Problem z rozrusznikiem.
• Strona 1 z 1
Problem z rozrusznikiem.
Witam mam problem z Yamaszką a mianowicie nie pali na rozrusznik.Cały czas wszystko było ok aż ostatnio zaczęła zamiast kręcić tylko syczeć podczas próby kręcenia. A teraz w ogóle niekręci tylko tyka kostka pod siedzeniem.Czy ktoś wie co to takiego i czy sam zdołam to zrobić??
- Horem
- Świeżak
to mzoe przekaznik padł
albo aku slabe
jaka to "yamaszka"
albo aku slabe
jaka to "yamaszka"
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Miałem podobnie u siebie:D
A więc:
Najpierw sprawdź czy nie masz urwanych kabli od rozrusznika.
Po drugie rozkręć rozrusznik i go wyczyść bo jeśli masz w podobnym miejscu co ja a jeździłeś po mokrym i piachu to masz tam bagno.
Jak rozkręcisz sprawdź też szczotki:)
A więc:
Najpierw sprawdź czy nie masz urwanych kabli od rozrusznika.
Po drugie rozkręć rozrusznik i go wyczyść bo jeśli masz w podobnym miejscu co ja a jeździłeś po mokrym i piachu to masz tam bagno.

- Marshal
- Świeżak
No ogólnie to moge mieć w nim "bagno". a co do akusa to wymieniałem przed sezonem a teraz podjechałem do mechhanika i włożył nowy i klapa bo też nie kręcił. więc coś jest nie-tak. będe musiał ją rozkręcić i wyczyścić i zobaczymy co się stanie 

- Horem
- Świeżak
Mam Inny silnik ale też minarelli -horizontal.
Też mi tylko tyka przekaźnik raz na 10 razy zaskoczy i zakręci a jeszcze wczoraj raz tykał raz kręcił ...
Odłącz kabelek od rozrusznika i sprawdź między nim a masą czy jest napięcie-żarowką albo miernikiem .
Ten rozrusznik przynajmniej u mnie ma beznadziejnie zamocowane szczotki -na blaszkach zamiast sprężynkach już kiedyś go rozbierałem bo słabo kręcił podgiąłem te blaszki żeby mocniej dociskały szczotki i przez pare dni kręcił lepiej ponad norme
kręcił jak wiertarka.
Też mi tylko tyka przekaźnik raz na 10 razy zaskoczy i zakręci a jeszcze wczoraj raz tykał raz kręcił ...
Odłącz kabelek od rozrusznika i sprawdź między nim a masą czy jest napięcie-żarowką albo miernikiem .
Ten rozrusznik przynajmniej u mnie ma beznadziejnie zamocowane szczotki -na blaszkach zamiast sprężynkach już kiedyś go rozbierałem bo słabo kręcił podgiąłem te blaszki żeby mocniej dociskały szczotki i przez pare dni kręcił lepiej ponad norme

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Możliwe, że zębatka od rozrusznika starła zęby i niestety, nie będzie Ci odpalać z elektrycznego startera. Wiem to po swoim doświadczeniu. U mnie też tak syczało, jak wciskałem rozrusznik, jakbym nitro włączał...
Wymieniłem tą zębatkę i wszystko chodzi normalnie. Koszt takiej zębatki wynosi około 10 złotych na allegro, plus doliczasz kilka złotych za przesyłkę. Więc 20 złotych na to możesz przeznaczyć, aż tak wielkie pieniądze to nie są.

Sprzęt - Malaguti F15 Firefox '97
- Nowi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 14 gości