Zobacz wÄ…tek - Problem z Daelim Sg/Ns/Otello 125 stuka
NAS Analytics TAG

Problem z Daelim Sg/Ns/Otello 125 stuka

i inne małe pojemności
_________

Problem z Daelim Sg/Ns/Otello 125 stuka

Postprzez Debolto » 24/8/2010, 19:16

Witam,

Mam problem z Daelim Sg 125. (to jest identyczne co ns125 i otello 125. tylko naklejki inne)
Jest to skuter z 2000r, ma przejechane nieco ponad 25tys.

Gdy zapalam skuter dobrze pracuje, nic nie stuka nic nie puka. Przy dodaniu gazu, zaraz jak tylko złapie zby ciągnać paskiem i chce napędzać układ zaczyna coś pukać. Takie lekkie pukanie, niejednolite. Dzieje sie to tylko kiedy zaczynam dawać gaz, przy jeździe tak samo to co chwile puka, tak jakby metal o metal, suchym głosem. Jak przy jeździe jak spuszcze z gazu i leci sobie spokojnie to nic nie stuka.

Nie wiem co to może byc. Prosze o porady. Z Gory dzieki ;)

Jesli temat wymaga dłuższej rozmowy szybciej będzie dogadać sie na gg. 11564582.

PS. MOGE NAGRAC FILMIK CO DZIEJE SIE ZE SKUTERKIEM (tel. komorkowy)
Debolto
Świeżak

Postprzez balchan1 » 24/8/2010, 19:40

Witam
Zdejmij pokrywę paska i obejrzyj sprzęgło i wariator, może coś z nimi nie tak. Zajrzyj też do przekładni wtornej, możliwe że olej "uciekł" i pracuje ona na sucho, to tłumaczyło by stuki. Pozdro
komar 2 biegi ;) ->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e

"ZIEMIE RWIE"
balchan1
Bywalec

Postprzez Debolto » 25/8/2010, 13:18

sprzegło jest dobre, wariator to takie 2 stożki ? cos takiego, 2 wygiete krązki rownolegne do sprzegła?

Nie wiem ghdzie znajduje sie przekladnia wtorna, wszystko co znajduje sie pod pokrywa paska wydaje sie być dobre, nie ma luzow tam wcale nic tam sie nie dzieje. Jedynie to co ze sa wytarte takie rolki małe ktora zaklada sie na takie stożki i zaklada na wał wychodzacy od silnika ktory napedza pasek. Rolki, jest ich 6 i sa wytarte, pod wplywem obracania sie wału one rozchodza sie na boki. TO jedynie moze coś robic pod pokrywa, a tak wiecej napewno nic nie moze stukać.
Debolto
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê