Romet chart 2010 dusi siÄ™ jak mu siÄ™ da gazu
• Strona 1 z 1
Romet chart 2010 dusi siÄ™ jak mu siÄ™ da gazu
Witam
Od razu powiem, że nie jestem aż tak bardzo ogarnięty w mechanice motocykla, ale jakąś wiedzę posiadam.
Problem jest taki:
Kiedy dodam więcej gazu moim rometem chartem (50cm3) to się przydusi...
Tak samo jak ruszam z miejsca to nie mogę ruszyć płynnie bo go trochę przymuli i dopiero jak już się trochę toczy to wejdzie na obroty.
np. Mam 2 bieg i dam mu tak średnio gwałtownie gazu to nie pójdzie z przysłowiowym zrywem tylko się przydusi i stopniowo nabierze obrotów.
Chodzę teraz na prawko na motor i w tym motorze co jeżdżę jak dam gazu to idzie, tak jak samochód.
Moje pytanie co mam z tym zrobić. Gaźnik mam czysty, może powietrza za dużo dostaje...
Ustawiałem gaźnik regulując tą śróbką od wlotu powietrza ale to nic nie daje..
Proszę o jakąś pomoc. Z góry dzięki.
Pzdr
Od razu powiem, że nie jestem aż tak bardzo ogarnięty w mechanice motocykla, ale jakąś wiedzę posiadam.
Problem jest taki:
Kiedy dodam więcej gazu moim rometem chartem (50cm3) to się przydusi...
Tak samo jak ruszam z miejsca to nie mogę ruszyć płynnie bo go trochę przymuli i dopiero jak już się trochę toczy to wejdzie na obroty.
np. Mam 2 bieg i dam mu tak średnio gwałtownie gazu to nie pójdzie z przysłowiowym zrywem tylko się przydusi i stopniowo nabierze obrotów.
Chodzę teraz na prawko na motor i w tym motorze co jeżdżę jak dam gazu to idzie, tak jak samochód.
Moje pytanie co mam z tym zrobić. Gaźnik mam czysty, może powietrza za dużo dostaje...
Ustawiałem gaźnik regulując tą śróbką od wlotu powietrza ale to nic nie daje..
Proszę o jakąś pomoc. Z góry dzięki.
Pzdr
- chcecrossa
- Świeżak
Obniż iglice, pozwoli ci to zubożyć mieszankę. Spróbuj też zmienić dyszę główną, prawdopodobnie jest za duża i przy gwałtownym odkręceniu manetki, kiedy to ona zaczyna pracować, zalewa ci moto.
- Zen916
- Świeżak
Tak czysty na pewno, bo był rozbierany i czyszczony nie raz i po tych zabiegach nic się nie zmieniło.
- chcecrossa
- Świeżak
Iglicę się obniża taką śrubką co idzie z linką gazu do gaźnika? Jak tak to mam ją bardziej dokręcić?
- chcecrossa
- Świeżak
A i jeszcze jedno mam pytanie, ale nie zapomnijcie o tym pierwszym
Mianowicie, na wysokich obrotach dzwoni mi w cylindrze.
Nie mam pojęcia co to może być, Dodam, że cały silnik był rozbierany i w cylindrze nic nie ma, żadnych pękniętych pierścieni itp.

Mianowicie, na wysokich obrotach dzwoni mi w cylindrze.
Nie mam pojęcia co to może być, Dodam, że cały silnik był rozbierany i w cylindrze nic nie ma, żadnych pękniętych pierścieni itp.
- chcecrossa
- Świeżak
Moze na pierwszy rzut oka w cylindrze jest wszystko ok, ale jeśli dzwoni w okolicach cylindra może to byc luz na pierścionkach lub równie dobrze może być coś nie dokręconego.
Nazwa tematu wprowadza w blad, bo na poczatku myślałem ze to jakis nowy chinczyk
Ludzie proszę, wlozcie trochę wysiłku jak zakładacie temat i nazwijcie go wg. tego co jest w regulaminie a na pewno dostaniecie więcej i szybciej odpowiedzi 
Nazwa tematu wprowadza w blad, bo na poczatku myślałem ze to jakis nowy chinczyk

-
maciek.046 - Bywalec
to jest takie dzwonienie, nie łup łup
jak się zastanowie to pierścienie na cylindrze mogą być z luzem. To dlatego by dzwoniło??? Mam jeszcze taką teorię wyczytaną w necie, że jak jest nowy cylinder na dotarciu to może w nim dzwonić, a z tego co się orientuję poprzedni właściciel robił szlif..

jak się zastanowie to pierścienie na cylindrze mogą być z luzem. To dlatego by dzwoniło??? Mam jeszcze taką teorię wyczytaną w necie, że jak jest nowy cylinder na dotarciu to może w nim dzwonić, a z tego co się orientuję poprzedni właściciel robił szlif..
- chcecrossa
- Świeżak
- chcecrossa
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości