jak sparwdzic czy akumulator jest jeszcze dobry??
• Strona 1 z 1
jak sparwdzic czy akumulator jest jeszcze dobry??
wlasnie skonczylem zakladac neped i swiece do mojego moto chcialem jescze znuebic ilej i filtr ale tu okazal sie zonk akumulator zakrecil 3razy i zdechl ostatnio go odpalalem ok 2-3tyg temu tylko moze za krotko pochodzil.... i tu moje pyt: jak rozpoznac czy nadaje sie on jeszcze douzytku bo swiatla i klakson sa w miare ok ale rozruch bliski 0%teraz go laduje i zobacze rano....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Masz 2 metody, w obydwu musisz mieć aku naładowany.
1) Podłączasz woltomierz i patrzysz jakie jest napiÄ™cie. Powinno być pow. 12 ale ile dokÅ‚adnie to nie pamiÄ™tam. Włączasz Å›wiatÅ‚o mijania i patrzysz przez minutÄ™, co siÄ™ dzieje z napiÄ™ciem. OczywiÅ›cie powinno spaść i spadać przez chwilkÄ™. Ale w ciÄ…gu tej minuty powinno nastÄ…pić „odbicie”. NapiÄ™cie powinno lekko wzrosnąć i ustabilizować siÄ™. JeÅ›li tak nie jest to aku jest raczej już ÅšP.
2) Nieciekawa, ale jak nie masz miernika…. to włącz mijania. Powinno mieć 45W, czyli Å‚yka 4A. JeÅ›li masz aku np. 12Ah, to powinno Å›wiecić przez 3 godziny. JeÅ›li krócej to już wiesz, w jakim stanie masz aku.
1) Podłączasz woltomierz i patrzysz jakie jest napiÄ™cie. Powinno być pow. 12 ale ile dokÅ‚adnie to nie pamiÄ™tam. Włączasz Å›wiatÅ‚o mijania i patrzysz przez minutÄ™, co siÄ™ dzieje z napiÄ™ciem. OczywiÅ›cie powinno spaść i spadać przez chwilkÄ™. Ale w ciÄ…gu tej minuty powinno nastÄ…pić „odbicie”. NapiÄ™cie powinno lekko wzrosnąć i ustabilizować siÄ™. JeÅ›li tak nie jest to aku jest raczej już ÅšP.
2) Nieciekawa, ale jak nie masz miernika…. to włącz mijania. Powinno mieć 45W, czyli Å‚yka 4A. JeÅ›li masz aku np. 12Ah, to powinno Å›wiecić przez 3 godziny. JeÅ›li krócej to już wiesz, w jakim stanie masz aku.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
no z tej drugiej metody to nie bardzo chce korzystac:) ladowalem kilka godin wlozylem go do moto i pali bez problemow.. moze bedzie ok moze tylko mial chwile slabosci ;d;d;d pozdro
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości