[Aktualności] "Zakładaj kask" - kampania...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] "Zakładaj kask" - kampania...
Dyskusja na temat: "Zakładaj kask" - kampania bezpieczeństwa z lat 60-tych
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
"Zakładaj kask" - kampania bezpieczeństwa z lat 60-tych
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
"Zakładaj kask" - kampania bezpieczeństwa z lat 60-tych
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
tak prawdę mówiąc, to nawet jak na nasze czasy to jest całkiem "na czasie!"<br><hr>mam skóre i w niej jezdze
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
ja nikomu nie wytykam, że je niezdrowe g.... z KFC czy że uprawia sex z przypadkowymi ludźmi. bo to ich sprawa, ich zdrowie/życie - niech z nim robią co chcą.
a takie kampanie to marnowanie publicznych (zazwyczaj) pieniędzy. co mnie to obchodzi, że jakiś idiota jeździ bez odzieży ochronnej? jak ktoś czuje powołanie i za swoje prywatne środki nakręci taki spot to OK, ale pouczanie kretynów za kasę z moich podatków? NIE!
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted
ja nikomu nie wytykam, że je niezdrowe g.... z KFC czy że uprawia sex z przypadkowymi ludźmi. bo to ich sprawa, ich zdrowie/życie - niech z nim robią co chcą.
a takie kampanie to marnowanie publicznych (zazwyczaj) pieniędzy. co mnie to obchodzi, że jakiś idiota jeździ bez odzieży ochronnej? jak ktoś czuje powołanie i za swoje prywatne środki nakręci taki spot to OK, ale pouczanie kretynów za kasę z moich podatków? NIE!
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja jeżdżę prawie zawsze w odpowiednim stroju, ale podczas tegorocznych upałów tak się po prostu nie dało (powodzenia przy ponad 50 C na słońcu w czarnej skórze), więc był wybór albo nie jeździć w ogóle, albo w t-shircie.<br><hr>z
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Autor prawdopodobnie pije do tego, że jak się wypiepszysz w tych kąpielówkach to za karetkę która cię zeskrobie z ulicy, za przeszczepy skóry i za twoje zwolnienie lekarskie zapłacimy my wszyscy - podatnicy. Jak będziesz jechał ubrany jak człowiek, to obrażenia będziesz miał o wiele mniejsze, lub żadne. Więc to nie jest tylko twoja sprawa.<br><hr>TonyKomentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma to jak typy, które myślą, że wiedzą lepiej. Powinieneś kwalifikować się do Nagrody Darwina - jeżeli nie wiesz co to jest, radzę poszukać. Powodzenia cfffaniaczku (tak - w moim "powodzenia" ukryło się wiadro ironi skierowanej właśnie do ciebie sted.)<br><hr>Jeżdżenie z głową nie oznacza bycia "motocyklistą"Komentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Płaci składkę na NFZ to ma prawo korzystać z "dobrodziejstw" słuzby zdrowia...Komentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted<br>Komentatorzy napisał(a):Autor prawdopodobnie pije do tego, że jak się wypiepszysz w tych kąpielówkach to za karetkę która cię zeskrobie z ulicy, za przeszczepy skóry i za twoje zwolnienie lekarskie zapłacimy my wszyscy - podatnicy. Jak będziesz jechał ubrany jak człowiek, to obrażenia będziesz miał o wiele mniejsze, lub żadne. Więc to nie jest tylko twoja sprawa.<br><hr>Tony<br>
Rozumiem, że jak wychodzisz z domu to zakladasz kask bo jak Ci spadnie cos na glowę to mozesz narazić służbę zdrowia na koszty operacji, tak?
Dla mnie nie powino być przymusu. Kazdy powinien decydowac o swoim zachowaniu w takim stopniu by innych nie narazac na niebezpieczenstwo...
P.S. Zawsze jezdzę w pełnym kombi nawet jak jest ponad 30 stopni...<br><hr>Kapsel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeden kaskaderek nie robi różnicy dla systemu. Ale jeśli mówimy o całej populacji, (np. przy okazji dyskusji na temat obowiązkowej jazdy w pasach po terenie zabudowanym) to koszty robią się ogromne. Jeśli jest wielu takich kaskaderków, to wysokie koszty ich leczenia podwyższają składki innych, którzy jednak nie mają oporu przed zapinaniem pasów, albo zakładaniem kasku. Mówiąc krótko lekkomyślność kaskaderka suma summarum przekłada się na represjonowanie mnie przez NFZ. Nie wspomnę już o tym, że kaskaderek np. bez kasku ma dużo gorszą kontrolę nad pojazdem, bo gorzej widzi, słyszy i kuma o co cho. Jeśli w rezultacie tego spowoduje wypadek z innym uczestnikiem ruchu, np. ze mną, to tym bardziej mnie to dotyka... Więc skończmy już z tym Korwinizmem.<br><hr>TonyKomentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted<br>Komentatorzy napisał(a):Autor prawdopodobnie pije do tego, że jak się wypiepszysz w tych kąpielówkach to za karetkę która cię zeskrobie z ulicy, za przeszczepy skóry i za twoje zwolnienie lekarskie zapłacimy my wszyscy - podatnicy. Jak będziesz jechał ubrany jak człowiek, to obrażenia będziesz miał o wiele mniejsze, lub żadne. Więc to nie jest tylko twoja sprawa.<br><hr>Tony<br>Komentatorzy napisał(a):Płaci składkę na NFZ to ma prawo korzystać z "dobrodziejstw" słuzby zdrowia...
Rozumiem, że jak wychodzisz z domu to zakladasz kask bo jak Ci spadnie cos na glowę to mozesz narazić służbę zdrowia na koszty operacji, tak?
Dla mnie nie powino być przymusu. Kazdy powinien decydowac o swoim zachowaniu w takim stopniu by innych nie narazac na niebezpieczenstwo...
P.S. Zawsze jezdzę w pełnym kombi nawet jak jest ponad 30 stopni...<br><hr>Kapsel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szanowny Stedie?:)Problem i nieopisana tragedia narodu z nad wisły rozpoczeła sie w chwili planowania Twojego poczęcia.Rachunek ciagniony kosztów które poniesie społeczeństwo (a napewno poniesie niestety)przez brak Twojej wyobrazni jest demotywujacy do utrzymywania w spiączce takich jednostek jak Ty....bez urazy pomyśl nad tym;)<br><hr>Oddział Intensywnej Opieki MedycznejKomentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Masz rację kolego całkowicie się z Tobą zgadzam , Ci gnoje mają kolejny powód żeby nas okradać ( Gdy jedziesz bez kasku np)<br><hr>Młody20Komentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla tego nie powinno być obowiązkowej składki zdrowotnej, płącisz masz karetke nie płacisz to potem Ci sciągają z konta za leczenie , proste jak budowa komarka . <br><hr>Młody20Komentatorzy napisał(a):szanowny autorze, co Cię to obchodzi kto w czym jeździ? jak wsiadam na motocykl w kąpielówkach i bez kasku to ryzykuję jedynie swoje zdrowie, więc nie rozumiem do czego pijesz.
eh, kiedy wreszcie ludzie nauczą się obiektywnie przekazywać informacje? bez debilnego moralizowania i osądzania?<br><hr>sted<br>Komentatorzy napisał(a):Autor prawdopodobnie pije do tego, że jak się wypiepszysz w tych kąpielówkach to za karetkę która cię zeskrobie z ulicy, za przeszczepy skóry i za twoje zwolnienie lekarskie zapłacimy my wszyscy - podatnicy. Jak będziesz jechał ubrany jak człowiek, to obrażenia będziesz miał o wiele mniejsze, lub żadne. Więc to nie jest tylko twoja sprawa.<br><hr>Tony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja jezdzilem w buzzerze, problem znika.<br><hr>emkaKomentatorzy napisał(a):Ja jeżdżę prawie zawsze w odpowiednim stroju, ale podczas tegorocznych upałów tak się po prostu nie dało (powodzenia przy ponad 50 C na słońcu w czarnej skórze), więc był wybór albo nie jeździć w ogóle, albo w t-shircie.<br><hr>z<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości