Honda NS1 80 czy Suzuki Rg 80?
• Strona 1 z 1
Honda NS1 80 czy Suzuki Rg 80?
Witam serdecznie.
Mam mały dylemat co do wyboru motocykla/motoroweru.Będę go używać przede wszystkim do dojazdów do szkoły (ok. 8 kilometrów). A są to:
-Honda NS1 80
-Suzuki RG 80
Oba zarejestrowane na motorower, problem polega na tym, że jestem dość wysoki jak na swój wiek bo mam 190 cm wzrostu.
Rozsądek każe mi wybrać Suzuki gdyż mam przeczucie, że jest to motocykl bardziej szosowy i ma mniejsze spalanie, ale Honda ma wyraźnie więcej mocy i jak mniemam posiada bardziej sztywne (sportowe) zawieszenie co może wpływać na przyjemność z jazdy.
Bardzo bym prosił o jak najbardziej szczegółowe opinie na temat tych dwóch motorków. Zależy mi na :
-moc
-przyjemność z jazdy
-dostępność części i ich cena
-zużycie paliwa
-prędkość maksymalna
-oraz ogólne opinie, porady i dane techniczne, które byłyby według was pomocne
Prosiłbym też o inne rozsądne opcje zwłaszcza biorąc pod uwagę mój wzrost.
Budżet jaki by mnie ograniczał to maksymalnie 3200zł.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za ewentualne błędy, gdyż jest to mój pierwszy post.
Mam mały dylemat co do wyboru motocykla/motoroweru.Będę go używać przede wszystkim do dojazdów do szkoły (ok. 8 kilometrów). A są to:
-Honda NS1 80
-Suzuki RG 80
Oba zarejestrowane na motorower, problem polega na tym, że jestem dość wysoki jak na swój wiek bo mam 190 cm wzrostu.
Rozsądek każe mi wybrać Suzuki gdyż mam przeczucie, że jest to motocykl bardziej szosowy i ma mniejsze spalanie, ale Honda ma wyraźnie więcej mocy i jak mniemam posiada bardziej sztywne (sportowe) zawieszenie co może wpływać na przyjemność z jazdy.
Bardzo bym prosił o jak najbardziej szczegółowe opinie na temat tych dwóch motorków. Zależy mi na :
-moc
-przyjemność z jazdy
-dostępność części i ich cena
-zużycie paliwa
-prędkość maksymalna
-oraz ogólne opinie, porady i dane techniczne, które byłyby według was pomocne
Prosiłbym też o inne rozsądne opcje zwłaszcza biorąc pod uwagę mój wzrost.
Budżet jaki by mnie ograniczał to maksymalnie 3200zł.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za ewentualne błędy, gdyż jest to mój pierwszy post.

- Bryngiel
- Świeżak
1) zeby sie tego dowiedziec to tylko hamownia, ale wiadomo honda ma wiecej
2)obydwa sa przyjemne, musisz siasc i zobaczyc czy ci jest wygodnie
3)Czesci do obu bardzo latwo dostepne, jest ich pelno na allegro i sa stosunkowo tanie
4)zalezy jak jezdzisz, ledziesz spokojnie to pewnie do 2-3 litrów zejdziesz a jak dajesz w palnik i do odciecia na kazdym biegu to wpiernicza tyle ile w baku
5) zalezy jakie zebatki sa załozone i w jakim stanie jest silnik
6)Ja ze jestem sa honda powiem ze honda jest wg mnie lepsza bo ma trche bardziej nowoczesny wyglad, lepsze osiagi
2)obydwa sa przyjemne, musisz siasc i zobaczyc czy ci jest wygodnie
3)Czesci do obu bardzo latwo dostepne, jest ich pelno na allegro i sa stosunkowo tanie
4)zalezy jak jezdzisz, ledziesz spokojnie to pewnie do 2-3 litrów zejdziesz a jak dajesz w palnik i do odciecia na kazdym biegu to wpiernicza tyle ile w baku
5) zalezy jakie zebatki sa załozone i w jakim stanie jest silnik
6)Ja ze jestem sa honda powiem ze honda jest wg mnie lepsza bo ma trche bardziej nowoczesny wyglad, lepsze osiagi
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
jak nie usiÄ…dziesz to sie nie dowiesz
ja mysle/tak mi sie wydaje ze honda jest wieksza
ja mysle/tak mi sie wydaje ze honda jest wieksza
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości