motocykl dla 18 - latka na codzień ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
motocykl dla 18 - latka na codzień ?
- mam 18 lat , 180 cm i 70 kg
- doswiadczenie nie duze
jezdziłem na : thundercat , aprilce rs , sx , hondzie cbf 500 na niej zdawałem prawko noi na nsr 125
- użytkowanie : dojazd do szkoły 30 km w jedna strone / trasa , na codzien mała rundka przez miasto , w lecie planuje dłuzsze wypady z kolegami tak ok 200 km w jedna strone
raczej bede nią jezdził w trasie . Czasami z plecaczkiem ale rzadko .
- nie mam pojecia ile km zrobie w sezonie bo nie jestem tak z orientowany ale mysle ze tak 5- 7 km .
- na sam motocykl mam 13 -15 tys . Ciuchy to przedewszystkim kurteczka taka za 900 pln , kask AGV tak za 700 , rekawiczki noi w niedalekiej przyszłosci jakies buty .
- niewiem dokładnie ile utrzymanie motorku na cały sezon kosztuje ale mysle ze pieniadze sie znajda jak cos trzeba bedzie kupic
- podobaja mi sie nakedy i sportowce
- na ta chwile myśle o fz6 , xj6 albo jeszcze jakimś innym nakedzie w klasie 600 albo o scigu 250 spodobała mi sie bardzo kawa 250 r
Pomózcie co mam wybrać ? nakeda 600 czy 250 sciga . a poza tym jak jezdziłem na thundercat to mi dobrze szło tak wiec się nie boje dużych motorow.
- doswiadczenie nie duze

- użytkowanie : dojazd do szkoły 30 km w jedna strone / trasa , na codzien mała rundka przez miasto , w lecie planuje dłuzsze wypady z kolegami tak ok 200 km w jedna strone

- nie mam pojecia ile km zrobie w sezonie bo nie jestem tak z orientowany ale mysle ze tak 5- 7 km .
- na sam motocykl mam 13 -15 tys . Ciuchy to przedewszystkim kurteczka taka za 900 pln , kask AGV tak za 700 , rekawiczki noi w niedalekiej przyszłosci jakies buty .
- niewiem dokładnie ile utrzymanie motorku na cały sezon kosztuje ale mysle ze pieniadze sie znajda jak cos trzeba bedzie kupic
- podobaja mi sie nakedy i sportowce
- na ta chwile myśle o fz6 , xj6 albo jeszcze jakimś innym nakedzie w klasie 600 albo o scigu 250 spodobała mi sie bardzo kawa 250 r
Pomózcie co mam wybrać ? nakeda 600 czy 250 sciga . a poza tym jak jezdziłem na thundercat to mi dobrze szło tak wiec się nie boje dużych motorow.
- tomek93
- Świeżak
kawa ci sie szybko znudzi
(to jest dobre moto jako przejsciówka)
fz6 to super motocyk - idealny na dlugie wypady, przy wiekszych predkosciach wiatr meczy ( i to sie tyczy wszystkich nakedów)
co do sportów:
-jak sobie na thundrcacie radziles to czemu go nie kupisz???
-r6 moze byc dla ciebie za mocna
oprocz tego:
-fazery z owiewkami
-bandity z owiewkami
-xj z owiewkami
nie wiem co jeszcze, może ktos inny podpowie???
(to jest dobre moto jako przejsciówka)
fz6 to super motocyk - idealny na dlugie wypady, przy wiekszych predkosciach wiatr meczy ( i to sie tyczy wszystkich nakedów)
co do sportów:
-jak sobie na thundrcacie radziles to czemu go nie kupisz???
-r6 moze byc dla ciebie za mocna
oprocz tego:
-fazery z owiewkami
-bandity z owiewkami
-xj z owiewkami
nie wiem co jeszcze, może ktos inny podpowie???
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
thundercat ładny moto ale nie kupiłbym go / to ze sobie z nim radze nie oznacza ze go kupie poprostu sa ładniejsze motory . r6 strach wsiadac na pierwszym zakrecie gleba
) jak sportowiec to na poczatek 250 pozniej cos wiekszego.
a co do tych fazera bandita i xj to tylko bez owiewek stylistycznie sa poprostu ładniejsze . wiem ze przeszkadza wiatr ale nie mam zamiaru szalec .
to mój pierwszy moto i niewiem czy odrazu wsiasc na 600 czy jednak na 250 . mysle ze na 600 tez da sie jezdzic na pierwszy raz . nie trzeba odrazu zamykac licznika

a co do tych fazera bandita i xj to tylko bez owiewek stylistycznie sa poprostu ładniejsze . wiem ze przeszkadza wiatr ale nie mam zamiaru szalec .
to mój pierwszy moto i niewiem czy odrazu wsiasc na 600 czy jednak na 250 . mysle ze na 600 tez da sie jezdzic na pierwszy raz . nie trzeba odrazu zamykac licznika

- tomek93
- Świeżak
er nie biore pod uwage sory ni podoba mi sie raczej pasuja mi motory z sportowym wygladem juz fz6 czy xj6 maja w sobie sportowy pazur . a er6 to taki bardziej klasyczny motorek . to znaczy klasyczny jak klasyczny ale stylistyka juz nie najnowsza
- tomek93
- Świeżak
doświadczenie nie duże więc mocy szukaj <70km, jeżeli myślisz o xj6 to obstawiam że kasy chcesz przeznaczyć >18 tysi, mniemam że jazda po terenie Cię absolutnie nie kusi ->
-er6 f/n albo versys (gorÄ…co polecam)
-cbf 600
-xj6
-gladius
-ducati monster (smaczek)
wybierz sobie 2-3 modele i szukaj w najlepszym stanie/cenie/blisko.
-er6 f/n albo versys (gorÄ…co polecam)
-cbf 600
-xj6
-gladius
-ducati monster (smaczek)
wybierz sobie 2-3 modele i szukaj w najlepszym stanie/cenie/blisko.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
mój wujek na pierwsze moto wsiadł na Bandita 600, a wcześniej nie jeździł nawet na kiblu. Pomyka na nim już od 5 lat i jakoś żyje, więc da się.
Co do Bandita to wg mnie jest to zaje... moto ale ma jedną wade, jest potwornie ciężki, w wersi naked jest najpiękniejszy w swojej klasie (wg mnie i mowie o starych generacjach do 2000 roku, bo moim nowym faworytem jest fz6)
Kamusial co ty masz z tym versysem, polecasz go na sm, enduro, nakeda i sporta (no może troche przesadzilem
ale jednak...)
tomek93 - EDYTUJ POSTY
Co do Bandita to wg mnie jest to zaje... moto ale ma jedną wade, jest potwornie ciężki, w wersi naked jest najpiękniejszy w swojej klasie (wg mnie i mowie o starych generacjach do 2000 roku, bo moim nowym faworytem jest fz6)
Kamusial co ty masz z tym versysem, polecasz go na sm, enduro, nakeda i sporta (no może troche przesadzilem

tomek93 - EDYTUJ POSTY
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
hahah ducati monster to jest jak wisienka na torcie ale mysle ze nie ma tyle kasy
niestety . a jescze jedno co wybralibyscie fz6 n bez owiewek czy xj6 a może hornet . podajcie minusy i plusy tych motorów i sensowną ocene .
to bede wiedział co kupic .

- tomek93
- Świeżak
ja bym brał fz6 ale nie wiem czemu moze dlatego ze kocham yamahy a xj za stary. a co do ducati to wyrwiesz spokojnie za cene kawy 250 jakas starsza sztuke np.
http://allegro.pl/ducati-monster-i1254978570.html
aaaa, wlasnie przecie jeszcze jest suzuki sv 650 np.
http://allegro.pl/sv650n-sv-650-n-r2000 ... 00294.html - to oczywiscie tylko przyklad, bralem pierwsza lepsza
http://allegro.pl/ducati-monster-i1254978570.html
aaaa, wlasnie przecie jeszcze jest suzuki sv 650 np.
http://allegro.pl/sv650n-sv-650-n-r2000 ... 00294.html - to oczywiscie tylko przyklad, bralem pierwsza lepsza
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
versys po prostu siÄ™ do tego wszystkiego nadaje.
Idealny moto na miasto (poręczność), trasę, a zawias jak się uprzesz i założysz lepsze gumy da radę po szutrach -> poczytaj testy jeżeli nie ufasz mojej opinii.
Jasne że da się ogarnąć bandita, da się tez ogarnąć mocniejsze moto, pytanie tylko po co się męczyć i ryzykować?
Natomiast tomek93- uważam że ani hornet ani FZ6 nie nadają się na początek. Chcesz opinie, to poczytaj sobie testy, przeszukaj forum, popatrz po portalach zachodnich. My Ci podpowiadamy modele, ale mało komu się chce pisać tu recenzje pod Twoje zamówienie...
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Idealny moto na miasto (poręczność), trasę, a zawias jak się uprzesz i założysz lepsze gumy da radę po szutrach -> poczytaj testy jeżeli nie ufasz mojej opinii.
Jasne że da się ogarnąć bandita, da się tez ogarnąć mocniejsze moto, pytanie tylko po co się męczyć i ryzykować?
Natomiast tomek93- uważam że ani hornet ani FZ6 nie nadają się na początek. Chcesz opinie, to poczytaj sobie testy, przeszukaj forum, popatrz po portalach zachodnich. My Ci podpowiadamy modele, ale mało komu się chce pisać tu recenzje pod Twoje zamówienie...
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Ostatnio edytowano 13/10/2010, 20:23 przez Kamusial, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Wiesz ja to zacytowałem , moim zdaniem ten motor jest ideałem . A cytowałem użytkownika tego sprzętu.Zresztą mi przykladowo te wydechy się strasznie podobaja , dodaj do tego 98 km i super wyglad naked-a. tomek93 widać ze ma jakies doswiadczenie wiec mysle ze dal by sobie rade . Ewentualnie kup sobie SM ale cos z rodziny KTM.
- solczis
- Świeżak
Sykopson napisał(a):Co do Bandita to wg mnie jest to zaje... moto ale ma jedną wade, jest potwornie ciężki
A według mnie to moto ma bardzo dużo wad, w testach przeważnie zajmuje ostatnie miejsce... Dlatego lepiej pisać o jego zaletach, bo wady ciężko zliczyć.
Jest jeszcze Suzuki SV 650N jakby co

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Re: motocykl dla 18 - latka na codzień ?
Zagiąłes czasoprzestrzeń..?tomek93 napisał(a):mam 18 lat

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Tylko RSV 1000 mile factory!
albo jak już trzeba żyć to ta kawa 250tka na 2 sezony wystarczy i po niej bedziesz ogarniał sprzęta tak, że po 3 miechach na 600tce bedziesz walił długie gumy spod świateł. Serio. 250tką się wlatać i wycisnąć z niej max to można ze spokojem słabym rajderom na 600 dać rade
albo jak już trzeba żyć to ta kawa 250tka na 2 sezony wystarczy i po niej bedziesz ogarniał sprzęta tak, że po 3 miechach na 600tce bedziesz walił długie gumy spod świateł. Serio. 250tką się wlatać i wycisnąć z niej max to można ze spokojem słabym rajderom na 600 dać rade
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
tomek93 napisał(a):w kawie jedynie mi przeszkadza ta cienka opona z tyłu 130/70 Jest po prostu za wąska i nie wiem czy mi nie będzie uciekał tył z pod ****.
a nie pomyslales ze gdyby byla za waska to by konstruktorzy jej tam nie zalozyli?
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
-
gruby19 - Stały bywalec
-
JędrekZDW - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości