Ile płytek zaworowych?
• Strona 1 z 1
Ile płytek zaworowych?
Znajomy reguluje mi zawory w F2, jednak będą mu potrzebne płytki, ile płytek muszę kupić? wiem, pytanie dosyć śmieszne bo uwierzcie lub nie, mechanika to moja pięta achillesowa
- KAM86
- Świeżak
Trudno teraz odpowiedzieć na to pytanie, bo może się okazać, że luzy będą w normie lub uda się płytki zamienić miejscami i nie będziesz potrzebować żadnej płytki. Może być również tak, że będziesz potrzebował ich 16. Najpierw sprawdź luzy a później będziesz kupować płytki.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
wiesz co... oddaj moto do serwisu bo tylko popsujesz jak o takie rzeczy pytasz (odn. całego tematu i ostatniego postu..) SERIO
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Pytam bo kolega mi składa, chce kupić dzisiaj na allegro, mógłbym wpisać w wyszukiwarce allego płytki zaworowe do F2 jednak nie dowiem się takich rzeczy jak wymiary itp jakie powinny być, uczę się, lubie to, a na to nigdy za późno
- KAM86
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
plytki masz roznych grubosci poczekaj az wszystko pomierzy i trzeba dokrecic kluczcem dynanometrycznym potem spowrotem walek.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
wszystko znajdziesz w www.larsson.pl lacznie z wielkoscia plytek
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
KAM86 napisał(a):Takich odpowiedzi oczekiwałem, dzięki
Na allegro znalazłem płytki do F2 7,48 jednak z tego co mi tutaj napisaliście niekoniecznie musi być ten wymiar, zgadza się?
To jest srednica plytki i w F2 takie wlasnie sa stosowane. Po pomiarach otrzymasz informacje od mechanika/kolegi jakiej grubosci maja byc to plytki.
Jaki przebieg ma ten motocykl ?
Praktyka mowi, ze w przypadku silnikow z wiekszymi przebiegami powinno sie ustawiac luzy przy dolnej granicy tolerancji. Kiedy przebiegi nie sa zbyt duze lepiej ustawiac luzy przy gornej granicy.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Elco - tak czy inaczej niezależnie od przebiegu luzy na płytkowych się prędzej kasują niż zwiększają tak więc ja bym raczej stosował metodę " w każdym cylindrze, każda para lub typ zaworu taki sam luz w normach najlepiej w środku z tendencją do celowania w górę tolerancji"

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości