Honda Enduro
• Strona 1 z 1
Honda Enduro
Cześć.
Czy na początek przygody z offroadem taki sprzęt: http://moto.allegro.pl/honda-enduro-i1300515345.html
ma sens?
Ważę 90kg, wzrost 185cm.
Prawo jazdy A.
Jeździłem na kawasaki klx300 znajomego i dawałem radę.
Wiem że moto skrajnie tanie, ale z założenia ma służyć wyłącznie do lasu. Na szosę pręży się Xj600
Pozdrawiam
Czy na początek przygody z offroadem taki sprzęt: http://moto.allegro.pl/honda-enduro-i1300515345.html
ma sens?
Ważę 90kg, wzrost 185cm.
Prawo jazdy A.
Jeździłem na kawasaki klx300 znajomego i dawałem radę.
Wiem że moto skrajnie tanie, ale z założenia ma służyć wyłącznie do lasu. Na szosę pręży się Xj600
Pozdrawiam
- boolean
- Świeżak
Oj zdecydowanie odradzam
przy twojej wadze (z resztą gabaryty mamy te same) to minimum te 30 koni mechanicznych. Te coś ci zdechnie na większej górce. A druga sprawa wygląd też odpycha. Ja bym nie brał nawet za 500zł tego. I skoro napisałeś ze ogarniałeś kolegi moto klx300 to może ten motocykl jest dla ciebie w sam raz. Po co sie szarpać z mocniejszym jak z tym sobie dobrze radzisz i wiesz co to może.

KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
xle mowicie
tzn motor jest tani fakt ale to jest MTX ! to sprzęt nie do zarżniecia. wytrzymuje na prawde duzo. to ze jest stary to nie zmienia faktu ze sprzęt z 85 roku jest 10X bardziej wytrzymały niż chinczyk z salonu
jednak tak jak dóriw dobrze napisał 50 nie wiem czy nie bedzie za mała. po XJcie nie bedziesz czuł w ogóle mocy bedziesz moto ciagle piłował na maxa obrotów a i tak moto bedzie dla ciebie jechało w miejscu
jak juz jakas crossówka ci sie marzy to szukaj mtx albo DT ale 125. no i za ta kase raczej takiego nie dostaniesz. w 50 po prostu bym sie nie pakował ze wzgledu na to ze masz duzo szybszy sprzęt. ja miałem swojego czasu CR 250 i skuterka b szybkiego bo 125 ccm. i jak siadałem na skuterka to od razu gaz na maxa i mi sie zdaje że nie przyspiesza. a mimo ze skuter był moze nieco wiecej niz połowe wolniejszy. 50 ccm a 600 ccm to tak jak durov napisał 1/30 mocy XJta.

jednak tak jak dóriw dobrze napisał 50 nie wiem czy nie bedzie za mała. po XJcie nie bedziesz czuł w ogóle mocy bedziesz moto ciagle piłował na maxa obrotów a i tak moto bedzie dla ciebie jechało w miejscu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
To jest MTX:D pierwszy cieczak po powietrzaku, ja miałem powietrzaka i 2 miechy nie czyściłem filrta i jechał jak burza
. Można powiedzieć sprzęt nie do zajechania
. Szukaj coś z 125 typu DT albo też i MTX.
Pamiętaj: "Nie sprzęt czyni z Ciebie zawodnika, lecz technika."

Pamiętaj: "Nie sprzęt czyni z Ciebie zawodnika, lecz technika."
-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości