Pytanie o odszkodowanie
• Strona 1 z 1
Pytanie o odszkodowanie
Witam. nie całe 3 miesiące temu miałem wypadek. Nie z mojej winy, jechalismy z kolegą motocyklem enduro (YAMAHA DT 125) o godzinie 22:30 na skrzyzowaniu, jadący z przeciwka samochód który skręcał w lewo nie zauważył nas i uderzył mnie centralnie w stope. (oczywiscie jechalismy na swiatlach) W wyniku uderzenia doznałem: 3 otwarte złamania stopy, dużą martwice skóry, na skutek zakarzenia ( od pięty po palce ) amputowany został jeden palec lewej stopy (ten najwiekszy ) leże w szpitalu już 3 miesiac mam 17 lat i czekam na przeszczep skóry, gdyz martwa skóra została wycięta, do przyspieszenia gojenia rany lekarze podłączyli mi maszyne V.A.C. terapia podcisnieniowa, co za tym idzie, opatrunki musze miec zmieniane co 2 dzien, niestety mogą byc zrobione tylko na bloku operacyjnym na znieczuleniu ogólnym. Takich zabiegów było już ponad 25. Współpracuje z firmą negocjującą odszkodowania (biorą 23%). Chce sie dowiedziec w przybliżeniu kwoty odszkodowania.
Z góry dziękuje i czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam TomekCR250
Z góry dziękuje i czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam TomekCR250
- tomek_cr125tm
- Świeżak
Re: Pytanie o odszkodowanie
tomek_cr125tm napisał(a): Współpracuje z firmą negocjującą odszkodowania (biorą 23%).
no to Cie kroją kolego , zajrzyj tutaj http://www.meditor.net.pl/ , korzystałem i jestem zadowolony . Mnie skasowali 15 % , więc nieco mniej , a co najważniejsze ZERO kosztów przed

Co do sumy odszkodowania , nie jestem w stanie określić uszczerbku na zdrowiu - nie jestem orzecznikiem , lecz myślę że Twój reprezentant Ci podpowie .
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
Wiem, że sporo wlasnie, jeśli sie da ( nie wiem nie znam sie) to zmienie tą firme. Ale tak czy owak nadal pozostaje pytanie ile to bedzie pieniedzy. jak narazie dostałem pierwszą wpłate 10000tyś zł ( minus 23% 7700zł ). Wiem, że jeśli teraz zmienie, to oni i tak zabiorą 2300zł. Ale no chyba lepiej jak strace 2300 teraz niz potem od kazdej sumy 23 zamiast 15 %%.
- tomek_cr125tm
- Świeżak
Tak jak wspomniałem, jest to dopiero pierwsza częśc. A sam nic zrobic nie moge bo nadal jeszcze leże w szpitalu, ale dziękuje ze pomoc.
- tomek_cr125tm
- Świeżak
Mam jeszcze jeden problem, który troche mnie męczy, ja byłem pasażerem motocykla, ale DT nie była zarejestrowana, ani jadący nią kierowca nie miał prawa jazdy, generalnie nie popełnił żadnego błędu, 40km/h wlaczone swiatla, ani nikomu nie wyjechalismy, ani nic z tych rzeczy. Czy będę miał Ja w związku z tym jakies problemy? ze względu że jechałem na nie zarejestrowanym sprzecie??
- tomek_cr125tm
- Świeżak
Była policja była. Oczywiscie jest wina tamtego kierowcy samochodu, troche sie obawiam z kolei że bede ciagnal kase z kieszeni dobrego kumpla, dlatego ze nie ma uprawnien.
- tomek_cr125tm
- Świeżak
No dobra, myslalem ze to odszkodowanie to bedzie takie ze ledwo na nowy motor starczy, po sprzedaniu obecnej CR'ki 125(czyli tak myslalem o 10tys max)... no ale z tego co czytam tutaj i nie tylko tutaj to wychodzi że jednak starczy na cos jeszcze:) To troche poprawiło mi humor i dodało siły, żeby przeleżec jeszcze jakiś czas w tym zasranym szpitalu. Dzięki za wszystkie info, bezinteresowną pomoc:) w razie czego odezwe sie na priv jeszcze;)
Pozdr600
Pozdr600
- tomek_cr125tm
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości