[biblioteka] Auto Casco na motocykl tylko dla orłów
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
[biblioteka] Auto Casco na motocykl tylko dla orłów
Dyskusja na temat: Auto Casco na motocykl tylko dla orłów
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Auto Casco na motocykl tylko dla orłów
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Auto Casco na motocykl tylko dla orłów
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Dlaczego w zestawieniu nie ma oferty AXA? Czyżby wygrały względy marketingowe? Kolejna sprawa, to z tego co się niedawno orientowałem to zarówno Compensa jak i Uniqa ubezpieczają motocykle...
Poza tym niestety prawda, ładują nas motocyklistów bez wazeliny. Poza tym brak jest oferty, która wydaje mi się, że mogłaby być szczególnie ciekawa dla motocyklistów i z drugiej strony była by pewnie też opłacalna dla ubezpieczycieli. A mianowicie AC wyłącznie w zakresie kradzieży, bo należy zdawać sobie sprawę, że w przypadku jednośladów statystyka wyraźnie jest przeciw niskim kosztom... Ale cóż jest NAS zaledwie milion więc pewnie za wiele się nie zmieni...<br><hr>gianni
Poza tym niestety prawda, ładują nas motocyklistów bez wazeliny. Poza tym brak jest oferty, która wydaje mi się, że mogłaby być szczególnie ciekawa dla motocyklistów i z drugiej strony była by pewnie też opłacalna dla ubezpieczycieli. A mianowicie AC wyłącznie w zakresie kradzieży, bo należy zdawać sobie sprawę, że w przypadku jednośladów statystyka wyraźnie jest przeciw niskim kosztom... Ale cóż jest NAS zaledwie milion więc pewnie za wiele się nie zmieni...<br><hr>gianni
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich.
Ja za ubezpieczenie swojej yamahy r6 rocznik 2007 o wartości 23000 zł zapłaciłem 920 zł (AC, OC, NNW). Motocykl mam jako osoba prywatna nie flota owszem mam zniżki 60%. <br><hr>Qba
Ja za ubezpieczenie swojej yamahy r6 rocznik 2007 o wartości 23000 zł zapłaciłem 920 zł (AC, OC, NNW). Motocykl mam jako osoba prywatna nie flota owszem mam zniżki 60%. <br><hr>Qba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tam nie wiem czy jest tak tragicznie. Sam mam SV 650 (2007r), i w zeszlym roku i tym zaplacilem w Allianz 700-800zl (dokładnie nie pamiętam) za cały pakiet. Fakt że przy dużych zniżkach, ale kto ich obecnie nie ma
. Efektywnie wyszło mi ok 5-7% za OC/AC/NNW, wiec jak na moto to mysle ze b. dobra oferta. Nie wiem jak by wyglądała sprawa likwidacji, może faktycznie wtedy by się okazało, że nie jest tak pięknie, ale na szczęście nie było takiej potrzeby.
Z drugiej strony to fakt, że zatrważający był odsetek agencji, którzy w rozmowie albo mówili nie ma takiej możliwości, albo tylko OC.
Tak przynajmniej nie boje się parkować, bo (przynajmniej w teorii) moto jest ubezpieczone, więc tragedii nie będzie.
Pozdrawiam<br><hr>Karuk

Z drugiej strony to fakt, że zatrważający był odsetek agencji, którzy w rozmowie albo mówili nie ma takiej możliwości, albo tylko OC.
Tak przynajmniej nie boje się parkować, bo (przynajmniej w teorii) moto jest ubezpieczone, więc tragedii nie będzie.
Pozdrawiam<br><hr>Karuk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie. Gdzie jest AXA???Komentatorzy napisał(a):Dlaczego w zestawieniu nie ma oferty AXA? Czyżby wygrały względy marketingowe? Kolejna sprawa, to z tego co się niedawno orientowałem to zarówno Compensa jak i Uniqa ubezpieczają motocykle...
Poza tym niestety prawda, ładują nas motocyklistów bez wazeliny. Poza tym brak jest oferty, która wydaje mi się, że mogłaby być szczególnie ciekawa dla motocyklistów i z drugiej strony była by pewnie też opłacalna dla ubezpieczycieli. A mianowicie AC wyłącznie w zakresie kradzieży, bo należy zdawać sobie sprawę, że w przypadku jednośladów statystyka wyraźnie jest przeciw niskim kosztom... Ale cóż jest NAS zaledwie milion więc pewnie za wiele się nie zmieni...<br><hr>gianni<br>
Ja ubezpieczając CBF-a o wartości 13 tys. zł zapłaciłem za pełne ubezpieczenie AC (pierwsze w moim życiu) 860 zł.<br><hr>doogroo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wiosną kupiłem Hondę CB600F Hornet z 2004r, mam 20 lat, żadnych zniżek. za OC w PZU zapłaciłem nieco ponad 200zł, za to AC za kwotę niemal 2300zł (słownie - dwóch tysięcy trzystu złotych) pozostało poza moim zasięgiem<br><hr>Karol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Interesujące jest podejście Allianz i pewnie innych też do kwestii kasku motocyklisty. Mimo, że regulamin mówi o objęciu ubezpieczeniem AC wymaganego przepisami wyposażenia pojazdu takiego jak m.in fotelik do przewozu dziecka w samochodzie oraz wyposażenia niezbędnego do użytkowania pojazdu zgodnie z jego przeznaczeniem (czyli jazdy w wymaganym przepisami kasku) nie chcą uznać wypłaty odszkodowania za zniszczony w trakcie wypadku kask, który zgodnie z informacją producenta jest "jednorazowy".<br><hr>tomasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Rozbieżność dla AC FZ6 z 2005 była zbliżona od 1600 pln w Allianz do 2900 pln u jednego z agentów PZU- tego ostatniego zabiłam śmiechem (bo parę dni wcześniej inny agent wyliczył mi w tym samym towarzystwie składkę 400 pln niższą)
<br><hr>bj
<br><hr>bj
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
LINK-4 ubezpiecza motocykle!!! na dodatek po dość atrakcyjnych cenach jak i z ciekawym pakietem NNW!!!<br><hr>MRR
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
może i ubezpiecza, ale LINK 4 to oszuści.Komentatorzy napisał(a):LINK-4 ubezpiecza motocykle!!! na dodatek po dość atrakcyjnych cenach jak i z ciekawym pakietem NNW!!!<br><hr>MRR<br>
Ja bym tam OC nie wziął, bo szkoda by mi było w ludzi w których mógłbym hipotetycznie uderzyć, a co dopiero AC, żeby samemu się z nimi szarpać.<br><hr>slusar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak dla mnie to nie jestes przedstawicielem żadnej z firm. Jak miałbyś robic badania rynkowe z tak żenującą znajomością jezyka polskiego? Internetowy frustracie..<br><hr>realistaKomentatorzy napisał(a):no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ciekawe co by sie stalo jakby od dzis nikt nie kupowal samochodow tylko moto:D albo OC kosztowalo by tyle co AC albo te wszystkie firmy by sie rozpadly:P
L.W.G!!! szerokosci<br><hr>LiloooSND
L.W.G!!! szerokosci<br><hr>LiloooSND
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w przeciwienstwie do ciebie mam wyje**** na bledy, literowki czy inne tego typu bzdety na forum, gdzie srednia wieku wynosi 14 lat.kiedy zrozumiecie ze to nie jest egzamin maturlny z jezyka polskiego?jak cie nie pasuje moj komentarz to go nie czytaj, nie komentuj po prostu olej...ale widze ze ciezko sie nie odedzwac jezeli ktos komus wytknie brak rzetelnosci, profesjonalizmu czy jak tam chcesz to nazwac.w przeciwienstwie do ciebie uzywam glowy nie tylko zeby "niom jesc" ale rowniez zeby mylec i zastanowic sie nad tekstem ktory ktos pisze, umiem rowniez wyciagac wnioski, w przeciwienstwie do kogos o twoim stosunku do sowjej glowy, ktora masz poto by "niom jesc".a jesli o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam, ty natomiast widze jestes papierowy kozak i lubisz kogos nazwac mianem grupy jaka sam reprezentujesz...Komentatorzy napisał(a):no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):jak dla mnie to nie jestes przedstawicielem żadnej z firm. Jak miałbyś robic badania rynkowe z tak żenującą znajomością jezyka polskiego? Internetowy frustracie..<br><hr>realista<br>
pozrawiam<br><hr>sciagant
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam wrażenie że Twój wiek oscyluje w okolicach 14 lat. Co do średniej wieku na tym forum to mógłbyś bardzo się zdziwić.<br><hr>GH12Komentatorzy napisał(a):no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):jak dla mnie to nie jestes przedstawicielem żadnej z firm. Jak miałbyś robic badania rynkowe z tak żenującą znajomością jezyka polskiego? Internetowy frustracie..<br><hr>realista<br>Komentatorzy napisał(a):w przeciwienstwie do ciebie mam wyje**** na bledy, literowki czy inne tego typu bzdety na forum, gdzie srednia wieku wynosi 14 lat.kiedy zrozumiecie ze to nie jest egzamin maturlny z jezyka polskiego?jak cie nie pasuje moj komentarz to go nie czytaj, nie komentuj po prostu olej...ale widze ze ciezko sie nie odedzwac jezeli ktos komus wytknie brak rzetelnosci, profesjonalizmu czy jak tam chcesz to nazwac.w przeciwienstwie do ciebie uzywam glowy nie tylko zeby "niom jesc" ale rowniez zeby mylec i zastanowic sie nad tekstem ktory ktos pisze, umiem rowniez wyciagac wnioski, w przeciwienstwie do kogos o twoim stosunku do sowjej glowy, ktora masz poto by "niom jesc".a jesli o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam, ty natomiast widze jestes papierowy kozak i lubisz kogos nazwac mianem grupy jaka sam reprezentujesz...
pozrawiam<br><hr>sciagant<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no dziwie sie dziwie juz od jakichs 3 moze nawet 4 lat, ze nikt nie sprawdza dwowdow osobystych tych, ktorzy chca tutajpisac.... co zaglaby tu przesiaduja.....ale przeciez dzieciarnia z podstawowki czy gimnazjum ma czas na informatyce siedziec i pisac jakim sa swietnyi motocyklistami....hehe..zenada<br><hr>sciagantKomentatorzy napisał(a):no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):jak dla mnie to nie jestes przedstawicielem żadnej z firm. Jak miałbyś robic badania rynkowe z tak żenującą znajomością jezyka polskiego? Internetowy frustracie..<br><hr>realista<br>Komentatorzy napisał(a):w przeciwienstwie do ciebie mam wyje**** na bledy, literowki czy inne tego typu bzdety na forum, gdzie srednia wieku wynosi 14 lat.kiedy zrozumiecie ze to nie jest egzamin maturlny z jezyka polskiego?jak cie nie pasuje moj komentarz to go nie czytaj, nie komentuj po prostu olej...ale widze ze ciezko sie nie odedzwac jezeli ktos komus wytknie brak rzetelnosci, profesjonalizmu czy jak tam chcesz to nazwac.w przeciwienstwie do ciebie uzywam glowy nie tylko zeby "niom jesc" ale rowniez zeby mylec i zastanowic sie nad tekstem ktory ktos pisze, umiem rowniez wyciagac wnioski, w przeciwienstwie do kogos o twoim stosunku do sowjej glowy, ktora masz poto by "niom jesc".a jesli o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam, ty natomiast widze jestes papierowy kozak i lubisz kogos nazwac mianem grupy jaka sam reprezentujesz...
pozrawiam<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):Mam wrażenie że Twój wiek oscyluje w okolicach 14 lat. Co do średniej wieku na tym forum to mógłbyś bardzo się zdziwić.<br><hr>GH12<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To że ktoś nie podziela twoich poglądów i nie daje sobie wmówić głupot, to nie znaczy od razu że jest gówniarzem. Wymagasz poziomu dyskusji to zacznij od samego siebie, bo dostrzegam tutaj poważny problem.<br><hr>GH12Komentatorzy napisał(a):no nie mogłem sie powstrzymac.jak piszecie jakis artykol lub podajecie informacje to robcie to rzetelnie a nie kity zapuszczacie ludziom prosto z satelity.Az mi sie odechcialo czytactego artykolu jak obaczylem ta wasza tabelke.Po pierwsze allianz nie ma az tak drogich ac dla motocykli, a wiem to poniewaz siedze w temacie i regularnie prowadze badania marketingowe dotyczace stawek ubezpieczen zarowno motocykli jak i samochodow.a po drugie to kazdy ubezpieczyciel ktory ma licencje na sprzedaz oc w nadwislanskim kraju musi je ubezpieczac, mogac podawac ewentualnie stawki zaporowe i tak np link 4 ubezpiecza motocykle w oc, podcza gdy podajecie informacje ze bark u nich oferty dla jednosladow.Ac owszem nie maja ale oc jak najbardziej sprzedaja.Acha i dla jasnosci nie jestem przedstawicielem zadnej z polskich firm ubezpieczeniowych.Pozdrawiam.<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):jak dla mnie to nie jestes przedstawicielem żadnej z firm. Jak miałbyś robic badania rynkowe z tak żenującą znajomością jezyka polskiego? Internetowy frustracie..<br><hr>realista<br>Komentatorzy napisał(a):w przeciwienstwie do ciebie mam wyje**** na bledy, literowki czy inne tego typu bzdety na forum, gdzie srednia wieku wynosi 14 lat.kiedy zrozumiecie ze to nie jest egzamin maturlny z jezyka polskiego?jak cie nie pasuje moj komentarz to go nie czytaj, nie komentuj po prostu olej...ale widze ze ciezko sie nie odedzwac jezeli ktos komus wytknie brak rzetelnosci, profesjonalizmu czy jak tam chcesz to nazwac.w przeciwienstwie do ciebie uzywam glowy nie tylko zeby "niom jesc" ale rowniez zeby mylec i zastanowic sie nad tekstem ktory ktos pisze, umiem rowniez wyciagac wnioski, w przeciwienstwie do kogos o twoim stosunku do sowjej glowy, ktora masz poto by "niom jesc".a jesli o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam, ty natomiast widze jestes papierowy kozak i lubisz kogos nazwac mianem grupy jaka sam reprezentujesz...
pozrawiam<br><hr>sciagant<br>Komentatorzy napisał(a):Mam wrażenie że Twój wiek oscyluje w okolicach 14 lat. Co do średniej wieku na tym forum to mógłbyś bardzo się zdziwić.<br><hr>GH12<br>Komentatorzy napisał(a):no dziwie sie dziwie juz od jakichs 3 moze nawet 4 lat, ze nikt nie sprawdza dwowdow osobystych tych, ktorzy chca tutajpisac.... co zaglaby tu przesiaduja.....ale przeciez dzieciarnia z podstawowki czy gimnazjum ma czas na informatyce siedziec i pisac jakim sa swietnyi motocyklistami....hehe..zenada<br><hr>sciagant<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co za ekspert pisał ten artykuł
)))hahah.
Ja mam ubezpieczenie AC w Uniqa wartość moto 370000pln,30%zniżek=2800 za całość.
Pozdro<br><hr>Cb1000R

Ja mam ubezpieczenie AC w Uniqa wartość moto 370000pln,30%zniżek=2800 za całość.
Pozdro<br><hr>Cb1000R
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Posiadasz ubezpieczenie ale OC a nie AC... za tą cenę!<br><hr>GT-Komentatorzy napisał(a):Posiadam ubezpieczenie na GS500F z 2004 właśnie w UNIQA, zapłaciłem 103zł<br><hr>emisarius<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości