Pytanie o kosz sprzegla w suzuki RF600R
• Strona 1 z 1
Pytanie o kosz sprzegla w suzuki RF600R
Witam mam takie pytanie w RF cos mi stuka grzechocze w silniku na wolnych obrotach tylko i czasem(rozrzad nowy). Kiedys czytalem gdzies ze to kosz sprzeglowy. Jak wy myslicie czy to napewno ten koszyk czy cos innego.Dzieki.
- toma1
- Świeżak
Witam
Mam ten sam problem jak może ktoś pomóc to bedę wdzięczny.
Rozebrałem całe sprzegło i jest tam 7 tarcz sprzegłowych i 9 podkładek w tym jedna gróba be zebow zewnetrznych ani wewnetrznych miedzy dwiema orginalnymi podkładkami na srodku tarcz, czyli tak od docisku: 2 podkładki tarcza,podkladka,tarcza,podkładka,tarcza,podkladka, podkladka( ta jakas gruba bez zebów),znow podkladka,tarcza podkladka i tarcza.
Moze ktos wyjasnic co to jest ta podkladka na srodku i doczego ona sluzy bo to orginalnie raczej nie jes...Z gory dzieki za odpowiedz....
Rozebrałem całe sprzegło i jest tam 7 tarcz sprzegłowych i 9 podkładek w tym jedna gróba be zebow zewnetrznych ani wewnetrznych miedzy dwiema orginalnymi podkładkami na srodku tarcz, czyli tak od docisku: 2 podkładki tarcza,podkladka,tarcza,podkładka,tarcza,podkladka, podkladka( ta jakas gruba bez zebów),znow podkladka,tarcza podkladka i tarcza.
Moze ktos wyjasnic co to jest ta podkladka na srodku i doczego ona sluzy bo to orginalnie raczej nie jes...Z gory dzieki za odpowiedz....
- ziamalek
- Świeżak
http://www.mrcycles.com/fiche_section_d ... &fveh=2123
porównaj to co masz z tym co jest na rozpisce części.
wnioskując po tym co opisałeś to masz sporą rzeźbę w sprzęgle. Pewnie się kończyło to ktoś dwalił kolejną podkładkę lub 2 bo się sprzęgło kończyło. Pomierz jakiej grubości masz te tarcze i podkładki i jak wg. serwisówki bedą zcieńkie do zmiana. Pomierz tez sprężyny. Ta twoja gruba podkładka to nie jest przypadkiem dystans co miał być zaraz po tarczach i podkładkach?? Tylko ktoś miejsce jego zamienił??
"co autor miał na myśli?"
porównaj to co masz z tym co jest na rozpisce części.
wnioskując po tym co opisałeś to masz sporą rzeźbę w sprzęgle. Pewnie się kończyło to ktoś dwalił kolejną podkładkę lub 2 bo się sprzęgło kończyło. Pomierz jakiej grubości masz te tarcze i podkładki i jak wg. serwisówki bedą zcieńkie do zmiana. Pomierz tez sprężyny. Ta twoja gruba podkładka to nie jest przypadkiem dystans co miał być zaraz po tarczach i podkładkach?? Tylko ktoś miejsce jego zamienił??
"co autor miał na myśli?"
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
sprzeglo
no bylo pozamieniane, i ta podkladka z tego co widze to dystans ktory idzie jako pierwszy od strony silnika, a byl na srodku, dzieki za podpowiedz jak zaleje olejem to sprawdze czy sie nie tlucze teraz, bo jak pisalem stukalo cos głuchym dzwiekiem, cos od strony sprzegła, a jak wcisnolem sprzeglo to tak jak by przestawalo....
- ziamalek
- Świeżak
może być, ze dalej bedzie się tłukło..zobacz jak poskładasz prawidłowo jakie sa luzy na zębach kosza sprzęgła (tego co trzyma tarcze razem) Zobacz też czy ich krawędzie (tych zębów) nie są wyklepane. Jak są i luz jest na boki to bedzie klepało ale jest mała szansa, że trochę mniej jak wszystko bedzie poprawnie złożone.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości