PoszukujÄ™ nekeda - 188cm, podabajÄ… mi siÄ™ FZ6 i GSR600
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
PoszukujÄ™ nekeda - 188cm, podabajÄ… mi siÄ™ FZ6 i GSR600
Witam, ostatnio poszukuję nekeda dla siebie, mam 188cm wzrostu, nie chciałbym wyglądać na motocyklu jak na kocie. Bardzo podoba mi się styl Yamahy FZ6 oraz Suzuki GSR 600 ale obawiam się, że są małe gabarytowo. Na FZ6 siedziałem no i niestety faktycznie jest mała a GSR z tego co czytałem to ma jeszcze mniejszy rozstaw osi i nie jest motocyklem pokaznym. Bardzo proszę o jakieś propozycje w cenie do 20 000zł. Nie chciałbym aby motocykl przekraczał 7l na 100km przy umiarkowanej jezdzie. O doświadczeniu na razie nie będę się rozwodził.
- polanddesign
- Świeżak
gsr nie jest taki mały
poza tym rozstaw osi to nie wszystko
ważna jest wysokość kanapy, ułożenie podnóżków, wreszcie nasza własna fizjonomia - jedni mają dłuższe, inni krótsze nogi i analogicznie tułów
masz jeszcze b6, ale przy tym wzroście najlepiej wybrać się do kilku komisów i usiąść na kilku maszynach
poza tym rozstaw osi to nie wszystko
ważna jest wysokość kanapy, ułożenie podnóżków, wreszcie nasza własna fizjonomia - jedni mają dłuższe, inni krótsze nogi i analogicznie tułów
masz jeszcze b6, ale przy tym wzroście najlepiej wybrać się do kilku komisów i usiąść na kilku maszynach
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
No bo kurcze FZ6 bardzo mi się podoba ale było mi niewygodnie, siedziałem przykurczony. Zapewne celowałbym w MT-01 nawet bym trochę dozbierał no ale jak słyszę opinie o spalaniu 11l na 100km to nie podołam.
- polanddesign
- Świeżak
Co do tłumików to nie mam preferencji, jedno i drugie rozwiązanie mi się podoba. Kawa 750 jak najbardziej także mi się podoba. Chciałbym dodać, że zależy mi też na używaniu motocykla do małej turystyki.
- polanddesign
- Świeżak
Mam taki sam wzrost jak Ty i wcześniej miałem Bandita 600, wcale nie czułem sie na nim jak na kocie.
Jak myślisz o turystyce to wersja S sprawdzi się znakomicie, spalanie też jest nieduże (siudemki napewno nie przekroczy przy umiarkowanej)
Do 20k spokojnie wyrwiesz, 2-3letniego Bandziora 650S. Z późniejszą sprzedażą takiego motocykla też nie będziesz miał problemów.
Jak myślisz o turystyce to wersja S sprawdzi się znakomicie, spalanie też jest nieduże (siudemki napewno nie przekroczy przy umiarkowanej)
Do 20k spokojnie wyrwiesz, 2-3letniego Bandziora 650S. Z późniejszą sprzedażą takiego motocykla też nie będziesz miał problemów.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
A co sądzicie o FZ1 Fazer, da się go wyrwać w zimie pewnie za 20k. Czy jest on sporo większy gabarytowo od FZ6? No i jak ma się spalanie w tak potężnym sprzęcie?
- polanddesign
- Świeżak
Vstorm ? moze to nie jest naked ale przynajmniej napewno nie bedzie za mały. albo jakies SM ?
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
- polanddesign
- Świeżak
jeśli tak to zostaje b12
lub w bardziej klasyczne linie jak np zrx 1200
lub w bardziej klasyczne linie jak np zrx 1200
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
a ja nie wiem czemu wy uważacie te wszystkie nakedy 600 za pedalskie. Z tego co czytam to niedoswiadczony motocyklista moze tylko kupic 20 letniego gs500 bo jak bedzie chcial cos nowszego czyli gladiusa, xj6 i fz6 to odrazu bedzie pedałem. No fakt ze motocykle sa niewielkie i maja mniejsza moc ale to nie znaczy odrazu że sa przeznaczone dla kobiet. Moim zdaniem sa to typowe użytkowe nakedy do wszystkiego.
-
gruby19 - Stały bywalec
sorry za OT
gruby nie rozpędzaj się, generalizując w ten sposób...
gruby19 napisał(a):a ja nie wiem czemu wy uważacie te wszystkie nakedy 600 za pedalskie. Z tego co czytam to niedoswiadczony motocyklista moze tylko kupic 20 letniego gs500 bo jak bedzie chcial cos nowszego czyli gladiusa, xj6 i fz6 to odrazu bedzie pedałem. No fakt ze motocykle sa niewielkie i maja mniejsza moc ale to nie znaczy odrazu że sa przeznaczone dla kobiet. Moim zdaniem sa to typowe użytkowe nakedy do wszystkiego.
gruby nie rozpędzaj się, generalizując w ten sposób...
-
madcap - Administrator
Zdecydowanie bardziej leżą mi nowoczesne motocykle,nie przepadam za klasycznym wyglądem. Podsumowując warunki konieczne dla mnie to: duże gabaryty, neked, spalanie przy umiarkowanej do 7l, nowoczesny wygląd, cena do 20k.
- polanddesign
- Świeżak
hm, a duża cebula?
w tej cenie też już można złapać coś ciekawego
w tej cenie też już można złapać coś ciekawego
-
madcap - Administrator
nie napisałem największa, tylko duża....
mam na myśli cb1000r
mam na myśli cb1000r
-
madcap - Administrator
Z tego co widzę na allegro będzie ciężką wyciągnąć ją za 20k, motocykl ciekawy aczkolwiek wygląda na mało przyjazny do nawet małej turystyki, ale to tylko moje pierwsze wrażenie. Motocykl będzie używany do dojazdów 30-50km oraz czasami wycieczki około 200km. Może raz w roku jakaś dalsza wycieczka.
- polanddesign
- Świeżak
- polanddesign
- Świeżak
ja tez sorry za OT.
wiec czego takiego nie ma xj, gladius czy er6 co ma banit i sv? bandit i sv byly projektowane ladnych kilka lat temu dlatego wygladaja tak jak wygladaja. maja bardziej surowy i agresywny wyglad to fakt. natomiast reszte 'narysowano' stosunkowo niedawno wiec ich linie sÄ… zupelnie inne, bardziej nowoczesne, troche bardziej kanciate. Wydechy sa tez inaczej poprowadzone bo wydechy 'przy kole' tez juz zanikajÄ… w kazdego typu motocyklach. SÄ… duzo ladniejsze (to kwestia gustu), silniejsze, i nowoczesniejsze od np cb500 czy gs500 a te nie sÄ… nazywane 'pedalskimi'.
wiec dlaczego one są pedalskie ? Czy facet który chce czasem skoczyć nakedem do pracy czy po bułki ma do wyboru tylko >1000cc lub 20 letnie 500cc ?
madcap napisał(a):gruby nie rozpędzaj się, generalizując w ten sposób...
pan_wiewiorka napisał(a):Się rozpędziłeś. Mały Bandzior czy SV to typowe hetero (znaczy te bez tych wielkich owiewek i burt)
wiec czego takiego nie ma xj, gladius czy er6 co ma banit i sv? bandit i sv byly projektowane ladnych kilka lat temu dlatego wygladaja tak jak wygladaja. maja bardziej surowy i agresywny wyglad to fakt. natomiast reszte 'narysowano' stosunkowo niedawno wiec ich linie sÄ… zupelnie inne, bardziej nowoczesne, troche bardziej kanciate. Wydechy sa tez inaczej poprowadzone bo wydechy 'przy kole' tez juz zanikajÄ… w kazdego typu motocyklach. SÄ… duzo ladniejsze (to kwestia gustu), silniejsze, i nowoczesniejsze od np cb500 czy gs500 a te nie sÄ… nazywane 'pedalskimi'.
wiec dlaczego one są pedalskie ? Czy facet który chce czasem skoczyć nakedem do pracy czy po bułki ma do wyboru tylko >1000cc lub 20 letnie 500cc ?
-
gruby19 - Stały bywalec
Po dłuższych przemyśleniach, z całej puli modeli wyłuskałem cztery podane poniżej. Sprecyzuję swoje oczekiwania raz jeszcze. Zależy mi na dużym gabarytowo motocyklu o spalaniu max. 7l przy umiarkowanie-dynamicznej jezdzie. Motocykl będzie głównie wykorzystywany na dystansach 20-50km w tygodniu, tak raz w miesiącu może dwa razy do wycieczek około 200km oraz raz w roku do dalszej wycieczki tzn. Węgry czy coś w tym stylu. W zestawieniu mam trzy 600cm3 oraz jeden 1100cm3. Nie zależy mi na zniewalających osiągach.
1. Yamaha FZ6 Fazer
2. Yamaha BT 1100 Bulldog
3. Suzuki GSR 600
4. Honda CB600F Hornet
1. Yamaha FZ6 Fazer
2. Yamaha BT 1100 Bulldog
3. Suzuki GSR 600
4. Honda CB600F Hornet
- polanddesign
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości