Zobacz wątek - Rękawice RACER Sicure i RACER High Racer - opinie
NAS Analytics TAG

Rękawice RACER Sicure i RACER High Racer - opinie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rękawice RACER Sicure i RACER High Racer - opinie

Postprzez michalb989 » 21/8/2010, 20:27

WITAM

Poszukuję jakiś opinii o rękawicach firmy RACER modele Sicure i High Racer. O wyrażanie opinii prosił bym osoby które miały styczność z tymi modelami bądź z samą firmą RACER.
michalb989
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 22/8/2010, 12:03

Racer to bardzo dobra choć mało znana marka. Mam jedną parę krótkich sportowych rękawiczek i są na prawdę dobrze wykonane. Są one u mnie już ok 2 lat i trzymają się świetnie. Sam mocno zastanawiam się teraz nad najwyższym modelem Sicuro.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez michalb989 » 22/8/2010, 13:43

Obecnie mam dylemat pomiędzy modelem High Racer i Sicuro. Z tego co zauważyłem to model High Racer jest mocniej perforowany i nie jestem pewien czy czasem nie miał by lepszej wentylacji niż Sicuro co w moim przypadku jest bardzo ważne ponieważ jeździł bym w tych rękawicach głównie w lato. Co do bezpieczeństwa to na pewno model Sicuro jest lepiej wyposażony.

W Poniedziałek będę kontaktować się z dystrybutorami tej marki na terenie Poznania i próbował dowiedzieć się od nich czy mają na miejscu te modele w moim rozmiarze. Jeżeli tak to pojadę je zobaczyć na żywo i wtedy coś napisze, który wybrałem i dlaczego.
michalb989
Świeżak

Postprzez zaklinaczwrc » 23/8/2010, 18:05

Posiadam High Racery i uważam, że są świetne. Mierzyłem również Sicuro, ale na mojej ręce nie leżały już tak dobrze i uwierały w palce w paru miejscach...
pozdro
zaklinaczwrc
Świeżak

Postprzez michalb989 » 24/8/2010, 07:42

Wczoraj miałem okazję mierzyć oba modele tych rękawic. Sprzedawca w sklepie mówił, że sam jeździ w High Racer'ach i je sobie chwali. Na zdjęciach w internecie bardziej podobał mi się model Sicuro ale na żywo raczej wybrał bym High Racery. Zgadam się tutaj z kolegą że High Racery są bardziej wygodne od Sicuro i mniej uwierają.

Teraz już mam tylko wątpliwości między High Racer a Alpinestars SP-1.
michalb989
Świeżak

Postprzez michalb989 » 25/8/2010, 08:12

Wybrałem jednak Racer High Racer. Jakoś wykonania bardzo dobra, mocno perforowane a co z tym idzie dobra wentylacja. Całe są bardzo miękkie a od strony manetki już w ogóle super. Dobrze układają się do dłoni z tym że mój obwód dłoni to 20 cm czyli według specyfikacji producenta powinienem mieć rozmiar S który był mi za mały. Wybrałem rozmiar M.
michalb989
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê