwagę na stan czy był malowany itd bo jak kupisz zakatowanego 2 takta to będziesz musiał włożyć grubo ponad 1k w niego żeby jeździł.
Jeśli rs ci się nie podoba to ze sportów proponuje również cagive mito cudo, honde nsr trochę mnie zawansowana budowa ale daje radę

Jeżeli chcesz enduro to myślę że jakieś softy typu kmx 125 dt 125
A jak masz chęćna cośostrzejszego to ktm exc 125 ,husqa wr 125.
Pozostaje ci opcja jeszczcze honda vardero 125 też bardzo fajne v.2.
Ogólnie rzecz biorąc w klasie 125 jest pełno ciekawych moto do wyboru do koloru.
- daderga
- Świeżak
Jeszcze się nad tym wszystkim zastanowie, najpierw musze zdać prawko i wtedy zaczne już poważniej myśleć nad jakimś moto, ale mój faworyt to varadero 125 i raczej tak zostanie, ale jeszcze zobacze.
Mam do Was jeszcze jedno pytanko, ale nie na temat. Ile czasu trzeba, aby zdać te a1?
Pozdrawiam.
Mam do Was jeszcze jedno pytanko, ale nie na temat. Ile czasu trzeba, aby zdać te a1?
Pozdrawiam.
- Dymek8
- Świeżak
jak sie nie myle to 20h teori i 30h praktyli + testy
w sumie schodzi z tym jakiies 3 miechy (dlatego mozesz zaczać 3 miechy przed 16)
w sumie schodzi z tym jakiies 3 miechy (dlatego mozesz zaczać 3 miechy przed 16)
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
30 teori i 20 praktyki
Jak sie nie spieszysz to od zapisania sie na kurs do dostania prawka jakies 4-6 miesiecy.

-
ja robiłem ekspresowy w 2 miechy 

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
ja miałem ekspresowy w miesiąc
i z 20 godzin praktyk zaliczyłem tylko 3
i zdałem za 1 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja mialem taki przypadek zdalem w kwietniu na samochód a ze nie bylo jeszcze sezonu na moto to sie wstrzymalem zeby nie placic 2X za wyrobienie prawka. i tak mi sie ciągnelo troche i dopiero kolo wakacji zacząlem robic sobie jazdy na moto. a że mi sie spieszylo to w niecaly miesiac juz odebralem prawko :d na moto jeździlem 2 X po placu i ze 2 X na miasto wyjechalem
teorii w ogole nie mialem ;/ tylko tyle co z auta. szybko poszło
1 dnia zdawalem teoretyczny na auto i moto i praktyczny na auto. wiec potem na moto mialem tylko jazde.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kupuj nsr, ja tez miałem ten dylemat i właśnie wybrałem nsr. Spalanie nie jest takie duże w porównaniu do rs-ki, mi pali 4,5l. Jeżdże juz rok i nie miałem jeszcze żadnej poważniejszej awari. No i osiągi nie są złe;d 160 bez problemu;d
- arizona
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości