Kawasaki ZX9R grzeje się
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX9R grzeje się
Witam kolegów
mam mały problem z moim kawasaki grzeje sie czy ktos by mógł poradzić co może być przyczyną?
mam mały problem z moim kawasaki grzeje sie czy ktos by mógł poradzić co może być przyczyną?
- MAŁY19
- Świeżak
wszystko
na grzanie wplywa wiele czynnikow
zepsuty termostat, brak wody w ukladzie chlodzenia, nie sprawna pompa wody , zle dobrana swieca, zle ustawiony gaznik, zapchany wydech (nagar na kolektorach) , zapchana chłodnica i jeszcze kilka podobnych pierdoł ktorych teraz sobie nie przypomne. ale to co wymienilem to podstawa

na grzanie wplywa wiele czynnikow
zepsuty termostat, brak wody w ukladzie chlodzenia, nie sprawna pompa wody , zle dobrana swieca, zle ustawiony gaznik, zapchany wydech (nagar na kolektorach) , zapchana chłodnica i jeszcze kilka podobnych pierdoł ktorych teraz sobie nie przypomne. ale to co wymienilem to podstawa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nom własnie termostat wyciagnolem zeby sprawdzic czy to od tego i nadal sie grzeje.A grzeje sie po przejechaniu dluzszej trasy nawet z predkoscia 100km/h grzeje sie tez jak chce mu troche przydusic i co najwazniejsze ubywa mi przy tym woda z ukladu chlodzenia moge przed wyjazdem dolac wody i jak wroce z dluzszej trasy to wody juz prawie wcale nie ma
- MAŁY19
- Świeżak
hmm ciekawe :d ale ja stawiam tak - nieszczelnosc pod glowica. moze czesc wody idzie na silnik ? nie dymi po odpaleniu ? a druga sprawa moze byc cos zapchane i robi sie podcisnienie i wywala ci plyn odplywem. ja mialem w CR zgnieciona chlodnice i 1 zeberko jakby bylo wklęśnięte. i tez co jazde potrzebowala dolewki. to samo moze byc jak pompa nie pracuje. moze sie woda gotowac na cylku i cisnieniem moze byc wyrzucana odplywem. odkrec korek wlewu i odpal moto zobacz czy jest jakis ruch wody. jak pompa sprawna to bedzie widac ze sie przemieszcza. jak 0 ruchu to moze byc pompa. proponuje tez dla swietego spokoju spuscic plyn i przedmuchac woda pod cisnieneim ( odepnij 1 wezyk i podlacz węza z woda i pod cisnieniem przedmuchaj chlodnice. moze ze starosci syfu naszlo. no i moze byc ze ktos nalal kiedys wody i sie kamien osadzil
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
ogólnie to jak czytam takich "naprowioczy" to nie dziwota, że rzygac mi się chce później jak ogłada się niektóre motocykle tak naprawiane...
Wypiąłeś termostat i tak jeździłeś?? Bez niego?? To ja sie pytam jak go sprawdziłeś? ....
na moje to masz uszczelke pod głowice skończoną. Tylko nie zabieraj sie za to sam...Daj do sprawdzenia w WARSZTACIE MOTOCYKLOWYM - nie gdzieś gdzie ciągniki robią lub kosiarki sprzedają.
Wypiąłeś termostat i tak jeździłeś?? Bez niego?? To ja sie pytam jak go sprawdziłeś? ....
na moje to masz uszczelke pod głowice skończoną. Tylko nie zabieraj sie za to sam...Daj do sprawdzenia w WARSZTACIE MOTOCYKLOWYM - nie gdzieś gdzie ciągniki robią lub kosiarki sprzedają.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
i tak moze byc ;d ja w hondzie miałem zwalony korek i byle cisnienie i odpływem ciagle kapało.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa