tuning 80ccm
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tuning 80ccm
WITAM WSZYSTKICH
Dzis chcialbym sie dowiedziec jak mozna wytuningowac motocykl Honda ns1
Chodzi mi o tuning mechaniczny wiec pytam jakie czesci beda najlepsze aby szybciej przyspieszala i zwiekszyla predkosc maxymaln
Z gory dziekuje za wszystkie komentarze
POZDRAWIAM!!

Dzis chcialbym sie dowiedziec jak mozna wytuningowac motocykl Honda ns1

POZDRAWIAM!!

- ajo_7991
- Świeżak
Zamiast wytuningowac to sobie wychaftuj na poscieli taka honde. Na pocztek polece Ci słownik wyrazow obcych. A potem jak juz to przerobisz to regulamin. A po regulaminie poszukaj tematow przyklejanych i tam poczytaj (nie zakladaj temat)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
to wzmacniany wał i korbowód, potem tlok z cylindrem oczywiscie do tego wiekszy gaznik
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Zmieniając zębatki uzyskasz albo lepsze przyspieszenie , albo lepszą prędkość maksymalną, nie ma praktycznie takiej opcji, że jak zmieniasz zębatki to uzyskujesz lepsze przyspieszenie i większą prędkość maksymalną, więc jak chcesz z tym kombinować to musisz się zdecydować.
- InuYasha
- Świeżak
Po pierwsze faktycznie obczaj słownik lub korzystaj z opcji "pisownia"! Po 2 jaką kwotę chcesz przeznaczyć na tuning? bo takowa zabawa jest dość droga.Po 3 jaki tam masz osprzęt Gaźnik wydech itp? Odnośnie zębatek z tego co pamiętam na zebatce zdawczej 1 ząbek to różnica ok 5 km/h
- ilovemaluch
- Świeżak
Witam ajo, tak na marginesie ta 7-ka w nicku to Twój wiek? Aby zwiększyć prędkość maksymalną musisz założyć większą zębatkę z przodu oraz mniejszą z tyłu. Dla lepszego przyśpieszenia- odwrotnie. Nie masz do swojej Hondy za dużej możliwości tuningu. Sam miałem 80-tke i wiem że tuning sprowadza się do co najwyżej wymiany filtra powietrza na lepszy, może gaźnika na większy, lania dobrego oleju, odblokowania modułu zapłonowego (zdjęcie ogranicznika obrotów), wymiany końcówki wydechu (samego wydechu nie ma co ruszać). Całe te zabiegi dadzą przyrost mocy może kilku koni mechanicznych, wtedy warto zmienić łańcuch i zębatki, tak by moto osiągało większą prędkość. Pozdro
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
poniewarz caly uklad sie rusza jak robisz tuning z 50 na 80 a ty juz masz prawie 80 wiec wydech jest obliczony pod 75ccm
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Raczej nie, wydech jest juz przystosowany do 80ccm, więc gruchy nie ma co ruszać, ewentualnie jakąś końcówkę. Cylindra większego nie założysz, no bo jaki? Taki tuning jaki podałem wcześniej miałem w swoim Derbi 80 i szło ono 115km/h a poszło by dalej na innych przełożeniach (przy tej predkości skończył się już obrotomierz). Więc może jest to gra warta świeczki 

komar 2 biegi
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Szukałbym jakiejś sportowej skońcówki np Gianelli lub Leo Vince, ewentualnie wziął coś odkręconego/ uciętego od 125 (ja u siebie miałem tłumik chrom z jakiegoś Suzuki, pewnie Rm, nie mam pojęcia). Poszukaj na allegro jakiegoś używanego tłumika od 125, np od nsr, cr, dt albo innego sciga/ full crossa/ enduraka 125 w dwusuwie 

komar 2 biegi
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości