Zobacz wÄ…tek - Krzywa kierownica... help
NAS Analytics TAG

Krzywa kierownica... help

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Krzywa kierownica... help

Postprzez hanys » 12/3/2007, 19:55

Witam,
Mój moto to SUZUKI GSF 400 BANDIT. Kupiłem go pod koniec zeszłego sezonu. Prawa cześć kierownicy jest lekko skrzywiona (poprzedni właściciel mial lekki ślizg) i rece nie sa równo ułożone. Różnice zauważyłem dopiero po przejechaniu gdzieś 500 km, na pierwszy żut oka tego widać nie było, po jeździe próbnej również :/, wszystko wychodzi w praniu. Podczas jazdy jest ok, nie trzesie nic tylko prawa reka jest troszke inaczej ułożona.
Czy musze obowiązkowo kupić nową kierownice ? czy moge dalej tak jeździć ? a może da sie to jakoś naprawić ?
Pozdro
hanys
Świeżak

Postprzez Manhatan » 12/3/2007, 20:06

Spoko, da się na tym jeździć :wink: Jak Ci bardzo nieprzeszkadza, możesz zostawić tak jak jest teraz. Z czego jest ta kiera? Jak z aluminiu to nawet niepróbuj prostować, bo się złamie. Zresztą kiery nie są takie drogie i na allegro kupisz bezproblemu kiere z Hebo w jakim będziesz chciał kolorze za ok 140 zł. Ja na twoim miejscu bym sobie wymienił, no ale jak uważasz :wink:

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hanys » 12/3/2007, 21:03

Kierownica jest z aluminium. Myslałem żeby podgrzać ja troszke palnikiem i delikatnie gumowym młotkiem prostować, moze by dało rade. Podczas jazdy jakoś specjalnie nie przeszkadza, puki co niech tak zostanie, poźniej sie kupi nową :) Dzieki za szybką odpowiedź.
Pozdro
hanys
Świeżak

Postprzez Wombat » 12/3/2007, 22:46

nie wiem jak zniesie to dural... ale stalowa kiedys prostowalem na stalowym blacie od heblarki... takim wywaliscie grubym
- scisnelem ja sciskami stolarskimi porzez deski.... i mlotkiem gumowym przywalilem w kilku miejscach... dokrecajac co i raz te sciski.... wyprostowala sie tak ze znaku nie bylo heheh... kolejne dwa lata jezdzilem,,,, zaliczylem slzif a kiera mimo to sluzyla niezawodnie.... no ale byla stalowa.....
pozdro
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Re: Krzywa kierownica... help

Postprzez Traperoso » 12/3/2007, 23:16

Wez czlowieku pisz ze slownikiem, rzut sie pisze do K N J P K W !!
Traperoso
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê