Zobacz wÄ…tek - Atak adminow na spolecznosc scigacz.pl
NAS Analytics TAG

Atak adminow na spolecznosc scigacz.pl

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez mar111cin » 21/10/2010, 23:26

moderatorzy są wybierani spośród użytkowników, jakby to określić, jak któryś się potrafi zachować, jest opanowany i spogląda subiektywnym okiem, to znaczy że się nadaje. Potem jest jego kandytatura przegłosowywana na forum, każdy może powiedzieć dlaczego nie i tyle. Tak że czy kolesiostwo? no wiesz, raczej nie dadzą moda pierwszemu lepszemu który się zarejestruje na forum i stwierdzi że chce być moderatorem. Nie ma też sytuacje "teee daj mi moderatora, przecież się znamy". Nie bądź zbyt pewny z tym wyczuciem, bo nie zawsze wszystko jest białe albo czarne i równie dobrze zaraz by mogły poleciec skargi i na Ciebie.

Jaki post Ci edytowano ?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Konio » 21/10/2010, 23:37

gdyby mody byly za znajomosc to ja od gejoslawa mial bym juz adma xD
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez rossavu » 22/10/2010, 08:40

moderatorzy są wybierani spośród użytkowników, jakby to określić, jak któryś się potrafi zachować, jest opanowany i spogląda subiektywnym okiem

Dlaczego jeszcze nikt nie dal pozycji moda Madcap'owi?
rossavu
Stały bywalec

Postprzez warmplace » 22/10/2010, 08:56

haha lonewolf ty to jestes zabawny gość! :) Bardzo Cie lubię i chciałbym Cie poznac:P

PS. tak żeby zasiać kaganek oświaty i fakt, że wierze mimo wszystko w to, że ludzie są mądrzy spróbuje dać ci radę. przeczytaj ten wątek jeszcze raz cały od początku do końca i postaraj sie zrozumieć skup się jakoś może się uda:

http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=54851 (otwórz link)
Ostatnio edytowano 22/10/2010, 09:08 przez warmplace, łącznie edytowano 2 razy
warmplace
Świeżak

Postprzez madcap » 22/10/2010, 08:59

mar111cin chyba się machnąłeś i chciałeś napisać "spogląda obiektywnym okiem" a nie "subiektywnym" ;)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Przemo_rene » 22/10/2010, 09:23

ja moge mieć moda w dziale "co na pierwszy motocykl?" :twisted: ale byłby pogrom ło boże
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rossavu » 22/10/2010, 09:50

Przemo_rene napisał(a):ja moge mieć moda w dziale "co na pierwszy motocykl?" :twisted: ale byłby pogrom ło boże

Przynajmniej range "mechanik" :D
rossavu
Stały bywalec

Postprzez lonewolf » 22/10/2010, 10:18

warmplace napisał(a):haha lonewolf ty to jestes zabawny gość! :) Bardzo Cie lubię i chciałbym Cie poznac:P

PS. tak żeby zasiać kaganek oświaty i fakt, że wierze mimo wszystko w to, że ludzie są mądrzy spróbuje dać ci radę. przeczytaj ten wątek jeszcze raz cały od początku do końca i postaraj sie zrozumieć skup się jakoś może się uda:

http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=54851 (otwórz link)

Z Twoich postów w tym temacie wynika że od razu jesteś negatywnie nastawiony do sportowych litrów bo bezczelnie piszesz że są 2 przesłanki aby takie maszyny pokupować: lans i tor, a wcześniej piszesz że nikt z jeżdżących litrami na torze nawet nie był. Tak jakby to miało w ogóle jakieś znaczenie bycia lepszym bo się było na torze. Nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć, ale jestem do tego zmuszony:

Osobiście jeżdżę na gixxerze litrowym z 2001 roku. Kupiłem dlatego, że:
1. Jest prześliczny
2. Super siÄ™ prowadzi
3. Ma ogromne przyspieszenie, co strasznie lubiÄ™
4. Zawsze trzeba iść do przodu, a ogarnięcie litra to było zawsze pewnego rodzaju wyzwanie i ja je podjąłem.

Aktualnie u siebie mam podwyższoną kierownicę aby można było robić dalekie wypady, a dzięki elastycznemu silnikowi można śmiało jechać i się bawić i nie trzeba tego dziadostwa kręcić do 16 tys. aby mieć przyjemność z jazdy. Dodatkowo mam przerobione smarowanie aby można było podzidować na kole. Dokupiłem power commandera i zmieniłem uzębienie. Teraz dopiero jest wygar z dołu. Nie musze jeździć po torze żeby to wykorzystac. Lubię odejście z dołu które liczy się podczas codziennej w miarę normalnej jazdy, a nie zapierniczanie do czerwonego pola. Na litrze jest to jednak w pewien sposób zabójcze, bo przełożenia są jakie są, więc na trzecim biegu lecisz sobie ponad licznikowe 200km/h. Twoje słowa z kolejnego posta:

"Z drugiej strony jakby ktoś wypalił z tekstem- "kupiłem litra, bo jeżdżę spokojnie, tylko lubię mieć moc dostępna pod ręką" ... pewnie 90% by go wyśmiała"

Ja właśnie mam podobne myślenie. Chcę mieć tą moc od zaraz. Jest nas kilku na litrach i każdy ma o tym podobne zdane. Zresztą wszystko zależy od dnia. Na ogół jak jeździmy razem to jest ogień pod czerwone pole, a jak jeździmy sami albo lecimy w grupie gdzieś dalej to jeździ się do średniego zakresu na obrotomierzu. Niestety ludzie tacy jak Ty tego nie rozumieją i sami boją się litra dosiąść zasłaniając się bzdurnymi argumentami jakie sam podawałeś. Usiądź sobie na litrze, przejedź się dłużej niż 5 minut a dopiero potem się wypowiadaj. Twoim tokiem rozumowania wszystkie turystyki powinny mieć też pojemność z 500ccm, bo po co np. w FJR1300 właśnie 1300ccm? Po co w ZZR1400 1,4l? Po co w blackbirdzie 1,1l? Ano żeby była moc dostępna pod ręką bo to się liczy na trasie a nie na lataniu w koło komina albo po torze. Każdy traktuje motocykl inaczej. Jeden śmiga po torze, drugi dziduje na kole, trzeci śmiga 200km/h po okolicznych wiochach. Co sobie do tego wybierze to już jest jego brocha i niech na tym zostanie.
lonewolf
Bywalec

Postprzez lonewolf » 22/10/2010, 10:26

mar111cin napisał(a):moderatorzy są wybierani spośród użytkowników, jakby to określić, jak któryś się potrafi zachować, jest opanowany i spogląda subiektywnym okiem, to znaczy że się nadaje.

No i wszystko w temacie. Mod powinien spoglądać na wszystko obiektywnym okiem, a nie subiektywnym, bo w przypadku drugiej opcji jest to myślenie typu "ja wszystko wiem najlepiej" ;) Dzięki za szczerość Marcinie ;)

A wyedytowano mi oczywiście viewtopic.php?t=54851
po tym jak napisałem że g... kogoś obchodzi to czym ludzie jeżdżą, czy to jest do lansu czy na tor itd. Fakt, użyłem dosadnego słowa na "g", ale chyba są ostrzejsze, a podkreślić moje niezadowolenie jakoś trzeba było. Ale dobra, szkoda gadać. Dużo tym postem i tak nie zmienię, bo u nas jest dziwny naród który jest zazdrosny i butny i chyba na tym polega cała sprawa. Ludzie którzy mają z reguły małó do powiedzenia w temacie mają 4 miliony postów w których wprowadzają ludzi w błąd bądź wyśmiewają się z nich, natomiast ludzi którzy faktycznie napiszą sensowny post jest znikoma ilość. Skoro wybieracie modów na podstawie poziomu wiedzy, sposobu wysławiania się i kultury osobistej, to dlaczego falconinforme nie ma jeszcze jakiegoś moda czy admina? Ma napisane VIP ścigacz.pl, ale nie wiem czy ma z tego powodu jakiekolwiek korzyści, a trzeba przyznać że facet jest jedynym chyba na forum gościem który gada w 100% sensownie i stara się być obiektywnym. Nie raz wypisywał na forum dobre rady i bardzo ciekawe spostrzeżenia ale nie dostrzeżono tego. I wcale mnie to nie dziwi, bo w świetle forumowiczów jest "inny".

To wszystko co chciałem przekazać. Dziękuję za uwagę.
lonewolf
Bywalec

Postprzez warmplace » 22/10/2010, 10:47

o staary brak mi słów na Twoje wywody :)

1) obrażasz ludzi - nei znasz mnie nie wiesz jakim autem jeżdże ( niby golfem II) w jakim jestem wieku.. a wypowiadasz się o tym. Wyzywasz mnie od palantów .. .stary to poniżej jakiegokolwiek poziomu
2) nie czytasz postów - wysyłasz posta z wkurzeniem nie czytając wnikliwie - chodzi Ci tylko o jakieś pieniactwo a nie o merytoryczną wypowiedź - pomoc
3) robisz offtopa - mimo, że w hydeparku, ale offtopa
4) prowokujesz mnie, żebym się z Toba kłócił - sorry ale to Ci sie nie uda :P.

Szczerze mówiąc tym postem dajesz świadectwo o sobie - wyglądasz na gościa, który jest mega internetowo forumowym kozakiem - zapewne nim nie jesteś ale takie wrazenie można odebrać ;). wiele osób potrafiło się wypowiedzieć rzeczowo a ty się podniecasz od razu. Sorry nie zejdę do twojego poziomu bo nie zwykłem wchodzić przepychanki tego typu:) Kończę już tego przydługiego offtopa - jak ochłoniesz to daj znać podyskutujemy na PW. Jesli zamierzasz pisać w takim stylu jak do tej pory to sorry ale nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.

PS. Bardzo przepraszam za offtopa ;(

A co do edycji to pewnie zostałeś zedytowany dlatego, że napisałeś bzdury. Popatrz tylko na mojego posta:
"NO tak przecież to są konkretne motocykle pod konkretne cele. W przypadku litrów.. z większości wypowiedzi wynika, że jak nie jeździsz na tor to i masz litra to jesteś lanserem... Ja tak wcale nie uważam"
Ostatnio edytowano 22/10/2010, 10:52 przez warmplace, łącznie edytowano 1 raz
warmplace
Świeżak

Postprzez Leg1oN » 22/10/2010, 10:50

lonewolf.. ja wymoderowalem twoj post.. pytanie dlaczego?
po pierwsze zostal zaraportowany.. inna sprawa forum to forum.. kazdy ma tu prawo zalozyc temat jaki mu sie podoba byle by sie zgadzal z regulaminem forum.. kazdy temat zasluguje na powazne traktowanie oraz odpowiedzi.. gdyby kazdy otrzymywal na nurtujace go pytanie odpowiedz podobna do twojej.. to raczej nikt za wiele by nie wyniosl z tego forum.. sam piszesz o tym ze ludzie bijacy piane nie wnosza nic do teamtow.. niestety jestem zmuszony stwierdzic ze twoj post pasuje do twojej definicji spamu uskutecznianego tutaj..
teraz z innej beczki.. jezeli jestes niezadowolony z mojej "pracy".. lub uwazasz ze moje stanowisko na forum przekracza moje kompetencje.. droga wolna.. masz do dyspozycji troje ludzi, zwanych administratorami ktorzy stoja w ogólnoprzyjętej hierarchii forum wyzej ode mnie.. mozna powiedziec sa moimi zwieszchnikami.. do nich prosze kierowac swoje uwagi
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rossavu » 22/10/2010, 10:58

@up
Wyrazam zgode na offtop w moim temacie.

Lone ma racje, to zalezy od wymagan uzytkownika. Mnie osobiscie denerwuje krecenie moto zeby poczuc przyspieszenie, wachlujesz biegami - wieksza poj wystarczy zapiac bieg i odkrecic - moment obr pozwala poczuc, ze jedziesz. Lytry do lansu? Moze jak ktos ma duzo $. Dla przecietnego uzytkownika lepiej kupic nowsza 600tke (sa tansze) niz tysiaka. Teraz biore sie za zakup 929 - docenilem walory pojemnosci dopiero wtedy kiedy jechalem w trasie z motongami o poj 1000~, zapinali sobie wysoki bieg i 6k obr a ja musialem krecic do 10+k i machac biegami.
rossavu
Stały bywalec

Postprzez warmplace » 22/10/2010, 11:06

No jasne, że tak i do takiego wniosku też razem doszliśmy tylko to szkoda, że na taką wypowiedź nie było go stac w moim temacie :(
warmplace
Świeżak

Postprzez rossavu » 22/10/2010, 11:12

warmplace napisał(a):No jasne, że tak i do takiego wniosku też razem doszliśmy tylko to szkoda, że na taką wypowiedź nie było go stac w moim temacie :(

Mozesz zapytac Frogera co potrafi gixx 1000 - na C mapie (najslabszej) zbiera sie lepiej niz fazer 600 :twisted:
rossavu
Stały bywalec

Postprzez warmplace » 22/10/2010, 11:22

no giks przepadł znajdź mi proszę jakiegos kawazaki z 1000 albo 750 w dobrej cenie to bede baardzo wdzieczny :P
warmplace
Świeżak

Postprzez rossavu » 22/10/2010, 11:28

Gdybys napisal miesiac wczesniej... byl z750 za dobra kase... Do kilku dni moge Ci dac znac o moto, jest fazer 1000 ale lagi do zrobienia + inne szpeje.
rossavu
Stały bywalec

Postprzez mar111cin » 22/10/2010, 14:13

faktycznie machnełem się, miało być "obiektywnym" , głupio wyszło.

Ktoś się za mocno frustruje przy wymianie zdań na forum, no niestety inny moga mieć inne poglądy od naszych i koniec kropka.

PS nie wiem jak wam, ale mi się nie chce czytać takich długich wiadomości, a teraz jeszcze zauważyłem że przenieśliście rozmowe z jednego tematu w ten temat :lol: miszczostwo xD
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Konio » 22/10/2010, 14:36

co do forum to zauwazylem jedno- jak ktos sobie kupi litra to wszyscy zaczynaja go traktowac jak kozaka i lansera.... amen

a co do Z750 to mam lala sprzet
http://otomoto.pl/kawasaki-z-akrapovic- ... 83514.html
smiem twierdzic ze jak ktos zainteresowany przyjedzie to i za 17.500 albo nawet 17 by poszla... za to moto recze :D
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez cycu_rsko » 22/10/2010, 14:42

Jak kupilem prawie litra...
Jestem kozak ? :D
929
cycu_rsko
Moderator

Postprzez lonewolf » 22/10/2010, 14:42

warmplace napisał(a):No jasne, że tak i do takiego wniosku też razem doszliśmy tylko to szkoda, że na taką wypowiedź nie było go stac w moim temacie :(

Stać mnie było kolego, tyle że jak czyta się któryś raz z kolei, że przesłanką do kupna litra jest lans to ręce i inne kończyny opadają. Już mieliśmy tego typu rozmowy z eneaszkiem który twierdzi żeby nie kupowac litra bo "nie wykorzystasz mocy" ;D Ileż można klepać to samo w kółko: dajcie ludziom jeździć na tym na czym chcą i w tym w czym chcą. Osobiście poczułem się urażony przyrównaniem mojej osoby do lansiarza bo sam jeżdżę właśnie sportowym litrem. To co napisałeś w kolejnych postach już mnie nie zainteresowało.
lonewolf
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê