Problem z Kawasaki ZX6R pomocy!!!
• Strona 1 z 1
Problem z Kawasaki ZX6R pomocy!!!
Witam wszystkich od pół roku jestem posiadaczem ZX-6 z 2000r do tej pory było wszystko w porządku, no pomijając konieczność czyszczenia gaźników ale od początku trapił mnie jeden fakt... Przy predkosci ok 160-180 km/h odpuszczajac gaz motocykl jakby gasł i odrzywał dopiero w granicach 3 tys obrotów, wie moze ktos cos na ten temat?? może to jakaś blokada?? nie wiem co robić myslałem ze po czyszczeniu i synchronizacji wszystko bedzie ok ale dupa
druga sprawa to lekko ''sączący'' się olej przy szpilce łaczacej silnik z kolektorem zastanawiam sie skad on tam sie wziął dodam ze silnik pracuje normalnie co chyba wyklucza pekniecie któregos z pierscieni??? Z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi
pozdrawiam wszystkich

- SmokuZX6R
- Świeżak
kolego założycielu tematu - sam nie dojdziesz co i jak bo nie masz wiedzy i tego nie zrobisz. Nawet jak Ci ktoś tutaj napisze to i tak nie ma sensu bo i tak Cie DOBRY serwis czeka. Polecam udać sie do DOBREGO serwisu i tyle
- niech oblookają wszystko bo takie gaśniecie to może być spowodowane wieloma rzeczami. Od elektryki, przez układa paliwa, podciśnienia, układ zapłonowy...Olej może się sączyć bo tyle go chleje/puściała jakaś uszczelka/sączy się z innego miejsca ale tam go widzisz. Nie dojdziesz sam co i jak i tak samo my przez neta.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Najlepiej jak bys zrobil fotke co to tego oleju.
Jesli chodzi o Twoj drugi problem zacznij od sprawdzenia filtra paliwa.
Przerywa zaplon tylko w w okolicach 170km/h
Jechales wogole wiecej niz 180??
Zdarzylo Cis sie to samo jak np.jechales na dwojce do odciny?
Jesli chodzi o Twoj drugi problem zacznij od sprawdzenia filtra paliwa.
Przerywa zaplon tylko w w okolicach 170km/h
Jechales wogole wiecej niz 180??
Zdarzylo Cis sie to samo jak np.jechales na dwojce do odciny?
-
macs - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości