[Aktualności] Kingway Naked 50cc model 2010
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Nareszcie dotarłem 1000km trzeba było sie pomęczyc ale było warto przetestowałem go i po prostym brakuje licznika myśle ze jest to predkosc około 90km/h ale nie mam zamiaru tak nim jezdzic bo zaraz zarzne silnik myśle ze predkosc 60-70km/h i pojezdzi dosc długo SZEROKOŚCI<br><hr>Black RiderKomentatorzy napisał(a):Witam mam nakeda 50cc i lata bez problemu 70 ale jak będzie latał tak cały czas to się rozleci!! plastyki faktycznie są słabe. Jeden odpadł po zdjęciu krzesła ale cóż taka chinina jest jak po spinane opaskami są ok jakość faktycznie taka sobie ale lata odpala oczywiście wylałem od razu olej chiński i wlałem motula niech się dociera na lepszym oleju. Pamiętajcie po skręcać go!! bo rozklekotanego dostałem i masa mi znikła ze światła mijania. wystarczyło podać mu z powrotem do kostki z jakiej kolwiek śruby. No cóż to tylko 2750zł nie spodziewajmy się barakudy albo bandita za tą kasę. Taki smukły powiew wiatru. Poczujecie go bardziej jak otworzycie szybę w kasku he he he<br><hr>majki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
słyszałem że ta 4 stopniowa skrzynia ma dość dziwne przełorzenia ale myśle że da sie przyzwyczajić. zresztą słyszałem dość dziwne informacje o tym motorowerze jak np. ze moc silnika zależy od koloru. Ale wiem tez ze silniki są te same co w gb street, a róznią się tylko gaźnikami, jak przejedziesz wiecej kilometrów to napisz cos więcej. z Góry dzieki.<br><hr>PawełKomentatorzy napisał(a):Mam go od kilku dni przejechałem 250km i mysle ze jak dobrze sie go dotrze to powinien jechac jakies 70-80km/h. zaletom jest 4stopniowa manualna skrzynia biegów jest dosc zrywny jak na 50cc. durzym plusem jest obrotomierz i licznik biegów spala 2-2,5L/100km . ja mam 190 cm wzrostu i bez problemu sie na nim mieszcze wiadomo ma wady zbyt miekkie amortyzatory z przodu tył ok schowek pod siedzeniem pomiesci portwel z dokumentami Jak na razie jestem zadowolony <br><hr>Black Rider<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo polecam!! Kupiłem ten motor 3 miesiące temu już śmiga po dotarciu przeszło 80km/h. Jednak nie polecam cały czas takiej jazdy bo zarypiemy silnik. Narazie jest bezawaryjny i mam nadzieje że dużo tych awari nie będzie
<br><hr>King

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 14 lat i karte motorowerowa. Wersją 2009 smigam od 2 miesiecy i wyciagam 70 -80 km/h motorek narazie bezawaryjny,Komentatorzy napisał(a):szczerze mówiąc to ja bał bym się tym jeździć<br><hr>frugo<br>
wymieniłem tylko olej w silniku i opony.
Jestem zadowolony z mojego zakupu.
W przyszłosci zakładam cylinder 80cmm3<br><hr>Kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam zamiar kupić sobie NAKEDA, nieiwiem jak to będzie śmigało. Bo przeczytałem na forum że plastiki odpadają. I nie wiem jak to możliwe, że w nowym motorku mogą odpadać plastiki. Ale to szczegół ;p. Chciał bym przeczytać opinie kogoś kto się na tym zna i go posiada. Bo szczerze mówiąc ja się znam, ale nim nie jeździłem!!!<br><hr>Mateusz33111
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to leci 90km/h a nie 70/80Komentatorzy napisał(a):mam pytanie czy ta bestia poleci 75kmh
czy jÄ… warto kupic<br><hr>wafer<br>
<br><hr>kanikadze
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to leci 90km/h a nie 70/80Komentatorzy napisał(a):mam pytanie czy ta bestia poleci 75kmh
czy jÄ… warto kupic<br><hr>wafer<br>
<br><hr>kanikadze
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam ten motorek od 3 tygodni. Pojemność silnika w nim to 72cc. Lece nim 110km/h bez problemu. Motorek fabrycznie nowy kupiłem go w salonie. Nic sie nie rozlatuje tylko czasami mi elektryka pada ale to da się zrobić samemu. Poprostu kable są śle puszczone. Bardzo polecam ten motorek ;p<br><hr>serekKomentatorzy napisał(a):szczerze mówiąc to ja bał bym się tym jeździć<br><hr>frugo<br>Komentatorzy napisał(a):Mam 14 lat i karte motorowerowa. Wersją 2009 smigam od 2 miesiecy i wyciagam 70 -80 km/h motorek narazie bezawaryjny,
wymieniłem tylko olej w silniku i opony.
Jestem zadowolony z mojego zakupu.
W przyszłosci zakładam cylinder 80cmm3<br><hr>Kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ojej pora odpowiedzieć na parę pytań i co nieco o nim napisać po pierwsze ktoś pytał czy to chińczyk no hmm oczywiście ze chinol po drugie ma 4 biegi i wszystkie w dół codo plastików powiem tak jadę sobie 70 po prostej a one myk rozłożyły się jak skrzydła do lotu morze to taka opcja do nauki latanie hmmm nie wiem. idźmy dalej elektryka to mankament tego motoru już dwa razy mi się popaliły żarówki bo bezpiecznik jest taki ze go nie wysadzi a powód jest taki że połączenia kabli są lipne i się rozczepiają zębatkę też już wymieniałem bo przednia się posypała trzeba będzie też wymienić ślimak w liczniku bo udało mi się licznik zamknąć ale wtedy się ślimak spalił co do silnika nie powiem że się psuje bo przejechałem nim 3000 km i jeszcze jedzie a jeszcze powiem że ten naked nie miał blokad jak go kupiłem nie wiem czy każdy nie ma<br><hr>xnastax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ojej pora odpowiedzieć na parę pytań i co nieco o nim napisać po pierwsze ktoś pytał czy to chińczyk no hmm oczywiście ze chinol po drugie ma 4 biegi i wszystkie w dół codo plastików powiem tak jadę sobie 70 po prostej a one myk rozłożyły się jak skrzydła do lotu morze to taka opcja do nauki latanie hmmm nie wiem. idźmy dalej elektryka to mankament tego motoru już dwa razy mi się popaliły żarówki bo bezpiecznik jest taki ze go nie wysadzi a powód jest taki że połączenia kabli są lipne i się rozczepiają zębatkę też już wymieniałem bo przednia się posypała trzeba będzie też wymienić ślimak w liczniku bo udało mi się licznik zamknąć ale wtedy się ślimak spalił co do silnika nie powiem że się psuje bo przejechałem nim 3000 km i jeszcze jedzie a jeszcze powiem że ten naked nie miał blokad jak go kupiłem nie wiem czy każdy nie ma<br><hr>xnastax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój naked tez nie miał blokad ale dowiedziałem sie o tym jak go dotarłem bo na dotarciu nie jechałem wiecej niz 40-45 co do jakosci to sie zgadzam słaba elektryka czesto pali zarówki na bierzaco trzeba dokręcac śruby (wszystkie) A co najlepsze po ponad 3000km przedziurawił się zbiornik paliwa i i oddałem go na gwarancje ale i tak jest zajebisty najwieksze plusy małe spalanie i durze 18"koła (SZEROKOŚCI)<br><hr>Black RiderKomentatorzy napisał(a):ojej pora odpowiedzieć na parę pytań i co nieco o nim napisać po pierwsze ktoś pytał czy to chińczyk no hmm oczywiście ze chinol po drugie ma 4 biegi i wszystkie w dół codo plastików powiem tak jadę sobie 70 po prostej a one myk rozłożyły się jak skrzydła do lotu morze to taka opcja do nauki latanie hmmm nie wiem. idźmy dalej elektryka to mankament tego motoru już dwa razy mi się popaliły żarówki bo bezpiecznik jest taki ze go nie wysadzi a powód jest taki że połączenia kabli są lipne i się rozczepiają zębatkę też już wymieniałem bo przednia się posypała trzeba będzie też wymienić ślimak w liczniku bo udało mi się licznik zamknąć ale wtedy się ślimak spalił co do silnika nie powiem że się psuje bo przejechałem nim 3000 km i jeszcze jedzie a jeszcze powiem że ten naked nie miał blokad jak go kupiłem nie wiem czy każdy nie ma<br><hr>xnastax<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam go od 2 i pół miesiąca i tak ułamała mi się zacisk do bocznej owiewki . Na początku 2 razy elektryka padła . Przy większych obrotach trzeszczy wszystko . Nie piłowałem go na dotarciu a teraz raz rusza jak szalony a raz muł że o 4 zapomnieć mogę . Ja uważam że to szrot , przynajmniej mój :/<br><hr>Tomcio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja jechałem na nim 70KM/h i nic nie słyszałem mój ładnie się trzyma mój kolega ma nakeda i wszystko w nim brzenczy taki motor trzeba szanować ja mam dobrze obroty ustawione jade 70 i mam tylko 7000obr. na min. a nie jak inni ustawiają obroty na 4000 to to mają przy 70-dziesiątce 9000 obrotów.<br><hr>kingway naked
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam ten motor . mi problemów nie sprawia . plastiki są dobre , nic nie odpada . fakt śrubki trzeba dokręcać regularnie . przyśpieszenie ma bardzo dobre . co do pojemności mogę się nie zgodzić . kupcie pierścienie do pojemności 50ccm to gwarantuje wam że będą za małe ;]
motor wg mnie jest the best
<br><hr>graficiarz
motor wg mnie jest the best

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema ja już przejechalem 680km i powiem ze wszysto jest ok tylko raz mi sruba od chamulca od padla tak to zero usterek jestem zadowolony nawet na jednym kole da sie moment pojechac hehe na taka pojemnosc to dobra maszyna <br><hr>damian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi spadł łańcuch i rozbił tą osłonę na przednią zębatkę i od tamtego czasu zaczęła mi ciężko wchodzić 1 (inne biegi zresztą trochę też) . Co to mogło się w nim stać ?? Znajomy mówił że to może być wina wodziku . Proszę o pomoc <br><hr>Tomcio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój Naked po tunningu całego silnika wyciska 120 max ale cóż troche na niego wydałem.A co do plastików to jest rzecz bardzo wkurwiająca bo one bardzo łatwo odpadają<br><hr>Kebab
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale po wymianie samego cylindra czy coś jeszcze wymieniłeś ??<br><hr>TomekKomentatorzy napisał(a):Mój Naked po tunningu całego silnika wyciska 120 max ale cóż troche na niego wydałem.A co do plastików to jest rzecz bardzo wkurwiająca bo one bardzo łatwo odpadają<br><hr>Kebab<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hej co do nakeda to fajny motor dosyć mocny jak na 50cc mam jusz 1500km i dobrze codzi niema rzdnych problemów tylko jak chcesie go kupić to trzeba uwarzać mój kumpel ma takiego to modół mu siada hamulce mu się zaolejiły.To fajny motorek pali 2,5l na 100 i 4 biegi całkiem mocny jak na 50cc nieoddałbym go na wet za ścigacz.<br><hr>kingway naked
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam przejechane ponad 5500 km i żadnej usterki nie miałem , oprócz tego że łańcuch mi spadł i połamał osłonkę na łańcuch . biegi wchodzą tak jak na początku ale luzu mi nie pokazuje oraz 2 i 3 biegu , ponieważ kabelek rozerwał . max prędkość jaką udało mi się wyciągnąć to 110 bez żadnego tuningu . ale radzę wam sprawdzić pierścienie na cylindrze . kolega sprawdził i miał od 70ccm , a dysza w gaźniku od 50ccm . dlatego nie jest tak mocny jak na 70ccm . pozdrawiam .<br><hr>graficiarzKomentatorzy napisał(a):siema ja już przejechalem 680km i powiem ze wszysto jest ok tylko raz mi sruba od chamulca od padla tak to zero usterek jestem zadowolony nawet na jednym kole da sie moment pojechac hehe na taka pojemnosc to dobra maszyna <br><hr>damian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości