Yamaha DT 80 VS Gilera DNA 125
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 80 VS Gilera DNA 125
Cześć mam zamiar kupić motor (motorower) i interesuje mnie yamaha dt 80 i gilera dna 125 i nie wiem co wybrać. Jak możecie to opiszcie te maszyny, co jest w nich OK a co nie tak .Kasa do wydania to 2-3 tys.
- lukaszRoza
- Świeżak
jak chcesz zeby Ci pomoc to moze powiedzialbys gdzie bys chcial jezdzic czego oczekujesz od moto...
Te dwa ktore podales to calkiem rozne motocykle(nie motorowery), zeby legalnie jezdzic musialbys mniec prawko A1
Te dwa ktore podales to calkiem rozne motocykle(nie motorowery), zeby legalnie jezdzic musialbys mniec prawko A1
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Chcem zeby był bez awaryjny. A jezdzic to chem gdzie popadnie jezeli kupie dt no to po miescie i w terenie a jezeli dna to tylko pomiescie. A zarejstruje na 50-tke. Też chciał bym wiedziec jak z osiągami. Możesz podać tez moto które ty proponujesz a nie tylko te dwa
- lukaszRoza
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/rajska-yamaha-dt ... 09133.html
http://moto.allegro.pl/gilera-dna-125-c ... 68192.html
Tu masz te motorki Dt-tke tÄ… wybralem bo jest z mojego miasta
http://moto.allegro.pl/gilera-dna-125-c ... 68192.html
Tu masz te motorki Dt-tke tÄ… wybralem bo jest z mojego miasta

- lukaszRoza
- Świeżak
Dzieki za wpisy
i co raz bardziej sie przekonuje ze chyba warto brac yamahe
tylko musze znalesc jakas tania i nie katowana moze macie cos bo jak przeszukałem cale allegro to jest pare ale wszystkie stare 

- lukaszRoza
- Świeżak
- Heba
- Świeżak
Nówki nie chcem ale są stare i dobre nie katowane mały przebieg i wqlMichalK napisał(a):A za taka kasę chciałbyś fumfel nówke nie śmiganą?

- lukaszRoza
- Świeżak
Słyszałem ze te dt-ki szybko się przegrzewają to prawda ? a i jeszcze niby sprzegło ciężko chodzi. jak ktos ma ten motorek to mógł by napisac.

- lukaszRoza
- Świeżak
Sprzęgło nie chodzi ciężko, pewnie to zależy po prostu kto je obsługuje
a czy przegrzewa się raczej wątpie, bo moja jeszcze na dotarciu i jej zbytnio nie cisnąłem, jeśli dt jest standardowo 80 np. LC I i LC II to mają chłodzenie cieczą

- KIMETEK
- Świeżak
//
Moim zdaniem dt jest o wiele lepszym sprzętem zawsze w razie awarji masz lepszy dostęp do części itp. Ja zajmuje się sprowadzaniem motocykli więc coś w tym temacie mogę ci poradzić. Jak dla mnie dt to bdb sprzęt a co do tego przegrzewanie to niektóre niestety mają to do siebie
A nie myślałeś nad dt 125 skoro i tak chcesz na 50 rejstrować(czego w zupełności nie popieram)?? Jak byś chciał jakieś konkretne szczegóły pisz na privi ponieważ rzadko odwiedzam forum xd.

- magik282
- Świeżak
lukaszRoza napisał(a):Nówki nie chcem ale są stare i dobre nie katowane mały przebieg i wql
Na prawdę w to wierzysz? Nie katowane, mały przebieg? O ile w przebieg jeszcze ewentualnie można by uwierzyć, w końcu moto w teren, to jeśli chodzi o katowanie to już nie. Przecież to 2t tym się nie jeździ ekonomicznie, ani oszczędnie kręcąc do 5k rpm.
I zajrzyj czasem do słownika, Tobie wyjdzie to na 'zdrowie', a i ludzie nie będą Cię postrzegać jako przygłupa.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
OK dzięki za wpisy . Ale mam jeszcze 1 problem . czy ta dt jest duża ? bo za wyskoki to nie jestem mam ponad 160 dam rade ?
- lukaszRoza
- Świeżak
//
Na prawdę w to wierzysz? Nie katowane, mały przebieg? O ile w przebieg jeszcze ewentualnie można by uwierzyć, w końcu moto w teren, to jeśli chodzi o katowanie to już nie. Przecież to 2t tym się nie jeździ ekonomicznie, ani oszczędnie kręcąc do 5k rpm.
Z tym się z kolegą w 100% zgadzam z mojego doświadczenia wynika że kupić taki moto nie katowany jest nie możliwe.
A co do wzrostu to dt powina być ok w końcu jest regulowana
Z tym się z kolegą w 100% zgadzam z mojego doświadczenia wynika że kupić taki moto nie katowany jest nie możliwe.
A co do wzrostu to dt powina być ok w końcu jest regulowana

- magik282
- Świeżak
Dzieki
za pomoc. Ale znalazłem na allegro jeszcze coś:) co o tym powiecie ?http://moto.allegro.pl/derbi-gpr-i1214692285.html scigary też lubie 

- lukaszRoza
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości