Pomoc w obejrzeniu motocykla -Żyrardów
• Strona 1 z 1
Pomoc w obejrzeniu motocykla -Żyrardów
Witam.
Bede jutro w stolicy, wracajac do dom (200km) chciałbym obejrzeć motocykl w Żyrardowie.
Nie ukrywam że nie mam bladego pojęcia o mechanice. Więc napewno nie zdecyduje sie na zakup bez pomocy mechanika/motocyklisty.
Chodzi o honde cb 500 - http://moto.allegro.pl/honda-cb500-1999 ... 52515.html
Czy ktoś mógłby pomoc w oględzinach? Ewentualnie od razu odrzucić motocykl po przejrzeniu zdjęć?
Pozdrawiam
Mateusz
Bede jutro w stolicy, wracajac do dom (200km) chciałbym obejrzeć motocykl w Żyrardowie.
Nie ukrywam że nie mam bladego pojęcia o mechanice. Więc napewno nie zdecyduje sie na zakup bez pomocy mechanika/motocyklisty.
Chodzi o honde cb 500 - http://moto.allegro.pl/honda-cb500-1999 ... 52515.html
Czy ktoś mógłby pomoc w oględzinach? Ewentualnie od razu odrzucić motocykl po przejrzeniu zdjęć?
Pozdrawiam
Mateusz
- matys 123
- Świeżak
Ja bym nie pchał się w motor z Anglii. Po 1 na dzień dobry trzeba zmienić przednią lampę, bo nie przejdzie przeglądu (chyba że masz znajomego diagnostę) i wieczorem nic nie będziesz widział. A po 2 w Anglii mało kto garażuje motocykl, najczęściej stoją na ulicach przed domem nie zależnie od pogody (chyba nie trzeba mówić jaka tam jest pogoda) czasami, ale to rzadko są przykryte pokrowcami.
- qwerty93
- Świeżak
Popieram qwerty`ego, nie pchaj się w moto z anglii. Znajomy miał Kawe ściągniętą z wyspy, akurat do lamp nikt pretensji nie miał. Największy problem stanowiła wszędobylska korozja. W Brytani panuje klimat ekstremalnie niesprzyjający pojazdom, na dodatek tak jak mówił mój przedmówca, nikt tam nie martwi się o sprzęta i to żeby mu nie padało na bak
Motorek który pokazałeś ma tą bolączke na 100%, popatrz chociażby na wydech. Osobiście nie polecam, no chyba że kręcą Cię elementy odpadające w czasie jazdy. Pozdro

komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Sam mam kawe z anglii i powiem, ze... Nie polecam. Niby kosmetyka - gdzie farba odpada tam poprawic ale... same gumowe elementy sa do wymiany... Teraz kawa w czesciach i staram sie przywrocic do dobrego stanu... O kosztach nie chce wspominac bo #$%^ mac sprzedaje juz $%^^ telefon bo juz mi kasy brakuje na dokladki. Ale pocieszam sie tym, ze na przyszly sezon moto bedzie w stanie idealnym... Niestety wartosc remontu wychodzi ok 40-50% motocykla (tak zeby nic nie stukalo, ladnie sie wkrecalo i prezentowalo). Wiec lepiej albo uzbierac wiecej i kupic lepszy, nowszy sprzet albo... Nie pchac sie na 100%-owe miny.
Tak przy okazji dodam, ze sprzedam lg ku990i, scottoilera i nawet... alarm z mojej kawy zeby tylko splacic dlug. $%^^A& nie kupowac anglikow na ktorych jest korozja i ch%j! A tak sobie pomyslalem - kupie okazje z anglii, przeciez nie bede bez moto - stara kawa niby zawsze cos. A tu %^*% niespodzianka...
Tak przy okazji dodam, ze sprzedam lg ku990i, scottoilera i nawet... alarm z mojej kawy zeby tylko splacic dlug. $%^^A& nie kupowac anglikow na ktorych jest korozja i ch%j! A tak sobie pomyslalem - kupie okazje z anglii, przeciez nie bede bez moto - stara kawa niby zawsze cos. A tu %^*% niespodzianka...
-
rossavu - Stały bywalec
To chyba mówi samo za siebie, dodatkowy komentarz jest zbędny. Rossavu, wiem co czujesz, sam dopiero co spłaciłem długi za remont mojej kawy
Szczerze współczuję.

komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Dodam jeszcze ,ze ten moto 99 rok a wyglada jak ...
To moj bandzior 91 rok wyglada 2000x lepiej ,bo to co jest tutaj niby 99 ja bym powiedzial ze z 88
? no moze kwestia gustu :p a i pamietaj ze do zdjec ludzie tak jak samochody to i motory szykuja ,pucujÄ… itp
wiec wiesz...
To moj bandzior 91 rok wyglada 2000x lepiej ,bo to co jest tutaj niby 99 ja bym powiedzial ze z 88

- hans313
- Świeżak
nie dosc ze masz tu temat z lista ludzi ktorzy sa chetni do tego typu pomocy..
viewtopic.php?t=39463&start=80
to jeszcze nie ten dzial..
viewtopic.php?t=39463&start=80
to jeszcze nie ten dzial..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości