Zobacz wÄ…tek - Yamaha sr 250
NAS Analytics TAG

Yamaha sr 250

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Yamaha sr 250

Postprzez kiljan= » 20/10/2010, 15:40

Witam
Od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem kupna Yamahy sr 250. I tutaj pojawiły się pewne wątpliwości a mianowicie jest to motor z nauki jazdy, ale ma przejechane 18 tys. Jak tak patrzyłem na allegro to tych motorów jest bardzo niewiele i martwie sie o dostępność cześci. Co wy o tym sądzicie, czy to nie beda pieniądze wyrzucone w błoto. I generalnie jak sie mają motocykle z nauki jazdy co dla mnie moze byc najczestszą usterką jako dla potencjalnego kupca.
pzdr
kiljan=
Świeżak

Postprzez hansrpg » 20/10/2010, 18:42

Sprzęgło może być na wykończeniu, wiadomo że nie każdy będzie potrafił je dobrze obsługiwać na pierwszej jeździe. Ponadto ślady po ewentualnych glebach. Co do obsługi i serwisowania to raczej szkoły dbają o sprzęt. Może też być akumulator na wymarciu, pamiętam z kursu że jedna maszyna miała słaby od częstej jazdy po placu na niskich obrotach które nie dają ładowania, a światła cały czas włączone były. Sprawdź też dobrze pracę skrzyni biegów no i napęd czy nie wyciągnięty zbytnio łańcuch - kursanci często szarpią podczas jazdy.
hansrpg
Świeżak

Postprzez grunder » 20/10/2010, 19:04

Tak jak wyżej napisane prze "hansrpg". W Białej Podlasce YBR miała sprzęgło rozwalone i przy egzaminie instruktor uczył co zrobic aby wszedl bieg...No i ślady użytkowania-wgniecenia, połamania, zarysowania.
grunder
Mieszkaniec forum

Postprzez kiljan= » 21/10/2010, 16:57

A jak z dostepnością czesc do niego i wogóle dlaczego tak mało jest tych motocykli na sprzedaż?
kiljan=
Świeżak

Postprzez grunder » 21/10/2010, 17:30

tu może byc już problem. Produkowany od 80'. Trochę lat już ma i dostęp do części może byc problem. Z sr 400 pasuje wszsytko oprócz silnika z tego co wyczytałem.

A dlaczego go tak mało? Tego nie wiem, na wiki pisze że tylko był produkowany w USA, może dlatego?
grunder
Mieszkaniec forum

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê