Zobacz wątek - Motocykl na co dzień ok 10.000 zł
NAS Analytics TAG

Motocykl na co dzień ok 10.000 zł

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Motocykl na co dzień ok 10.000 zł

1. Kawasaki Ninja 250R (33KM)
2
7%
2. Suzuki GS 500F (45KM)
7
23%
3. Kawasaki ER-6f (72KM)
21
70%

Liczba głosów : 30

Postprzez Kamusial » 10/9/2010, 07:46

Szkoda że zakup już dokonany- bowiem dobrze by było gdybyś obejrzał/objechał nieco zmienioną ER6 -> versys KLE650
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
Kamusial
Bywalec

Postprzez Grosheck » 10/9/2010, 10:28

szkoda to jak krowa w buraki wejdzie :D

versys jest bardziej jak naked... kwestia gustu :)

faktycznie, nie mam kasku, wiec i za brame osiedla nie moge wyjechac, bo mieszkam przy komisariacie :D

dzis jade przymierzyć tego HJC R1, i jak dobiore rozmiar to go zamowie z allegro...

w weekend kupie troche garderoby byc moze

a jak przyjdzie kask to bede mogl troche poćwiczyć poza osiedlem...

5km ode mnie jest plan manewrowy na Tesco... tylko weź tam dojedź :D
Grosheck
Świeżak

Postprzez Kamusial » 10/9/2010, 11:48

Po przymiarce powiedz sprzedającemu, że bierzesz za tyle co na allegro + koszt przesyłki- koniec sezonu więc myślę, że pójdzie na taką ofertę.
A do listy rzeczy do kupna dołóż: Motocyklistę Doskonałego
Kamusial
Bywalec

Postprzez Grosheck » 13/9/2010, 11:58

byłem mierzyłem... niestety Honda Plaza dała ceny z kosmosu...

zamawiam z netu:
ozone jaxx
ozone monza
ozone darth
ozone core
hjc cs-r1

musze znalezc jeszcze łańcuch zabezpieczający oraz plandekę...

co jeszcze u nowicjusza?

ucze sie :D

śmigam już w miare pewnie... umiem włączać pozostałe biegi... na razie trzymam raczej niskie obroty... moto nie szarpie, a ja mam sporo czasu na myslenie... odruchów jeszcze nie mam...

sprawdzalem jak chodzi na wyzszych obrotach, ok 6-8 tysi na trasie 200metrow i jestem w szoku... ciągnie tak, że rece bolą... wszystko dzieje sie tak szybko, nie ma czasu na myslenie...

dlatego poki co uskuteczniam raczej turystyczna jazde z mozliwie wysokimi biegami...
Grosheck
Świeżak

Postprzez kanikuly » 13/9/2010, 19:21

Pierwsze kilkaset km tak jest, wydaje Ci sie, ze latasz.
We mnie najwieksze emocje wzbudzilo 160km/h, to byl moj rekord przez pierwszy miesiac ; )

Troszke pozno kupiles ten motocykl, koncowka sezonu, wiec nie ma takiej wspanialem pogody. Pareset km zrobisz, zachce Ci sie odkrecac, kazdemu sie chce.

szerokiej,
kanikuly
Świeżak

Postprzez Grosheck » 18/9/2010, 17:34

no to mozna powiedziec, ze wpadłem :D

ciuchy przyszly i smigam :D

na trasie, po miescie,

V max ok 120km/h lecialem...

ale glownie to raczej spokojnie jezdze, srodkiem pasa, bez wyprzedzania, na swiatlach jak auta stoja to wjezdzam miedzy nie, i startuje jako pierwszy...

aut w ruchu z uwagi na ciasnote warszawska nie wyprzedzam...

mam małe doswiadczenie, wiec w ciasnym miescie te 80km/h jest w miare ok... nie ma problemu z wyhamowaniem tego demona i na wszystko mam wiecej czasu...

choc w glownie juz zaswitala taka mysl... skoro te Kawasaki jest dla mnie potega mocy, to jak zachowuja sie moto klasy 1000...

tylko na kask nadal nie moge sie zdecydowac... CS-R1 nigdzie nie ma...
Grosheck
Świeżak

Postprzez abc » 18/9/2010, 18:56

pan_wiewiorka napisał(a):
Grosheck napisał(a):inna sprawa jest taka, że jestem uczestnikiem paru innych for i wystarczyło:[...]

Za dobrze było... FORÓW a nie for! 8)

A ja myślę, że powinno być FORUM. Głowy nie dam ale coś chyba Miodek kiedyś mówił że tego się nie odmienia nawet w liczbie mnogiej.
abc
Świeżak

Postprzez Kamusial » 18/9/2010, 23:25

Kup tego motocyklistę doskonałego, naprawdę warto. Jeżdżąc po mieście spodziewaj się wszystkiego- ataku kosmitów, pociągu towarowego pędzącego po prymasa itd, a przede wszystkim nie popadaj w rutynę!

Sklepy w okolicy Wawy które odwiedziłem i byłem w miarę zadowolony:
-Piaseczno Chyliczkowska 29 chyba
-Free4Fun Krakowska, Sękocin
-Prymasa Tysiąclecia pomiędzy Hondą a Suzuki jest taki mały sklepik, ale nieźle wyposażony
-Uhma Bike Wólczynska 133 - kaski Airoha i mieli chyba ciuchy właśnie Ozone
-na przeciwko dworca Wschodniego przez KijowskÄ…
-motoakcesoria- marki lub raszyn
-olek motocykle na jutrzenki
-motobazar na wyścigach który jest jeszcze jutro

Poza tym nigdzie nie mogłem znaleźć dobrych spodni tekstylnych w normalnej kasie. Na louis.de zdarzają się bardzo fajne promocje "restposten" czy jakoś tak i opyla się kupić u nich przez internet kilka rzeczy.

Osobiście zainwestowałbym trochę więcej w ciuchy- moto zmienisz po sezonie, a dobre ciuchy zostaną na lata, przy okazji zapewniając komfort i bezpieczeństwo.
Jak kupujesz teksty, to szukaj czegoś co ma wypinaną membranę i osobno podpinkę, wentylację i membranę lepszą niż reissa.
Kask kupiłbym z pinlockiem, cichy, no i wytrzymały. Myślę że jeszcze Shoei XR1000 znajdziesz na wyprzedaży, a wierz mi wart swojej ceny. Też na początku kupiłem HJC, tyle że CL-14, no i po tygodniu zmieniłem na Shoei, w HJC jeździł plecak.
Buty- TCX competizione, Alpinestars, Sidi- coś z usztywnieniem kostki- skręcona/złamana kostka nie jest czymś przyjemnym, a przy lekkim szlifie może się zdarzyć.
Zbroja/żółw- jeżeli jeździsz w tekstach, to włożyłbym coś takiego pod nie- niestety wszelkie ochraniacze w tego typu ciuchach lubią się przesuwać przy glebie. Ja dodatkowo kupiłem jeszcze ochraniacze na kolana UFO.
Bielizna termiczna- o wiele zwiększa komfort + kominiarka z kołnierzem- o wiele mniej wieje, a kask nie śmierdzi.

powodzenia
Kamusial
Bywalec

Postprzez Grosheck » 19/9/2010, 12:51

Kamusial,

przede wszystkim pozdrawiam sÄ…siada zza miedzy :D
mieszkam rzut beretem od Ciebie (po drugiej stronie torów za Gołąbkami)

w sklepach stacjonarnych nie kupuje w ogole. Ceny maja z sufitu.

Ciuchy juz kupilem, wszystko firmy Ozone (Darth, Jaxx, Monza). Jestem bardzo zadowolony.

Zółwia, motocykliste doskonalego zostawilem jako prezenty dla siebie na pozniej.

O kaskach musze poczytac jeszcze.

I na koniec...

zerkaj czasami na okolicznosci... proponujesz mi kask za tyle, ile ja wydałem na buty, kurtke i spodnie w sumie...

szukalem kasku CS-R1, a ty proponujesz mi model 4 krotnie droższy...

jeszcze nie teraz :D

niedawno sie wykrwawiłem i jeszcze krwawię ;)
Grosheck
Świeżak

Postprzez wiciurox » 19/9/2010, 16:24

szukalem kasku CS-R1, a ty proponujesz mi model 4 krotnie droższy...

Jeżeli jeszcze nie znalazłeś to http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search
wiciurox
Świeżak

Postprzez Kamusial » 19/9/2010, 18:17

Również pozdrawiam.
Zakładałem, że nie wykrwawiasz się na motocykl, ale cóż, skoro już kupiłeś te ubranka, to przynajmniej plecaczek będzie miał w czym jeździć później :P
Ze sklepów stacjonarnych korzystałem jako przymierzalnia, a następnie mówiłem po ile rzeczy stoją na allegro i że w tych okolicach mogę je kupić- w połowie przypadków dało się dogadać...

Co do zadowolenia z ciuchów- poczekaj na deszczyk, niższe temperatury lub upały, odpukać glebę.
Może oferta kasków Nolana/Airoha/Sharka/AGV/Caberga itp. Ci się spodoba.
Kamusial
Bywalec

Postprzez Grosheck » 21/9/2010, 19:30

masz racje... na razie mozna powiedziec, ze ubrania dopiero testuje...

wypialem z nich podpinki, bo nie dalo sie jezdzic, za goraco...

kaski CS-R1 na allegro to w duze czesci fikcja... wczoraj drugi kolezka zwracal mi kase na konto, po tym jak sie okazalo, ze jednak nie ma rozmiaru i koloru...

o kask zapytam w innym temacie.
Grosheck
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê