Krzywa kierownica... help
• Strona 1 z 1
Krzywa kierownica... help
Witam,
Mój moto to SUZUKI GSF 400 BANDIT. Kupiłem go pod koniec zeszłego sezonu. Prawa cześć kierownicy jest lekko skrzywiona (poprzedni właściciel mial lekki ślizg) i rece nie sa równo ułożone. Różnice zauważyłem dopiero po przejechaniu gdzieś 500 km, na pierwszy żut oka tego widać nie było, po jeździe próbnej również :/, wszystko wychodzi w praniu. Podczas jazdy jest ok, nie trzesie nic tylko prawa reka jest troszke inaczej ułożona.
Czy musze obowiązkowo kupić nową kierownice ? czy moge dalej tak jeździć ? a może da sie to jakoś naprawić ?
Pozdro
Mój moto to SUZUKI GSF 400 BANDIT. Kupiłem go pod koniec zeszłego sezonu. Prawa cześć kierownicy jest lekko skrzywiona (poprzedni właściciel mial lekki ślizg) i rece nie sa równo ułożone. Różnice zauważyłem dopiero po przejechaniu gdzieś 500 km, na pierwszy żut oka tego widać nie było, po jeździe próbnej również :/, wszystko wychodzi w praniu. Podczas jazdy jest ok, nie trzesie nic tylko prawa reka jest troszke inaczej ułożona.
Czy musze obowiązkowo kupić nową kierownice ? czy moge dalej tak jeździć ? a może da sie to jakoś naprawić ?
Pozdro
-
hanys - Świeżak
Spoko, da się na tym jeździć
Jak Ci bardzo nieprzeszkadza, możesz zostawić tak jak jest teraz. Z czego jest ta kiera? Jak z aluminiu to nawet niepróbuj prostować, bo się złamie. Zresztą kiery nie są takie drogie i na allegro kupisz bezproblemu kiere z Hebo w jakim będziesz chciał kolorze za ok 140 zł. Ja na twoim miejscu bym sobie wymienił, no ale jak uważasz
Pozdro

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Kierownica jest z aluminium. Myslałem żeby podgrzać ja troszke palnikiem i delikatnie gumowym młotkiem prostować, moze by dało rade. Podczas jazdy jakoś specjalnie nie przeszkadza, puki co niech tak zostanie, poźniej sie kupi nową
Dzieki za szybką odpowiedź.
Pozdro

Pozdro
-
hanys - Świeżak
nie wiem jak zniesie to dural... ale stalowa kiedys prostowalem na stalowym blacie od heblarki... takim wywaliscie grubym
- scisnelem ja sciskami stolarskimi porzez deski.... i mlotkiem gumowym przywalilem w kilku miejscach... dokrecajac co i raz te sciski.... wyprostowala sie tak ze znaku nie bylo heheh... kolejne dwa lata jezdzilem,,,, zaliczylem slzif a kiera mimo to sluzyla niezawodnie.... no ale byla stalowa.....
pozdro
- scisnelem ja sciskami stolarskimi porzez deski.... i mlotkiem gumowym przywalilem w kilku miejscach... dokrecajac co i raz te sciski.... wyprostowala sie tak ze znaku nie bylo heheh... kolejne dwa lata jezdzilem,,,, zaliczylem slzif a kiera mimo to sluzyla niezawodnie.... no ale byla stalowa.....
pozdro
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Re: Krzywa kierownica... help
Wez czlowieku pisz ze slownikiem, rzut sie pisze do K N J P K W !!
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości